Home > Mobiel/Web Connect > Google Cloud Print > Voordat u Google Cloud Print gebruikt > De machine registreren bij Google Cloud Print met Beheer via een webbrowser

De machine registreren bij Google Cloud Print met Beheer via een webbrowser

Controleer of u al een Google-account hebt. Als u nog geen account hebt, maakt u er een door op een computer of mobiel apparaat naar de website van Google te gaan (https://accounts.google.com/signup).

Controleer of uw Brother-apparaat inactief is voordat u het registratieproces start.

Controleer voordat u de machine registreert of de juiste datum en tijd zijn ingesteld op het bedieningspaneel van de machine. imageimage Verwante informatie

1. Controleer of het Brother-apparaat op hetzelfde netwerk is aangesloten als de computer of het mobiele apparaat.
  2. Start uw webbrowser.
  3. Voer "http://IP-adres van machine" in de adresbalk van uw browser in (waarbij "IP-adres van machine" staat voor het IP-adres van de machine).

Bijvoorbeeld:

http://192.168.1.2

image
    • Het IP-adres van de machine vindt u in het Netwerk-menu op het bedieningspaneel van de machine.

• Als u een wachtwoord voor Beheer via een webbrowser hebt ingesteld, voert u in het veld Inloggen het wachtwoord in en klikt u vervolgens op image.

image
  4. Klik op Google Cloud Print.
  5. Controleer of Status is ingesteld op Ingeschakeld. Klik op Registreren.
  6. Wanneer een bevestigingsbericht op het LCD-scherm van de machine verschijnt, drukt u op [OK].
    image
    Als het bevestigingsbericht niet op het LCD-scherm van het apparaat verschijnt, herhaalt u deze stappen.
  7. Klik op Google.
  8. Het aanmeldscherm voor Google Cloud Print wordt weergegeven. Meld u aan bij uw Google-account en volg de aanwijzingen op het scherm om uw apparaat te registreren.
  9. Wanneer u het apparaat hebt geregistreerd, keert u terug naar Beheer via een webbrowser en controleert u of Registratiestatus is ingesteld op Geregistreerd.