Home > Problemen oplossen > Fout- en onderhoudsberichten

Fout- en onderhoudsberichten

Zoals bij alle geavanceerde kantoorproducten, kunnen fouten voorvallen en moeten verbruiksartikelen mogelijk worden vervangen. Als dit gebeurt, identificeert uw machine de fout of vereiste routineonderhoud en toont hij het geschikte bericht. De meest voorkomende fout- en onderhoudsberichten vindt u in de tabel.

De meeste meldingen over fouten en algemene onderhoudswerkzaamheden kunt u zelf afhandelen. Als u meer tips nodig hebt, gaat u naar de pagina van uw model Veelgestelde vragen en probleemoplossing in het Brother Solutions Center op support.brother.com.

image
  • (MFC-J890DW/MFC-J895DW)

Als een foutmelding op het touchscreen verschijnt en uw Android-apparaat de NFC-functie ondersteunt, houdt u het apparaat even tegen het NFC-symbool op het bedieningspaneel om het Brother Solutions Center te openen en door de laatste FAQ's (veelgestelde vragen) voor uw apparaat te bladeren. (Mogelijk worden hiervoor kosten in rekening gebracht door uw telefoonaanbieder.)

Controleer of de NFC-instellingen op uw Brother-machine en Android-apparaat zijn ingeschakeld.

• Verwijzingen naar Verwante informatie vindt u onder aan deze pagina.

DCP-J572DW/MFC-J491DW/MFC-J497DW

Foutmelding Oorzaak Actie

Absorb. bijna vol

Het inktopvangbakje is bijna vol.

Het inktopvangbakje moet bijna worden vervangen. Neem contact op met de klantenservice van Brother of met uw lokale Brother-leverancier.

• Het inktopvangbakje vangt de kleine hoeveelheid inkt op die tijdens het reinigen van de printkop vrijkomt.

Afgebroken (Verb. verbroken)

De andere persoon of de faxmachine van de andere persoon heeft de oproep beëindigd.

Probeer de fax opnieuw te verzenden of te ontvangen.

Als oproepen geregeld onderbroken worden en u een VoIP-systeem (Voice over IP) gebruikt, kunt u proberen de compatibiliteit te wijzigen naar Basis (voor VoIP).

imageimage Verwante informatie: Storing op de telefoonlijn/VoIP

Alleen BK afdr. (Alleen Z&W afdr.)

Vervang inkt (Inkt vervangen)

Een of meer kleurencartridges zijn aan vervanging toe.

U kunt nog ongeveer vier weken in zwart-wit afdrukken, afhankelijk van het aantal pagina's dat u afdrukt.

Wanneer dit bericht op het LCD-scherm wordt weergegeven, werken de volgende functies als volgt:

• Afdrukken

Als het mediatype is ingesteld op Normaal papier op het tabblad Normaal en Grijstinten is geselecteerd op het tabblad Geavanceerd van de printerdriver, kunt u het apparaat als zwart-witprinter gebruiken.

• Kopiëren

Als de papiersoort is ingesteld op Normaal papier, kunt u kopieën in zwart-wit maken.

• Faxen

Als de papiersoort is ingesteld op Normaal papier, worden de faxen op het apparaat in zwart-wit ontvangen en afgedrukt.

Vervang de inktcartridges.

imageimage Verwante informatie: De inktcartridges vervangen

Hoewel in de kolom Oorzaak opties worden weergegeven voor het gebruik van het apparaat nadat deze foutmelding verschijnt, kunt u het apparaat pas weer gebruiken nadat u de inktcartridge(s) onder de volgende voorwaarden hebt vervangen:

• Als u de stekker uit het stopcontact verwijdert of de inktcartridge verwijdert.
  • Als u de optie Langzaam drogend papier op de machine of in de printerdriver selecteert.

Comm.fout

Er is een communicatiefout opgetreden wegens een slechte verbinding.

Verzend de fax nogmaals of sluit de machine aan op een andere telefoonlijn. Als het probleem nog niet verholpen is, neemt u contact op met het telefoonbedrijf en vraagt u of ze uw telefoonlijn willen controleren.

Documentstor. (Document nazien)

Het document is niet goed geplaatst of ingevoerd, of het document dat via de ADF is gescand, is te lang.

Verwijder het vastgelopen document en druk vervolgens op Stop/Eindigen (Stop/Exit). Plaats het document op de juiste wijze in de ADF (automatische documentinvoer).

imageimage Verwante informatie: Documenten plaatsen in de automatische documentinvoer (ADF)

imageimage Verwante informatie: Vastgelopen documenten

Fout mediakaart

Er bevonden zich meerdere gegevensopslagapparaten in de machine toen deze werd ingeschakeld. De machine kan slechts één geheugenkaart of USB-flashstation tegelijk lezen.

Verwijder de geheugenkaart(en) of het USB-flashstation die u niet gebruikt.

Geen antw/Bezet

Het gebelde nummer antwoordt niet of is bezet.

Controleer het nummer en probeer het opnieuw.

Geen apparaat

Bij het configureren van het Wi-Fi Direct-netwerk vindt het Brother-apparaat uw mobiele apparaat niet.

• Zorg ervoor dat de Wi-Fi Direct-modus geactiveerd is op het apparaat en op het mobiele apparaat.
  • Plaats het mobiele apparaat dichter bij uw Brother-apparaat.
  • Verplaats uw Brother-apparaat en het mobiele apparaat naar een ruimte zonder obstakels.
  • Als u het Wi-Fi Direct-netwerk handmatig configureert, dient u ervoor te zorgen dat u het correcte wachtwoord ingevoerd hebt.
  • Als uw mobiele apparaat over een configuratiepagina beschikt voor het verkrijgen van een IP-adres, dient u ervoor te zorgen dat het IP-adres van uw mobiele apparaat geconfigureerd werd via DHCP.

Geen Beller ID

Er is geen overzicht van inkomende oproepen beschikbaar. Er zijn geen oproepen binnengekomen of u bent niet geabonneerd op de nummerweergavedienst van uw telefoonbedrijf.

Neem contact op met uw telefoonbedrijf als u nummerweergave (Beller ID) wilt gebruiken.

imageimage Verwante informatie: Nummerweergave

Geen bestand

De geheugenkaart of het USB-flashstation in het mediastation bevat geen JPG-bestand.

Plaats de juiste geheugenkaart of het USB-flashstation opnieuw in de sleuf.

Geen contact

Het Brother-apparaat en uw mobiele apparaat kunnen niet communiceren tijdens de Wi-Fi Direct-netwerkconfiguratie.

• Plaats het mobiele apparaat dichter bij uw Brother-apparaat.
  • Verplaats uw Brother-apparaat en het mobiele apparaat naar een ruimte zonder obstakels.
  • Ga na of u de correcte pincode ingevoerd hebt als u de PIN-methode van WPS gebruikt.

Geen inktcartridge (Geen inktpatroon)

Een van de inktcartridges is niet correct geïnstalleerd.

Verwijder de nieuwe inktcartridge en plaats hem langzaam opnieuw tot deze stevig op zijn plaats klikt.

imageimage Verwante informatie: De inktcartridges vervangen

Geen papierinvoer

Er heeft zich papierstof opgehoopt op het oppervlak van de papierdoorvoerrollen.

Maak de papierdoorvoerrollen schoon.

imageimage Verwante informatie: De papierinvoerrollen schoonmaken

Geheugen vol

Het geheugen van het apparaat is vol.

Als een fax wordt verzonden of een kopieerbewerking wordt uitgevoerd:

• Druk op Stop/Eindigen (Stop/Exit) en wacht tot andere taken voltooid zijn. Probeer het vervolgens opnieuw.
  • Druk op image om Deelafdruk te selecteren en de pagina's die reeds gescand zijn te kopiëren.
  • Druk de faxen in het geheugen af.

imageimage Verwante informatie: Een fax in het geheugen van het apparaat afdrukken

Het maximumaantal apparaten is al verbonden via Wi-Fi Direct.

Het maximumaantal mobiele apparaten is al aangesloten op het Wi-Fi Direct-netwerk wanneer het Brother-apparaat de groepseigenaar (G/E) is.

Na het verbreken van de huidige verbinding tussen uw Brother-apparaat en een ander mobiel apparaat, probeert u de Wi-Fi Direct-instellingen opnieuw te configureren. U kunt de verbindingsstatus controleren door het netwerkconfiguratierapport af te drukken.

imageimage Verwante informatie: Het netwerkconfiguratierapport afdrukken

Inkt bijna op

Een of meer inktcartridges zijn bijna aan vervanging toe. Als de verzendende machine de fax kan omzetten, wordt de kleurenfax door uw machine afgedrukt als een zwart-witfax.

Bestel een nieuwe inktcartridge. U kunt doorgaan met afdrukken totdat Vervang inkt (Inkt vervangen) op het LCD-scherm wordt weergegeven.

imageimage Verwante informatie: De inktcartridges vervangen

• U kunt zelfs nog scannen als het inktniveau laag is of de cartridge aan vervanging toe is.

Inktabsorber vol

Het inktopvangbakje is vol. Voor optimale prestaties van uw Brother-machine moeten deze onderdelen regelmatig onderhouden en uiteindelijk vervangen worden. Omdat periodiek onderhoud voor deze onderdelen vereist is, valt vervanging van de onderdelen niet onder de garantie. Na hoeveel tijd deze artikelen aan vervanging toe zijn, is afhankelijk van het aantal keren dat het inktsysteem moet worden doorgespoten en gespoeld om het te reinigen. Tijdens de verschillende doorspuit- en spoelbewerkingen loopt er inkt in deze vakjes. Hoe vaak doorspuit- en spoelbewerkingen voor reinigingsdoeleinden worden uitgevoerd, is afhankelijk van verschillende omstandigheden. Als u de machine bijvoorbeeld vaak aan- en uitzet, worden er veel reinigingscycli uitgevoerd, omdat de machine bij inschakelen automatisch wordt gereinigd. Als u inkt van een andere leverancier gebruikt, resulterend in slechte afdrukkwaliteit, wordt er waarschijnlijk vaak gereinigd om de afdrukkwaliteit te verbeteren. Hoe vaker de machine moet worden gereinigd, hoe sneller de vakjes vol raken.

Reparaties die voortvloeien uit het gebruik van verbruiksartikelen die niet van Brother afkomstig zijn, worden mogelijk niet gedekt door de vermelde productgarantie.

Het inktopvangbakje moet worden vervangen. Neem contact op met de klantenservice van Brother of uw plaatselijke Brother-servicecenter om een afspraak te maken voor een onderhoudsbeurt.

Kan inkt niet det.

Als u geen originele Brother-inkt gebruikt, is het mogelijk dat de machine de hoeveelheid inkt niet detecteert.

Vervang de cartridge door een originele Brother-inktcartridge. Als het probleem hiermee niet is verholpen, neemt u contact op met de klantenservice van Brother of uw Brother-leverancier.

Kan niet detect.

U hebt een nieuwe inktcartridge te snel geïnstalleerd en de machine heeft de cartridge niet gedetecteerd.

Verwijder de nieuwe inktcartridge en installeer hem langzaam opnieuw tot deze stevig op zijn plaats klikt.

imageimage Verwante informatie: De inktcartridges vervangen

Een van de inktcartridges is niet correct geïnstalleerd.

Een gebruikte cartridge is opnieuw geïnstalleerd.

Verwijder de gebruikte inktcartridge en plaats een nieuwe.

Als u geen originele Brother-inkt gebruikt, is het mogelijk dat de machine de inktcartridge niet detecteert.

Vervang de cartridge door een originele Brother-inktcartridge. Als het probleem hiermee niet is verholpen, neemt u contact op met de klantenservice van Brother of uw Brother-leverancier.

De inktcartridge moet worden vervangen.

Vervang de cartridge door een originele Brother-inktcartridge.

Er zit een luchtbel in de nieuwe inktcartridge.

Draai de inktcartridge langzaam om zodat de inkttoevoermond naar beneden wijst en installeer de cartridge daarna opnieuw.

Er is een inktcartridge voor het verkeerde Brother-model geïnstalleerd.

Controleer de modelnummers op de inktcartridges en installeer de juiste cartridges.

Klep is open.

Het scannerdeksel zit niet goed dicht.

Til het scannerdeksel op en sluit dit weer.

Controleer of de USB-kabel of netwerkkabel (indien gebruikt) op de juiste manier in de kabelgoot ligt en achter uit het apparaat komt.

Het deksel van de inktcartridge zit niet goed dicht.

Sluit het deksel van de inktcartridge (het moet vastklikken).

Lade niet gedetect.

De papierlade is niet goed ingebracht.

Duw de papierlade langzaam volledig in de machine.

Er zit papier of een vreemd voorwerp in de machine waardoor de papierlade niet goed kan worden ingebracht.

Trek de papierlade uit de machine en verwijder het vastgelopen papier of het voorwerp. Als u het vastgelopen papier niet kunt vinden of verwijderen imageimage Verwante informatie: Printer of papier vastgelopen

Lade-instellingen

Dit bericht wordt weergegeven wanneer de instelling om het papiertype en grootte te bevestigen is ingeschakeld.

Om dit bevestigingsbericht niet weer te geven, stelt u de instelling in op Uit.

imageimage Verwante informatie: De instelling voor het controleren van het papier wijzigen

Media fout

De geheugenkaart is beschadigd, onjuist geformatteerd of er is een probleem met de geheugenkaart.

Verwijder de geheugenkaart uit het mediastation (sleuf) van de machine en formatteer deze.

Steek de kaart weer goed in de sleuf terug om er zeker van te zijn dat de kaart zich in de juiste positie bevindt. Indien de fout niet is verholpen, controleert u het mediastation (de sleuf) van de machine door een andere geheugenkaart te plaatsen waarvan u weet dat deze werkt.

Media is vol.

De geheugenkaart of het USB-flashstation waarmee u werkt, bevat al 999 bestanden.

Uw machine kan alleen op uw geheugenkaart of USB-flashstation opslaan als zich hierop minder dan 999 bestanden bevinden. Verwijder ongebruikte bestanden en probeer het opnieuw.

Op de geheugenkaart of het USB-flashstation waarvan u gebruikmaakt, is onvoldoende vrije ruimte beschikbaar om het document te scannen.

Verwijder bestanden die u niet gebruikt van de geheugenkaart of het USB-flashstation om ruimte vrij te maken en probeer het vervolgens opnieuw.

Meer gegevens

Er zitten nog afdrukgegevens in het geheugen van de machine.

Druk op Stop/Eindigen (Stop/Exit). De machine annuleert de taak en verwijdert deze uit het geheugen. Probeer opnieuw te printen.

Niet geregistr. (Niet opgeslagen)

U hebt geprobeerd een snelkiesnummer te gebruiken dat niet in de machine is opgeslagen.

Configureer het snelkiesnummer.

Onjuiste cartridge

Het modelnummer van de inktcartridge is niet compatibel met uw machine.

Controleer of het cartridgemodelnummer voor uw machine geschikt is.

Onvoldoende faxgeh.

Het faxgeheugen is vol.

Druk de faxen in het geheugen af.

imageimage Verwante informatie: Een fax in het geheugen van het apparaat afdrukken

Papier nazien

Het papier in het apparaat is op of het papier is niet juist in de papierlade geplaatst.

Ga op een van de volgende manieren te werk:

• Plaats opnieuw papier in de papierlade en druk vervolgens op image.
  • Verwijder het papier uit de lade en plaats het vervolgens opnieuw. Druk daarna op image.

imageimage Verwante informatie: Papier plaatsen

(DCP-J572DW) Het papier is niet in het midden van de sleuf voor handmatige invoer geplaatst.

Verwijder het papier, plaats het opnieuw in het midden van de sleuf voor handmatige invoer en volg de instructies op het LCD-scherm.

imageimage Verwante informatie: Papier plaatsen in de sleuf voor handmatige invoer

De klep ter verwijdering van vastgelopen papier is niet goed gesloten.

Controleer of de klep ter verwijdering van vastgelopen papier aan beide zijden goed is gesloten.

imageimage Verwante informatie: Printer of papier vastgelopen

Er heeft zich papierstof opgehoopt op het oppervlak van de papierdoorvoerrollen.

Maak de papierdoorvoerrollen schoon.

imageimage Verwante informatie: De papierinvoerrollen schoonmaken

Papierform. onjuist

De papierformaatinstelling komt niet overeen met het formaat van het papier in de lade.

-OF-

U hebt de papiergeleiders in de lade niet ingesteld op het gebruikte papierformaat.

1. Controleer of het papierformaat dat u op het LCD-scherm van het apparaat hebt gekozen overeenkomt met het papierformaat in de lade.

imageimage Verwante informatie: Het papierformaat en de papiersoort wijzigen

2. Zorg ervoor dat u het papier in de staande afdrukrichting plaatst door de papiergeleiders bij de aanduidingen voor het gewenste papierformaat te plaatsen.

imageimage Verwante informatie: Papier plaatsen

3. Druk op image nadat u het formaat en de richting van het papier hebt gecontroleerd.

Bij afdrukken vanaf de computer moet u ervoor zorgen dat het in de printerdriver gekozen papierformaat overeenkomt met het formaat van het papier in de lade.

imageimage Verwante informatie: Afdrukinstellingen (Windows) of Afdrukopties (Mac)

Reinigen onmog. XX

Opstartprobleem XX

Print onmogelijk XX

De machine heeft een mechanisch probleem.

-OF-

Er bevindt zich in de machine een voorwerp dat er niet hoort, zoals een paperclip of een stuk afgescheurd papier.

Open het scannerdeksel en verwijder eventuele vreemde voorwerpen en papiersnippers uit het binnenste van de machine. Als het probleem hiermee niet is verholpen, haalt u de stekker van de machine uit het stopcontact en steekt u deze na enkele minuten weer in het stopcontact.

imageimage Verwante informatie: Papier is binnen en aan de voorkant van het apparaat vastgelopen (Storing A binnen/vooraan)

Als u de ontvangen faxen niet kunt afdrukken, brengt u de faxen naar een ander faxapparaat of uw computer over voordat u het apparaat uitschakelt, zodat u geen belangrijke berichten verliest. Haal de stekker van het apparaat vervolgens uit het stopcontact en steek deze na een paar minuten weer in het stopcontact.

imageimage Verwante informatie: Uw faxen of faxjournaalrapport overbrengen

Scan onmogelijk XX

De machine heeft een mechanisch probleem.

Haal de stekker van de machine uit het stopcontact en steek deze na een paar minuten weer in het stopcontact.

Als u de ontvangen faxen niet kunt afdrukken, brengt u de faxen naar een ander faxapparaat of uw computer over voordat u het apparaat uitschakelt, zodat u geen belangrijke berichten verliest. Haal de stekker van het apparaat vervolgens uit het stopcontact en steek deze na een paar minuten weer in het stopcontact.

imageimage Verwante informatie: Uw faxen of faxjournaalrapport overbrengen

Stor. A binnen/voor (Storing A binnen/vooraan)

Opnieuw storing A (Herhaal storing A)

Het papier is vastgelopen in het apparaat.

(DCP-J572DW)

• Er is meer dan één vel papier in de sleuf voor handmatige invoer geplaatst.

• Er is een volgend vel papier in de sleuf voor handmatige invoer geplaatst voordat Waar u het papier plaatst op het LCD-scherm werd weergegeven.

Verwijder het vastgelopen papier.

imageimage Verwante informatie: Papier is binnen en aan de voorkant van het apparaat vastgelopen (Storing A binnen/vooraan)

Controleer of de papiergeleiders voor de lengte op het juiste papierformaat zijn afgesteld.

(DCP-J572DW) Plaats nooit meer dan één vel tegelijk in de sleuf voor handmatige invoer. Wacht tot Waar u het papier plaatst op het LCD-scherm wordt weergegeven voordat u het volgende vel papier in de sleuf voor handmatige invoer plaatst.

Storing B voor (Storing B vooraan)

Weer storing B voor

Het papier is vastgelopen in het apparaat.

Verwijder het vastgelopen papier.

imageimage Verwante informatie: Papier is voor in het apparaat vastgelopen (Storing B vooraan)

Controleer of de papiergeleiders voor de lengte op het juiste papierformaat zijn afgesteld.

Storing C achter (Storing C achteraan)

Het papier is vastgelopen in het apparaat.

Verwijder het vastgelopen papier.

imageimage Verwante informatie: Papier is achter in het apparaat vastgelopen (Storing C achteraan)

Controleer of de papiergeleiders op het juiste papierformaat zijn afgesteld.

Er heeft zich papierstof opgehoopt op het oppervlak van de papierdoorvoerrollen.

Maak de papierdoorvoerrollen schoon.

imageimage Verwante informatie: De papierinvoerrollen schoonmaken

Temperatuur hoog

De kamertemperatuur is te hoog.

Verlaag de temperatuur in de ruimte en laat de machine vervolgens afkoelen tot kamertemperatuur. Probeer het opnieuw als de machine is afgekoeld.

Temperatuur laag

De kamertemperatuur is te laag.

Zodra de kamer warmer is, geeft u de machine de tijd om tot kamertemperatuur op te warmen. Probeer opnieuw wanneer de machine is opgewarmd.

Verbindingsfout

Andere apparaten proberen tegelijk verbinding te maken met het Wi-Fi Direct-netwerk.

Zorg ervoor dat er geen andere apparaten verbinding proberen te maken met het Wi-Fi Direct-netwerk en probeer de Wi-Fi Direct-instellingen opnieuw te configureren.

Verkeerde kleur inkt

Er is een inktcartridge op de verkeerde positie geïnstalleerd.

Controleer welke inktcartridges niet op de plek van de juiste kleur zijn geïnstalleerd en plaats deze in de correcte positie.

Vervang inkt (Inkt vervangen)

Een of meer inktcartridges zijn aan vervanging toe. De machine stopt alle printbewerkingen. Als er geheugenruimte is, worden zwart-witfaxen in het geheugen opgeslagen. Als de verzendende machine de fax kan omzetten, wordt de kleurenfax als een zwart-witfax in het geheugen opgeslagen.

Vervang de inktcartridges.

imageimage Verwante informatie: De inktcartridges vervangen

• U kunt zelfs nog scannen als het inktniveau laag is of de cartridge aan vervanging toe is.

DCP-J772DW/DCP-J774DW/MFC-J890DW/MFC-J895DW

Foutmelding Oorzaak Actie

Aanraakscherm init. mislukt

Het touchscreen werd aangeraakt voordat het inschakelen was voltooid.

Zorg ervoor dat niets het touchscreen raakt of erop steunt, vooral wanneer u de machine inschakelt.

Mogelijk is er vuil aanwezig tussen de onderste rand van het touchscreen en het kader eromheen.

Steek een stuk stevig papier tussen het onderste deel van het touchscreen en het frame en schuif het stuk papier heen en weer om het vuil te verwijderen.

Afgebroken (Verb. verbroken)

De andere persoon of de faxmachine van de andere persoon heeft de oproep beëindigd.

Probeer de fax opnieuw te verzenden of te ontvangen.

Als oproepen geregeld onderbroken worden en u een VoIP-systeem (Voice over IP) gebruikt, kunt u proberen de compatibiliteit te wijzigen naar Basis (voor VoIP).

imageimage Verwante informatie: Storing op de telefoonlijn/VoIP

Alleen afdruk 1-zijdig zwart-wit

Vervang inkt. (Inkt vervangen.)

Een of meer kleurencartridges zijn aan vervanging toe.

U kunt nog ongeveer vier weken in zwart-wit afdrukken, afhankelijk van het aantal pagina's dat u afdrukt.

Wanneer dit bericht op het touchscreen wordt weergegeven, werken de volgende functies als volgt:

• Afdrukken

Als het mediatype is ingesteld op Normaal papier op het tabblad Normaal en Grijstinten is geselecteerd op het tabblad Geavanceerd van de printerdriver, kunt u de machine als zwart-witprinter gebruiken.

• Kopiëren

Als de papiersoort is ingesteld op Normaal papier, kunt u kopieën in zwart-wit maken.

• Faxen

Als de papiersoort is ingesteld op Normaal papier, worden de faxen op de machine in zwart-wit ontvangen en afgedrukt.

Vervang de inktcartridges.

imageimage Verwante informatie: De inktcartridges vervangen

Hoewel in de kolom Oorzaak opties worden weergegeven voor het gebruik van de machine nadat deze foutmelding verschijnt, kunt u de machine mogelijk pas weer gebruiken nadat u de inktcartridge(s) onder de volgende voorwaarden hebt vervangen:

• Als u de stekker uit het stopcontact verwijdert of de inktcartridge verwijdert.
  • Als u de optie Langzaam drogend papier op de machine of in de printerdriver selecteert.

Communicatiefout

Er is een communicatiefout opgetreden wegens een slechte verbinding.

Verzend de fax nogmaals of sluit de machine aan op een andere telefoonlijn. Als het probleem nog niet verholpen is, neemt u contact op met het telefoonbedrijf en vraagt u of ze uw telefoonlijn willen controleren.

Document vast/te lang

Het document is niet goed geplaatst of ingevoerd, of het document dat via de ADF is gescand, is te lang.

Verwijder het vastgelopen document en druk vervolgens op image. Plaats het document op de juiste wijze in de ADF (automatische documentinvoer).

imageimage Verwante informatie: Documenten plaatsen in de automatische documentinvoer (ADF)

imageimage Verwante informatie: Vastgelopen documenten

Fout mediakaart

Er bevonden zich meerdere gegevensopslagapparaten in de machine toen deze werd ingeschakeld. De machine kan slechts één geheugenkaart of USB-flashstation tegelijk lezen.

Verwijder de geheugenkaart(en) of het USB-flashstation die u niet gebruikt.

Geen antw/Bezet

Het gebelde nummer antwoordt niet of is bezet.

Controleer het nummer en probeer het opnieuw.

Geen apparaat

Bij het configureren van het Wi-Fi Direct-netwerk vindt het Brother-apparaat uw mobiele apparaat niet.

• Zorg ervoor dat de Wi-Fi Direct-modus geactiveerd is op het apparaat en op het mobiele apparaat.
  • Plaats het mobiele apparaat dichter bij uw Brother-apparaat.
  • Verplaats uw Brother-apparaat en het mobiele apparaat naar een ruimte zonder obstakels.
  • Als u het Wi-Fi Direct-netwerk handmatig configureert, dient u ervoor te zorgen dat u het correcte wachtwoord ingevoerd hebt.
  • Als uw mobiele apparaat over een configuratiepagina beschikt voor het verkrijgen van een IP-adres, dient u ervoor te zorgen dat het IP-adres van uw mobiele apparaat geconfigureerd werd via DHCP.

Geen Beller ID

Er is geen overzicht van inkomende oproepen beschikbaar. Er zijn geen oproepen binnengekomen of u bent niet geabonneerd op de nummerweergavedienst van uw telefoonbedrijf.

Neem contact op met uw telefoonbedrijf als u nummerweergave (Beller ID) wilt gebruiken.

imageimage Verwante informatie: Nummerweergave

Geen bestand

De geheugenkaart of het USB-flashstation in het mediastation bevat geen JPG-bestand.

Plaats de juiste geheugenkaart of het USB-flashstation opnieuw in de sleuf.

Geen contact

Het Brother-apparaat en uw mobiele apparaat kunnen niet communiceren tijdens de Wi-Fi Direct-netwerkconfiguratie.

• Plaats het mobiele apparaat dichter bij uw Brother-apparaat.
  • Verplaats uw Brother-apparaat en het mobiele apparaat naar een ruimte zonder obstakels.
  • Ga na of u de correcte pincode ingevoerd hebt als u de PIN-methode van WPS gebruikt.

Geen inktcartridge (Geen inktpatroon)

Een van de inktcartridges is niet correct geïnstalleerd.

Verwijder de nieuwe inktcartridge en plaats hem langzaam opnieuw tot deze stevig op zijn plaats klikt.

imageimage Verwante informatie: De inktcartridges vervangen

Geheugen vol

Het geheugen van de machine is vol.

Als een fax wordt verzonden of een kopieerbewerking wordt uitgevoerd:

• Druk op image of Stoppen of Sluiten, wacht tot de andere bewerkingen zijn voltooid en probeer het vervolgens opnieuw.
  • Druk op Deelafdruk om de tot dan toe gescande pagina's te kopiëren.
  • Wis de gegevens in het geheugen. Om extra geheugen vrij te maken, kunt u de functie voor ontvangen in het geheugen uitschakelen.

imageimage Verwante informatie: Ontvangst in geheugen uitschakelen

• Hiermee drukt u faxen af die in het geheugen zijn opgeslagen.

imageimage Verwante informatie: Een fax in het geheugen van het apparaat afdrukken

Herhaaldelijk geen papierinvoer (Herhaaldelijk Lade nazien)

Er heeft zich papierstof opgehoopt op het oppervlak van de papierdoorvoerrollen.

Maak de papierdoorvoerrollen schoon.

imageimage Verwante informatie: De papierinvoerrollen schoonmaken

Het maximumaantal apparaten is al verbonden via Wi-Fi Direct.

Het maximumaantal mobiele apparaten is al aangesloten op het Wi-Fi Direct-netwerk wanneer het Brother-apparaat de groepseigenaar (G/E) is.

Na het verbreken van de huidige verbinding tussen uw Brother-apparaat en een ander mobiel apparaat, probeert u de Wi-Fi Direct-instellingen opnieuw te configureren. U kunt de verbindingsstatus controleren door het netwerkconfiguratierapport af te drukken.

imageimage Verwante informatie: Het netwerkconfiguratierapport afdrukken

Hub is Onbruikbaar.

Een hub of een USB-flashstation met een hub is aangesloten op de USB Direct Interface.

Hubs, inclusief USB-flashstations met een ingebouwde hub, worden niet ondersteund. Ontkoppel het apparaat van de USB Direct Interface.

Inkt bijna op

Een of meer inktcartridges zijn bijna aan vervanging toe. Als de verzendende machine de fax kan omzetten, wordt de kleurenfax door uw machine afgedrukt als een zwart-witfax.

Bestel een nieuwe inktcartridge. U kunt doorgaan met afdrukken totdat Vervang inkt wordt weergegeven op het touchscreen.

imageimage Verwante informatie: De inktcartridges vervangen

• U kunt zelfs nog scannen als het inktniveau laag is of de cartridge aan vervanging toe is.

Inktabsorb. bijna vol (Inkabsorb. bijna vol)

Het inktopvangbakje is bijna vol.

Het inktopvangbakje moet bijna worden vervangen. Neem contact op met de klantenservice van Brother of met uw lokale Brother-leverancier.

• Het inktopvangbakje vangt de kleine hoeveelheid inkt op die tijdens het reinigen van de printkop vrijkomt.

Inktabsorbeerkussen vol (Inktabsorbtiekussentje vol)

Het inktopvangbakje is vol. Voor optimale prestaties van uw Brother-machine moeten deze onderdelen regelmatig onderhouden en uiteindelijk vervangen worden. Omdat periodiek onderhoud voor deze onderdelen vereist is, valt vervanging van de onderdelen niet onder de garantie. Na hoeveel tijd deze artikelen aan vervanging toe zijn, is afhankelijk van het aantal keren dat het inktsysteem moet worden doorgespoten en gespoeld om het te reinigen. Tijdens de verschillende doorspuit- en spoelbewerkingen loopt er inkt in deze vakjes. Hoe vaak doorspuit- en spoelbewerkingen voor reinigingsdoeleinden worden uitgevoerd, is afhankelijk van verschillende omstandigheden. Als u de machine bijvoorbeeld vaak aan- en uitzet, worden er veel reinigingscycli uitgevoerd, omdat de machine bij inschakelen automatisch wordt gereinigd. Als u inkt van een andere leverancier gebruikt, resulterend in slechte afdrukkwaliteit, wordt er waarschijnlijk vaak gereinigd om de afdrukkwaliteit te verbeteren. Hoe vaker de machine moet worden gereinigd, hoe sneller de vakjes vol raken.

Reparaties die voortvloeien uit het gebruik van verbruiksartikelen die niet van Brother afkomstig zijn, worden mogelijk niet gedekt door de vermelde productgarantie.

Het inktopvangbakje moet worden vervangen. Neem contact op met de klantenservice van Brother of uw plaatselijke Brother-servicecenter om een afspraak te maken voor een onderhoudsbeurt.

Kan inktvolume niet detecteren

Als u geen originele Brother-inkt gebruikt, is het mogelijk dat de machine de hoeveelheid inkt niet detecteert.

Vervang de cartridge door een originele Brother-inktcartridge. Als het probleem hiermee niet is verholpen, neemt u contact op met de klantenservice van Brother of uw Brother-leverancier.

Kan niet detect.

U hebt een nieuwe inktcartridge te snel geïnstalleerd en de machine heeft de cartridge niet gedetecteerd.

Verwijder de nieuwe inktcartridge en installeer hem langzaam opnieuw tot deze stevig op zijn plaats klikt.

imageimage Verwante informatie: De inktcartridges vervangen

Een van de inktcartridges is niet correct geïnstalleerd.

Een gebruikte cartridge is opnieuw geïnstalleerd.

Verwijder de gebruikte inktcartridge en plaats een nieuwe.

Als u geen originele Brother-inkt gebruikt, is het mogelijk dat de machine de inktcartridge niet detecteert.

Vervang de cartridge door een originele Brother-inktcartridge. Als het probleem hiermee niet is verholpen, neemt u contact op met de klantenservice van Brother of uw Brother-leverancier.

De inktcartridge moet worden vervangen.

Vervang de cartridge door een originele Brother-inktcartridge.

Er is een inktcartridge voor het verkeerde Brother-model geïnstalleerd.

Controleer de modelnummers op de inktcartridges en installeer de juiste cartridges.

Klep is open. (Deksel is open.)

Het scannerdeksel zit niet goed dicht.

Til het scannerdeksel op en sluit dit weer.

Controleer of het telefoonsnoer en de interfacekabel (indien gebruikt) op de juiste manier in de kabelgoot liggen en achter uit het apparaat komen.

Het deksel van de inktcartridge zit niet goed dicht.

Sluit het deksel van de inktcartridge (het moet vastklikken).

Lade-instellingen

Dit bericht wordt weergegeven wanneer de instelling om het papiertype en grootte te bevestigen is ingeschakeld.

Om dit bevestigingsbericht niet weer te geven, stelt u de instelling in op Uit.

imageimage Verwante informatie: De instelling voor het controleren van het papier wijzigen

Media fout

De geheugenkaart is beschadigd, onjuist geformatteerd of er is een probleem met de geheugenkaart.

Verwijder de geheugenkaart uit het mediastation (sleuf) van de machine en formatteer deze.

Steek de kaart weer goed in de sleuf terug om er zeker van te zijn dat de kaart zich in de juiste positie bevindt. Indien de fout niet is verholpen, controleert u het mediastation (de sleuf) van de machine door een andere geheugenkaart te plaatsen waarvan u weet dat deze werkt.

Media is vol.

De geheugenkaart of het USB-flashstation waarmee u werkt, bevat al 999 bestanden.

Uw machine kan alleen op uw geheugenkaart of USB-flashstation opslaan als zich hierop minder dan 999 bestanden bevinden. Verwijder ongebruikte bestanden en probeer het opnieuw.

Op de geheugenkaart of het USB-flashstation waarvan u gebruikmaakt, is onvoldoende vrije ruimte beschikbaar om het document te scannen.

Verwijder bestanden die u niet gebruikt van de geheugenkaart of het USB-flashstation om ruimte vrij te maken en probeer het vervolgens opnieuw.

Onbruikb. app.

Apparaat loskoppelen van frontconnector en machine uit- en weer aanzetten (Koppel apparaat los van frontconnector en zet de machine uit en vervolgens aan)

Op de USB Direct Interface is een defect apparaat aangesloten.

Ontkoppel het apparaat van de USB Direct Interface en druk op image om de machine uit en dan weer in te schakelen.

Onbruikb. app.

Koppel het USB-apparaat los. (Koppel USB-apparaat los.)

Een USB-apparaat of een USB-flashstation dat niet wordt ondersteund, is aangesloten op de USB Direct Interface.

Ontkoppel het apparaat van de USB Direct Interface. Schakel de machine uit en vervolgens weer in.

Onjuiste cartridge

Het modelnummer van de inktcartridge is niet compatibel met uw machine.

Controleer of het cartridgemodelnummer voor uw machine geschikt is.

Onvoldoende faxgeh.

Het faxgeheugen is vol.

Ga op een van de volgende manieren te werk:

• Wis de gegevens in het geheugen. Om extra geheugen vrij te maken, kunt u de functie voor ontvangen in het geheugen uitschakelen.

imageimage Verwante informatie: Ontvangst in geheugen uitschakelen

• Druk de faxen in het geheugen af.

imageimage Verwante informatie: Een fax in het geheugen van het apparaat afdrukken

Papier nazien (Geen pap. Ingev.)

Het papier in de machine is op of het papier is niet juist in de papierlade geplaatst.

Ga op een van de volgende manieren te werk:

• Plaats opnieuw papier in de lade en volg de instructies op het LCD-scherm.
  • Verwijder het papier uit de lade, plaats het vervolgens opnieuw en volg de instructies op het LCD-scherm.

imageimage Verwante informatie: Papier plaatsen

Het papier is niet in het midden van de sleuf voor handmatige invoer geplaatst.

Verwijder het papier, plaats het opnieuw in het midden van de sleuf voor handmatige invoer en volg de instructies op het LCD-scherm.

imageimage Verwante informatie: Papier plaatsen in de sleuf voor handmatige invoer

De klep ter verwijdering van vastgelopen papier is niet goed gesloten.

Controleer of de klep ter verwijdering van vastgelopen papier aan beide zijden goed is gesloten.

imageimage Verwante informatie: Printer of papier vastgelopen

Er heeft zich papierstof opgehoopt op het oppervlak van de papierdoorvoerrollen.

Maak de papierdoorvoerrollen schoon.

imageimage Verwante informatie: De papierinvoerrollen schoonmaken

Papierform. onjuist

De papierformaatinstelling komt niet overeen met het formaat van het papier in de lade.

-OF-

U hebt de papiergeleiders in de lade niet ingesteld op het gebruikte papierformaat.

1. Controleer of het papierformaat dat u op het LCD-scherm van de machine hebt geselecteerd overeenkomt met het papierformaat in de lade.

imageimage Verwante informatie: Het papierformaat en de papiersoort wijzigen

2. Controleer of u het papier in de juiste richting hebt ingevoerd en de papiergeleiders op het juiste papierformaat hebt ingesteld.

imageimage Verwante informatie: Papier plaatsen

3. Volg de instructies op het LCD-scherm nadat u het formaat en de richting van het papier hebt gecontroleerd.

Bij afdrukken vanaf de computer moet u ervoor zorgen dat het in de printerdriver gekozen papierformaat overeenkomt met het formaat van het papier in de lade.

imageimage Verwante informatie: Afdrukinstellingen (Windows) of Afdrukopties (Mac)

Papierlade niet gedetecteerd

De papierlade is niet goed ingebracht.

Duw de papierlade langzaam volledig in de machine.

Er zit papier of een vreemd voorwerp in de machine waardoor de papierlade niet goed kan worden ingebracht.

Trek de papierlade uit de machine en verwijder het vastgelopen papier of het voorwerp. Als u het vastgelopen papier niet kunt vinden of verwijderen imageimage Verwante informatie: Printer of papier vastgelopen

Reinigen onmog. XX

Initialiseren onmogelijk XX

Print onmogelijk XX

De machine heeft een mechanisch probleem.

-OF-

Er bevindt zich in de machine een voorwerp dat er niet hoort, zoals een paperclip of een stuk afgescheurd papier.

Open het scannerdeksel en verwijder eventuele vreemde voorwerpen en papiersnippers uit het binnenste van de machine. Als het probleem hiermee niet is verholpen, haalt u de stekker van de machine uit het stopcontact en steekt u deze na enkele minuten weer in het stopcontact.

imageimage Verwante informatie: Papier is binnen en aan de voorkant van het apparaat vastgelopen (Storing A binnen/vooraan)

(MFC-J890DW/MFC-J895DW) Als u ontvangen faxen niet kunt afdrukken, brengt u ze over naar een ander faxapparaat of naar uw computer.

imageimage Verwante informatie: Uw faxen of faxjournaalrapport overbrengen

Rest. gegevens in geheugen

Er zitten nog afdrukgegevens in het geheugen van de machine.

Druk op image. De machine annuleert de taak en verwijdert deze uit het geheugen. Probeer opnieuw te printen.

Scan onmogelijk XX

De machine heeft een mechanisch probleem.

Haal de stekker van de machine uit het stopcontact en steek deze na een paar minuten weer in het stopcontact.

(MFC-J890DW/MFC-J895DW) Als u ontvangen faxen niet kunt afdrukken, brengt u ze over naar een ander faxapparaat of naar uw computer.

imageimage Verwante informatie: Uw faxen of faxjournaalrapport overbrengen

Stor. A binnen/voor (Storing A binnen/vooraan)

Opnieuw storing A binnen/voor (Herhaal storing A binnen/vooraan)

Het papier is vastgelopen in de machine.

Verwijder het vastgelopen papier.

imageimage Verwante informatie: Papier is binnen en aan de voorkant van het apparaat vastgelopen (Storing A binnen/vooraan)

Controleer of de papiergeleiders op het juiste papierformaat zijn afgesteld.

Er is meer dan één vel papier in de sleuf voor handmatige invoer geplaatst.

-OF-

Er is een volgend vel papier in de sleuf voor handmatige invoer geplaatst voordat Waar u het papier plaatst op het touchscreen werd weergegeven.

Plaats nooit meer dan één vel tegelijk in de sleuf voor handmatige invoer. Wacht tot Waar u het papier plaatst op het touchscreen wordt weergegeven voordat u het volgende vel papier in de sleuf voor handmatige invoer plaatst.

Verwijder het vastgelopen papier.

imageimage Verwante informatie: Papier is binnen en aan de voorkant van het apparaat vastgelopen (Storing A binnen/vooraan)

Storing B voor (Storing B vooraan)

Opnieuw storing B voor (Herhaal storing B vooraan)

Het papier is vastgelopen in de machine.

Verwijder het vastgelopen papier.

imageimage Verwante informatie: Papier is voor in het apparaat vastgelopen (Storing B vooraan)

Controleer of de papiergeleiders op het juiste papierformaat zijn afgesteld.

Storing C achter (Storing C achteraan)

Het papier is vastgelopen in de machine.

Verwijder het vastgelopen papier.

imageimage Verwante informatie: Papier is achter in het apparaat vastgelopen (Storing C achteraan)

Controleer of de papiergeleiders op het juiste papierformaat zijn afgesteld.

Er heeft zich papierstof opgehoopt op het oppervlak van de papierdoorvoerrollen.

Maak de papierdoorvoerrollen schoon.

imageimage Verwante informatie: De papierinvoerrollen schoonmaken

Temperatuur hoog

De kamertemperatuur is te hoog.

Verlaag de temperatuur in de ruimte en laat de machine vervolgens afkoelen tot kamertemperatuur. Probeer het opnieuw als de machine is afgekoeld.

Temperatuur laag

De kamertemperatuur is te laag.

Zodra de kamer warmer is, geeft u de machine de tijd om tot kamertemperatuur op te warmen. Probeer opnieuw wanneer de machine is opgewarmd.

Verbindingsfout

Andere apparaten proberen tegelijk verbinding te maken met het Wi-Fi Direct-netwerk.

Zorg ervoor dat er geen andere apparaten verbinding proberen te maken met het Wi-Fi Direct-netwerk en probeer de Wi-Fi Direct-instellingen opnieuw te configureren.

Verkeerde kleur inkt

Er is een inktcartridge op de verkeerde positie geïnstalleerd.

Controleer welke inktcartridges niet op de plek van de juiste kleur zijn geïnstalleerd en plaats deze in de correcte positie.

Vervang inkt

Een of meer inktcartridges zijn aan vervanging toe. De machine stopt alle printbewerkingen. Als er geheugenruimte is, worden zwart-witfaxen in het geheugen opgeslagen. Als de verzendende machine de fax kan omzetten, wordt de kleurenfax als een zwart-witfax in het geheugen opgeslagen.

Vervang de inktcartridges.

imageimage Verwante informatie: De inktcartridges vervangen

• U kunt zelfs nog scannen als het inktniveau laag is of de cartridge aan vervanging toe is.