Home > Routineonderhoud > Uw apparaat van Brother schoonmaken > De printkop vanaf uw computer schoonmaken (Mac)

De printkop vanaf uw computer schoonmaken (Mac)

Om een goede afdrukkwaliteit te behouden, maakt het apparaat automatisch en wanneer nodig de printkop schoon. Als er een probleem met de afdrukkwaliteit is, kunt u het schoonmaakproces handmatig starten.
  1. Selecteer Systeemvoorkeuren... in het Apple-menu.
  2. Selecteer Printers en scanners en vervolgens het apparaat.
  3. Klik op de knop Opties en toebehoren....
  4. Klik op het tabblad Onderhoud en vervolgens op de knop Open Printerhulpprogramma.
    Het Status Monitor-venster verschijnt.
  5. Klik op het menu Besturing en selecteer vervolgens Onderhoud.
  6. Selecteer een van de volgende opties:
    Optie
    Beschrijving
    Afdrukkwaliteit controleren...
    Hiermee kunt u de testpagina afdrukken en de afdrukkwaliteit controleren.
    Printkop reinigen...
    Hiermee kunt u het reinigingsproces handmatig starten. Selecteer deze functie als een regel of blanco stukken in tekst of afbeeldingen op de testpagina voorkomen.
  7. Ga op een van de volgende manieren te werk:
    • Als u de optie Afdrukkwaliteit controleren... hebt geselecteerd, klikt u op Start.

De testpagina wordt afgedrukt.

• Als u de optie Printkop reinigen... hebt geselecteerd, selecteert u als reinigingstype de optie Alleen zwart, Alleen kleur of Alle en klikt u vervolgens op Volgende.
  8. Selecteer de optie Normaal, Sterk of Zeer sterk als reinigingssterkte en klik vervolgens op Volgende.
  9. Klik op Start.
    Het reinigen wordt gestart.