Home > Routineonderhoud > De inktcartridges vervangen

De inktcartridges vervangen

Uw Brother-machine is voorzien van een inktstippenteller. De inktstippenteller controleert automatisch het inktniveau in elk van de vier cartridges. Als de machine ontdekt dat een inktcartridge bijna leeg is, wordt een melding weergegeven.

Op het LCD-scherm wordt aangegeven welke inktcartridge bijna leeg of aan vervanging toe is. Volg de aanwijzingen op het LCD-scherm om de inktcartridges in de juiste volgorde te vervangen.

Zelfs als u door de machine wordt geïnstrueerd een inktcartridge te vervangen, bevat de inktcartridge nog een kleine hoeveelheid inkt. Het is noodzakelijk dat er inkt in de inktcartridge aanwezig blijft om te voorkomen dat de lucht de printkopset uitdroogt en beschadigt.

VOORZICHTIG
Mocht u inkt in uw ogen krijgen, spoel ze dan onmiddellijk met water en raadpleeg een arts als u zich zorgen maakt.
BELANGRIJK

Brother raadt u met klem af de bij uw machine geleverde inktcartridges met andere inkt te vullen. We bevelen u ook ten zeerste aan om alleen vervangende inktcartridges van het merk Brother te blijven gebruiken. Gebruik of poging tot gebruik van mogelijk niet-compatibele inkt en/of cartridges in de Brother-machine kan de machine beschadigen en/of tot een gebrekkige afdrukkwaliteit leiden. Onze garantie is niet van toepassing op problemen veroorzaakt door het gebruik van ongeautoriseerde inkt en/of cartridges van derden. Om uw aanschaf te beschermen en de beste prestatie van de machine van Brother te verkrijgen, raden we ten strengste het gebruik van originele inktcartridges van Brother aan.

1. Open het deksel van de inktcartridge (1).
    Als een of meer van de inktcartridges aan vervanging toe is, wordt op het LCD-scherm [Alleen BK afdr. (Alleen Z&W afdr.)], [Alleen afdruk 1-zijdig zwart-wit] of [Vervang inkt] weergegeven.
    image
    image

Als de zwarte cartridge leeg is, is [Vervang inkt] de enige melding die verschijnt. U moet de zwarte cartridge vervangen.

2. Druk op de ontgrendelingshendel om de cartridgekleur die op het LCD-scherm wordt weergegeven te ontgrendelen en de cartridge uit de machine te verwijderen, zoals in de illustratie getoond.
    image
    image
  3. Open de verpakking met de nieuwe inktcartridge voor de kleur die op het LCD-scherm wordt aangegeven en haal vervolgens de inktcartridge eruit.
    BELANGRIJK
    • Raak het met (1) gemarkeerde gebied op de cartridge NOOIT aan. De cartridge wordt dan mogelijk niet gedetecteerd door de machine.
      image
    • Schud alleen de zwarte inktcartridge 15 keer horizontaal heen en weer, zoals afgebeeld, voordat u deze in de machine plaatst.
      image
  4. Plaats de inktcartridge in de richting van de pijl op het etiket.
    Elke kleur heeft zijn eigen vaste positie.
    image
  5. Duw voorzichtig op het deel met de aanduiding 'PUSH' tot de cartridgehendel vastklikt. Sluit vervolgens het deksel van de inktcartridge.
    image
    Er wordt automatisch een reset uitgevoerd voor de inktstippenteller.

image

Als [Geen inktcartridge (Geen inktpatroon)] of [Kan niet detect.] op het LCD-scherm wordt weergegeven nadat u de inktcartridge hebt geïnstalleerd, controleert u of de inktcartridge correct is geïnstalleerd. Verwijder de inktcartridge en plaats hem langzaam opnieuw tot deze op zijn plaats klikt.

BELANGRIJK
  • Schud NIET met de inktcartridges. Als u inkt op uw huid of kleding krijgt, wast u deze meteen af met zeep of een schoonmaakmiddel.
  • Verwijder inktcartridges ALLEEN als deze aan vervanging toe zijn, anders weet de machine niet hoeveel inkt er nog in de cartridge zit.
  • Raak NOOIT de houders voor de cartridges aan; de inkt kan anders vlekken op uw huid achterlaten.
  • Als de kleuren gemengd zijn omdat u een inktcartridge in de verkeerde positie hebt geïnstalleerd, wordt op het LCD-scherm[Verkeerde kleur inkt] weergegeven.

Controleer welke inktcartridges niet op de juiste kleurpositie zijn geïnstalleerd en plaats deze in de correcte positie.

• Installeer een inktcartridge onmiddellijk na het openen in de machine en verbruik deze binnen zes maanden na de installatie. Gebruik ongeopende inktcartridges vóór de uiterste verbruiksdatum die op de cartridgeverpakking vermeld staat.
  • Maak de inktcartridge NOOIT open en knoei er niet mee; hierdoor kan de cartridge inkt verliezen.