Hem > Felsökning > Nätverksproblem > Felmeddelanden för nätverksproblem

Felmeddelanden för nätverksproblem

Relaterade modeller:DCP‑L2530DW / DCP‑L2537DW / DCP‑L2550DN / MFC‑L2710DN / MFC‑L2710DW / MFC‑L2730DW / MFC‑L2750DW
Din Brother-maskin visar ett felmeddelande om ett fel uppstår. De vanligaste felmeddelandena visas i tabellen.

DCP-L2530DW/DCP-L2537DW/MFC-L2710DW

Felmeddelanden
Orsak
Åtgärd

Kan inte ansluta

En enhet är redan ansluten.

Två mobila enheter är redan anslutna till Wi-Fi Direct-nätverket när Brother-maskinen är G/Ä (gruppägare).

När den aktuella anslutningen mellan din Brother-maskin och den andra mobila enheten har stängts av kan du försöka konfigurera Wi-Fi Direct-inställningarna igen. Du kan bekräfta anslutningsstatus genom att skriva ut nätverkskonfigurationslistan.

Anslutningsfel

Andra enheter försöker ansluta till Wi-Fi Direct-nätverket samtidigt.

Se till att det inte finns några andra enheter som försöker ansluta till Wi-Fi Direct-nätverket och försök sedan konfigurera Wi-Fi Direct-inställningarna igen.

Anslutningsfel

Brother-maskinen och din mobila enhet kan inte kommunicera under Wi-Fi Direct-nätverkskonfiguration.

• Flytta den mobila enheten närmare Brother-maskinen.
  • Flytta Brother-maskinen och den mobila enheten till en plats utan hinder.
  • Om du använder PIN-metoden för WPS ska du verifiera att du har angivit korrekt PIN-kod.
Enhet saknas

Brother-maskinen kan inte hitta din mobila enhet när du konfigurerar Wi-Fi Direct-nätverket.

• Kontrollera att maskinen och den mobila enheten är i Wi-Fi Direct-läge.
  • Flytta den mobila enheten närmare Brother-maskinen.
  • Flytta Brother-maskinen och den mobila enheten till en plats utan hinder.
  • Om du konfigurerar Wi-Fi Direct-nätverket manuellt ska du kontrollera att du har angett korrekt lösenord.
  • Om din mobila enhet har en konfigurationssida för hur du får en IP-adress ska du kontrollera att IP-adressen för din mobila enhet har konfigurerats via DHCP.

MFC-L2730DW/MFC-L2750DW

Felmeddelanden
Orsak
Åtgärd
En enhet är redan ansluten. Tryck på [OK].

Två mobila enheter är redan anslutna till Wi-Fi Direct-nätverket när Brother-maskinen är G/Ä (gruppägare).

När den aktuella anslutningen mellan din Brother-maskin och den andra mobila enheten har stängts av kan du försöka konfigurera Wi-Fi Direct-inställningarna igen. Du kan bekräfta anslutningsstatus genom att skriva ut nätverkskonfigurationslistan.

Anslutningsfel

Andra enheter försöker ansluta till Wi-Fi Direct-nätverket samtidigt.

Se till att det inte finns några andra enheter som försöker ansluta till Wi-Fi Direct-nätverket och försök sedan konfigurera Wi-Fi Direct-inställningarna igen.

Anslutningsfel

Brother-maskinen och din mobila enhet kan inte kommunicera under Wi-Fi Direct-nätverkskonfiguration.

• Flytta den mobila enheten närmare Brother-maskinen.
  • Flytta Brother-maskinen och den mobila enheten till en plats utan hinder.
  • Om du använder PIN-metoden för WPS ska du verifiera att du har angivit korrekt PIN-kod.
Enhet saknas

Brother-maskinen kan inte hitta din mobila enhet när du konfigurerar Wi-Fi Direct-nätverket.

• Kontrollera att maskinen och den mobila enheten är i Wi-Fi Direct-läge.
  • Flytta den mobila enheten närmare Brother-maskinen.
  • Flytta Brother-maskinen och den mobila enheten till en plats utan hinder.
  • Om du konfigurerar Wi-Fi Direct-nätverket manuellt ska du kontrollera att du har angett korrekt lösenord.
  • Om din mobila enhet har en konfigurationssida för hur du får en IP-adress ska du kontrollera att IP-adressen för din mobila enhet har konfigurerats via DHCP.
Fel datum och tid, kontakta din administratör.

Brother-maskinen erhåller inte tiden från SNTP-tidsservern eller så har du inte konfigurerat datum och tid för maskinen.

• Se till så att inställningarna för åtkomst av SNTP-tidsservern konfigureras korrekt i webbaserad hantering.
  • Bekräfta att inställningen av Date&Time (Datum och tid) på din maskin är korrekt i webbaserad hantering.