Hem > Fax > Ta emot ett fax > Inställningar för mottagningsläge > Överblick över mottagningslägen

Överblick över mottagningslägen

Relaterade modeller:MFC‑L2710DN / MFC‑L2710DW / MFC‑L2730DW / MFC‑L2750DW

Vissa mottagningslägen svarar automatiskt (endast fax-läge och fax-/telläge). Du kanske vill ändra antalet signaler innan du använder lägena.

Läget Endast fax
([Endast fax] i maskinens meny)
I läget Endast fax besvaras alla samtal automatiskt som faxsamtal.
Fax/Tel-läge
([Fax/Tel] i maskinens meny)
Fax-/Telläget hjälper dig att hantera inkommande samtal genom att känna igen om de är fax- eller röstsamtal och hantera dem på något av följande sätt:
  • Faxmeddelanden tas emot automatiskt.
  • Röstsamtal startar F/T-ringsignalen som uppmanar dig att svara. F/T-ringsignalen är en snabb dubbel ringsignal som kommer från maskinen.
Manuellt läge
([Manuell] i maskinens meny)

För att ta emot ett fax i manuellt läge lyfter du luren på en extern telefon som är ansluten till maskinen.

När du hör faxsignaler (korta upprepade signaler) trycker du på knappen i tabellen för att ta emot ett fax. Använd funktionen faxavkänning för att ta emot fax när du har lyft luren på samma linje som maskinen.

Gällande modeller

Ta emot fax

2-raders LCD-modeller

Start och sedan image

Modeller med LCD-pekskärm

Fax start och sedan Ta emot
Läget Extern telefonsvarare
([Ext:Tel/Tsv] i maskinens meny)
I läget extern telefonsvarare kan en extern telefonsvarare hantera inkommande samtal.
Inkommande samtal tas om hand på följande sätt:
  • Faxmeddelanden tas emot automatiskt.
  • Personer som ringer upp kan spela in ett meddelande på den externa telefonsvararen (TSV).