Hem > Säkerhet > Säkerhet gällande nätverk > Hantera nätverksmaskinen säkert med SSL/TLS > Hantera din nätverksmaskin säkert med hjälp av webbaserad hantering

Hantera din nätverksmaskin säkert med hjälp av webbaserad hantering

Relaterade modeller:DCP‑L2530DW / DCP‑L2537DW / DCP‑L2550DN / MFC‑L2710DN / MFC‑L2710DW / MFC‑L2730DW / MFC‑L2750DW
För att kunna hantera nätverksmaskinen säkert måste du använda hanteringsverktyg med säkerhetsprotokoll.

Vi rekommenderar att du använder HTTPS-protokollet för säker hantering. HTTPS måste vara aktiverat på din maskin för att du ska kunna använda detta protokoll.

image
  • HTTPS-protokollet aktiveras som standard.
  • Du kan ändra inställningar för HTTPS-protokollet med skärmen för webbaserad hantering.
  1. Starta webbläsaren.
  2. Skriv in ”https://Common Name” i webbläsarens adressfält (där ”Common Name” är det namn du gav certifikatet. Det kan vara din IP-adress, nodnamnet eller domännamnet).
  3. Inget lösenord krävs som standard. Ange ett lösenord om du har ställt in ett sådant, och klicka sedan på image.
  4. Du kan nu komma åt maskinen över HTTPS.
    image
    • Följ stegen nedan om du använder SNMPv3-protokollet.
    • Du kan också ändra SNMP-inställningarna genom att använda BRAdmin Professional.
  5. Klicka på fliken Network (Nätverk).
  6. Klicka på Protocol (Protokoll).
  7. Se till att SNMP-inställningen är aktiverad och klicka sedan på Advanced Settings (Avancerade inställningar).
  8. Konfigurera SNMP-inställningarna.
    image
    Det finns tre alternativ för SNMP Mode of Operation (SNMP-driftläge).
    • SNMP v1/v2c read-write access (SNMP v1/v2c läs-skrivåtkomst)

I det här läget använder skrivarservern version 1 och version 2c av SNMP-protokollet. I det här läget kan du använda alla Brother-program. Det är dock inte säkert eftersom det inte autentiserar användaren och data inte krypteras.

• SNMPv3 read-write access and v1/v2c read-only access (SNMPv3 läs-skrivåtkomst och v1/v2c skrivskyddad åtkomst)

I det här läget använder skrivarservern läs-skriv-behörighet för version 3 och endast läsbehörighet för version 1 och version 2c av SNMP-protokollet.

image
      När du använder SNMPv3 read-write access and v1/v2c read-only access (SNMPv3 läs-skrivåtkomst och v1/v2c skrivskyddad åtkomst)-läget fungerar kanske en del Brother-program (t.ex. BRAdmin Light) som ansluter till skrivarservern inte korrekt eftersom de auktoriserar enbart läsbehörighet för version 1 och version 2c. Om du vill kunna använda alla program använder du läget SNMP v1/v2c read-write access (SNMP v1/v2c läs-skrivåtkomst).
    • SNMPv3 read-write access (SNMPv3 läs-skrivåtkomst)

I det här läget använder skrivarservern version 3 av SNMP-protokollet. Använd det här läget om du vill hantera skrivarservern säkert.

image

Observera följande när du använder SNMPv3 read-write access (SNMPv3 läs-skrivåtkomst)-läget:

• Du kan endast använda BRAdmin Professional eller webbaserad hantering för att hantera skrivarservern.
      • Förutom BRAdmin Professional, begränsas alla program som använder SNMPv1/v2c. Använd läge SNMPv3 read-write access and v1/v2c read-only access (SNMPv3 läs-skrivåtkomst och v1/v2c skrivskyddad åtkomst) eller SNMP v1/v2c read-write access (SNMP v1/v2c läs-skrivåtkomst) för att tillåta användning av SNMPv1/v2c-program.

9. Klicka på Submit (Skicka).