Hem > Nätverk > Avancerade nätverksfunktioner > Skriva ut WLAN-rapporten > Rapport om felkoder för trådlöst LAN

Rapport om felkoder för trådlöst LAN

Relaterade modeller:DCP‑L2530DW / DCP‑L2537DW / MFC‑L2710DW / MFC‑L2730DW / MFC‑L2750DW
Om den trådlösa LAN-rapporten visar att anslutningen misslyckades, kontrollerar du felkoden på den utskrivna rapporten och hänvisar till följande instruktioner i tabellen:

Felkod

Problem och rekommenderade lösningar

TS-01

Den trådlösa inställningen är inte aktiverad - aktivera den trådlösa inställningen.

Om en nätverkskabel är ansluten till maskinen bör du koppla ur den och istället aktivera den trådlösa inställningen på maskinen.

TS-02

Den trådlösa åtkomstpunkten/routern kan inte hittas.

1. Kontrollera följande två punkter:
    • Koppla ur strömmen till den trådlösa åtkomstpunkten/routern, vänta 10 sekunder och koppla sedan in den igen.
    • Om din WLAN-åtkomstpunkt/-router använder filtrering av MAC-adress måste du kontrollera att Brother-maskinens MAC-adress tillåts i filtret.
  2. Om du manuellt har matat in SSID och säkerhetsinformation (SSID/autentiseringsmetod/krypteringsmetod/nätverksnyckel), kan informationen vara felaktig.

Kontrollera SSID och säkerhetsinformation och ange rätt information vid behov.

Denna enhet har inte stöd för 5 GHz SSID/ESSID och du måste välja 2,4 GHz SSID/ESSID. Se till att åtkomstpunkten/routern är inställd på 2,4 GHz eller 2,4 GHz/5 GHz blandat läge.

TS-04

Autentiserings-/krypteringsmetoderna som används av den trådlösa åtkomstpunkten/routern stöds inte av din maskin.

Ändra autentiseringsmetod och krypteringsmetod för den trådlösa åtkomstpunkten/routern. Din maskin har stöd för följande autentiseringsmetoder:

• WPA-Personal

TKIP eller AES

• WPA2-Personal

TKIP eller AES

• Öppen

WEP eller None (utan kryptering)

• Delad nyckel

WEP

Inställningarna för SSID eller nätverk kanske inte är inmatade på rätt sätt om problemet inte är löst. Kontrollera inställningarna för trådlöst nätverk.

TS-05

Säkerhetsinformationen (SSID/nätverksnyckel) är felaktig.

Bekräfta den trådlösa säkerhetsinformationen (autentiseringsmetod/krypteringsmetod/nätverksnyckel).

TS-06

Maskinen kan inte identifiera WLAN-åtkomstpunkten/routern som har aktiverat WPS.

Bekräfta den trådlösa säkerhetsinformationen (autentiseringsmetod/krypteringsmetod/nätverksnyckel).

TS-07

Maskinen kan inte identifiera WLAN-åtkomstpunkten/routern som har aktiverat WPS.

Om du vill ansluta med WPS måste du använda både maskinen och WLAN-åtkomstpunkten/routern. Bekräfta anslutningsmetod för WPS på WLAN-åtkomstpunkten/routern och försök att starta igen.

Om du inte vet hur du manövrerar WLAN-åtkomstpunkten/routern med WPS kan du läsa dokumentationen som följde med WLAN-åtkomstpunkten/routern, rådfråga tillverkaren av WLAN-åtkomstpunkten/routern eller fråga din nätverksadministratör.

TS-08

Två eller fler WLAN-åtkomstpunkter som har aktiverat WPS har identifierats.

• Bekräfta att endast en WLAN-åtkomstpunkt/router i området har aktiverat metoden WPS och försök igen.
  • Försök starta om igen efter några minuter för att undvika störning från andra åtkomstpunkter.