Hem > Introduktion till din Brother-maskin > Översikt över kontrollpanelen

Översikt över kontrollpanelen

Relaterade modeller:DCP‑L2510D / DCP‑L2530DW / DCP‑L2537DW / DCP‑L2550DN / MFC‑L2710DN / MFC‑L2710DW

Kontrollpanelen kan variera beroende på din modell.

MFC-L2710DN/MFC-L2710DW

image

1. Snabbvalsknappar

Lagra och återkalla upp till åtta fax- och telefonnummer.

För att hämta lagrade snabbvalsnummer 1-4 för fax- och telefon trycker du på snabbvalsknappen som tilldelats det numret. Om du vill få åtkomst till sparade fax- och telefonsnabbval 5-8 håller du Shift nedtryckt samtidigt som du trycker på knappen.

2. Funktionsknappar
    Redial/Pause (Återup./Paus)

Tryck för att ringa senast slagna nummer. Denna knapp lägger även till en paus vid programmering av kortnummer eller vid manuell uppringning av ett nummer.

Tel/R

Tryck på Tel/R för att ha en telefonkonversation efter att du har lyft en extern telefonlur under F/T snabb dubbelsignal.

När maskinen är ansluten till en telefonväxel, kan du även använda denna knapp för att komma ut på en extern linje, nå telefonväxeln eller koppla samtal till en sidoapparat.

WiFi (För trådlösa modeller)

Tryck på WiFi-knappen och starta det trådlösa installationsprogrammet på din dator. Följ anvisningarna på skärmen för att ställa in trådlös anslutning mellan din maskin och ditt nätverk.

När WiFi-lampan lyser är din Brother-maskin ansluten till en trådlös åtkomstpunkt. När WiFi-lampan blinkar ligger den trådlösa anslutningen nere eller så håller maskinen på att ansluta till en trådlös åtkomstpunkt.

Resolution (Upplösning) (endast för vissa modeller)

Tryck för att ändra faxupplösningen.

2 in 1 (ID) Copy (2 på 1 ID-kopia)

Tryck för att kopiera båda sidor av ett ID-kort på en sida.

2-sided (2-sidigt)

Tryck för att kopiera på papprets båda sidor.

Options (Alternativ)

Tryck här om du vill få åtkomst till tillfälliga inställningar för att faxa, skanna eller kopiera.

3. LCD-skärm (skärm med flytande kristaller)

Visar meddelanden som hjälper dig att ställa in och använda maskinen.

Om maskinen befinner sig i faxläget visar LCD-skärmen:
    image

a. Datum och tid

b. Mottagningsläge

När du trycker på COPY (Kopiering) visar LCD-skärmen:
    image

c. Kopieringstyp

d. Antal kopior

e. Kvalitet

f. Kontrast

g. Kopieringsförhållande

4. Lägesknappar
    FAX

Tryck för att växla till maskin- eller faxläge.

SCAN (Skanna)

Tryck för att växla maskinen till Skanningsläge.

COPY (Kopiering)

Tryck för att växla maskinen till kopieringsläge.

image

1. Menyknappar
    Clear (Rensa)

Tryck för att radera informationen du angett eller avbryta aktuell inställning.

Menu (Menyn)

Tryck för att öppna menyn för programmering av maskinens inställningar.

OK

Tryck för att lagra dina maskininställningar.

image eller image

Tryck när du vill bläddra bakåt eller framåt bland menyalternativ.

image eller image
    • Tryck för att bläddra upp eller ner i menyerna och alternativen.
    • Tryck för att ändra upplösning i faxläge.
    image

Tryck för att image komma åt kortnummer.

2. Kombinerade siffer- och bokstavsknappar
    • Använd för att ringa fax- och telefonnummer.
    • Använd som ett tangentbort för att ange text eller tecken.
  3. image Slå på/stänga av
    • Starta maskinen genom att trycka på image.

• Stäng av maskinen genom att trycka på image och hålla ner. LCD-skärmen visar [Stänger ner] och är på några sekunder innan den stängs av. Detta är alltid tillgängligt om du anslutit en extern telefon eller en telefonsvarare.

4. Stop/Exit (Stopp/Avbryt)
    • Tryck för att stoppa ett förfarande.
    • Tryck för att avsluta menyn.
  5. Start
    • Tryck för att börja sända fax.
    • Tryck för att starta kopieringen.
    • Tryck för att börja skanna dokument.

DCP-L2510D/DCP-L2530DW/DCP-L2537DW/DCP-L2550DN

image

1. image Slå på/stänga av
    • Starta maskinen genom att trycka på image.

• Stäng av maskinen genom att trycka på image och hålla ner. LCD-skärmen visar [Stänger ner] och är på i några sekunder innan den stängs av.

2. Funktionsknappar
    Copy/Scan Options (Kopiering/Skanna Alternativ)

Tryck här om du vill få åtkomst till tillfälliga inställningar för att skanna eller kopiera.

WiFi (För trådlösa modeller)

Tryck på WiFi-knappen och starta det trådlösa installationsprogrammet på din dator. Följ anvisningarna på skärmen för att ställa in trådlös anslutning mellan din maskin och ditt nätverk.

När WiFi-lampan lyser är din Brother-maskin ansluten till en trådlös åtkomstpunkt. När WiFi-lampan blinkar ligger den trådlösa anslutningen nere eller så håller maskinen på att ansluta till en trådlös åtkomstpunkt.

Scan (Skanna)

Tryck för att växla maskinen till Skanningsläge.

2 in 1 (ID) Copy (2 på 1 ID-kopia)

Tryck för att kopiera båda sidor av ett ID-kort på en sida.

2-sided (2-sidigt) (Endast för vissa modeller)

Tryck för att kopiera på papprets båda sidor.

3. LCD-skärm (skärm med flytande kristaller)

Visar meddelanden som hjälper dig att ställa in och använda maskinen.

Om maskinen befinner sig i beredskapsläge eller kopieringsläge visar LCD-skärmen:
    image

a. Kopieringstyp

b. Antal kopior

c. Kvalitet

d. Kontrast

e. Kopieringsförhållande

image

1. Menyknappar
    Menu (Menyn)

Tryck för att öppna menyn för programmering av maskinens inställningar.

Clear (Rensa)

• Tryck för att radera den data du angett.
    • Tryck för att avbryta aktuell inställning.

OK

Tryck för att lagra dina maskininställningar.

image eller image

Tryck för att bläddra upp eller ner i menyerna och alternativen.

2. Stop/Exit (Stopp/Avbryt)
    • Tryck för att stoppa ett förfarande.
    • Tryck för att avsluta menyn.
  3. Start
    • Tryck för att starta kopieringen.
    • Tryck för att börja skanna dokument.