Hjem > Feilsøking > Feil- og vedlikeholdsmeldinger

Feil- og vedlikeholdsmeldinger

Som ethvert annet avansert kontorutstyr, kan feil oppsto og rekvisita må skiftes ut. Hvis dette skjer, vil maskinen din identifisere feilen eller trenge rutinemessig vedlikehold og vise passende melding. De mest vanlige feil- og vedlikeholdsmeldingene vises i tabellen.

Du kan selv rette de fleste feil og utføre rutinemessig vedlikehold. Hvis du trenger flere tips: Besøk support.brother.com og klikk Vanlige spørsmål og feilsøking.

DCP-L2510D/DCP-L2530DW/DCP-L2537DW/DCP-L2550DN/MFC-L2710DN/MFC-L2710DW

Feilmelding Årsak Tiltak

Avbrutt

Mottakeren eller mottakerfaksmaskinen avbrøt anropet.

Prøv å sende eller motta på nytt.

Hvis anrop stoppes gjentatte ganger og du bruker et VoIP-system (Voice over IP), kan du prøve å endre kompatibiliteten til grunnleggende (for VoIP).

Bytt toner

Tonerkassetten er ved slutten av levetiden. Maskinen stopper alle utskrifter.

Mens minne er tilgjengelig, lagres fakser i minnet.

Skift ut tonerkassetten med en ny.

Bytt trommel

Det er på tide å skifte ut trommelenheten.

Telleverket for trommelenhet ble ikke nullstilt da en ny trommel ble installert.

Skift ut trommelenheten.

Nullstill telleverket for trommelenhet.

Dekselet åpent

Frontdekselet er ikke helt lukket.

Åpne og lukk deretter frontdekselet på maskinen.

Fikseringsenhetsdekselet er ikke helt lukket eller papiret satte seg fast på baksiden av maskinen når du slo på strømmen.

Lukk fikseringsenhetsdekselet inni bakdekselet på maskinen.

Dekselet på dokumentmateren (ADF) er ikke helt lukket.

Lukk ADF-dekselet.

Hvis feilmeldingen vedstår, trykk på Stop/Exit (Stopp/Avslutt).

Dokumentstopp

Dokumentet ble ikke satt inn eller matet på riktig måte, eller dokumentet som ble skannet i den automatiske dokumentmateren (ADF), var for langt.

Fjern det fastkjørte papiret fra dokumentmaterenheten (ADF).

Fjern eventuelt smuss eller papirbiter fra papirbanen til dokumentmaterenheten.

Trykk på Stop/Exit (Stopp/Avslutt).

Egendiagnostikk

Temperaturen til fikseringsenheten stiger ikke til en spesifisert temperatur innen den spesifiserte tiden.

• (MFC-L2710DN/MFC-L2710DW)

For å forhindre at du mister mottatt faksdata i maskinens minne, overfører du data til en annen faksmaskin eller til datamaskinen før du slår av maskinen.

• Trykk og hold image for å slå av maskinen, vent et par sekunder og slå den deretter på igjen. La maskinen være påslått, men inaktiv, i 15 minutter.

Fikseringsenheten er for varm.

Ikke Svar/Oppt.

Nummeret du ringte svarer ikke eller er opptatt.

Kontroller nummeret og prøv igjen.

Ingen ID

Det er ingen innkommende anropslogg. Du mottok ikke anrop eller du abonnerer ikke på Anroper-ID-tjenesten fra telefonselskapet ditt.

Hvis du vil bruke Anroper-ID-funksjonen, ringer du telefonselskapet ditt.

Ingen utskr. XX

Maskinen har et teknisk problem.

• (MFC-L2710DN/MFC-L2710DW)

For å forhindre at du mister mottatt faksdata i maskinens minne, overfører du data til en annen faksmaskin eller til datamaskinen før du slår av maskinen.

• Trykk og hold image for å slå av maskinen, vent et par minutter og slå den deretter på igjen.

• Hvis problemet vedvarer, kontakter du Brother kundeservice.

Innvendig stopp

Papiret sitter fast inni maskinen.

Åpne frontdekselet og fjern tonerkassetten og trommelenheten. Trekk ut alt fastkjørt papir. Lukk frontdekselet. Hvis feilmeldingen vedstår, trykk på Start.

Kassettfeil Sett inn svart tonerkassett (BK) igjen.

Sett inn tonerkassetten igjen.

Tonerkassetten er ikke riktig installert.

Trekk ut trommelenheten og tonerkassettenheten, ta ut tonerkassetten, og sett den på plass i trommelenheten igjen. Plasser trommelenheten og tonerkassettenheten tilbake i maskinen.

Hvis problemet vedvarer, kontakter du Brother kundeservice eller din lokale Brother-forhandler.

Komm.feil

Dårlig kvalitet på telefonlinjen forårsaket en kommunikasjonsfeil.

Send faksen igjen eller koble maskinen til en annen telefonlinje. Hvis problemet fortsetter, kontakter du telefonselskapet og ber dem om å sjekke telefonlinjen din.

Man. mating

Manuell ble valgt som papirkilden i skriverdriveren, men det ikke var noe papir i den manuelle materåpningen.

Legg papir i den manuelle materåpningen.

Minnet er fullt

Maskinminnet er fullt.

Hvis sending av faks eller en kopiering pågår

Gjør ett av følgende:

• Trykk på Start for å sende eller kopiere de skannede bildene.
  • Trykk på Stop/Exit (Stopp/Avslutt) og vent til andre operasjoner som pågår blir ferdig, deretter forsøker du igjen.
  • Skriv ut faksene som er i minnet.
  • Tøm minnet for data. For å få ekstra minne, kan du slå av Minnemottak.
Hvis en utskrift pågår

Gjør ett av følgende:

• Redusere oppløsningen.
  • Slett fakser fra minnet.

Skanning utilgjengelig XX

Maskinen har et teknisk problem.

• (MFC-L2710DN/MFC-L2710DW)

For å forhindre at du mister mottatt faksdata i maskinens minne, overfører du data til en annen faksmaskin eller til datamaskinen før du slår av maskinen.

• Trykk og hold nede image for å slå av maskinen, og slå den deretter på igjen.
  • Hvis problemet vedvarer, kontakter du Brother kundeservice.

Slutt på toner

Tonerkassetten er ved slutten av levetiden. Maskinen stopper alle utskrifter.

Skift ut tonerkassetten med en ny.

Stopp bak

Papiret sitter fast på baksiden av maskinen.

Åpne fikseringsenhetsdekselet og fjern alt fastkjørt papir. Lukk fiksererdekselet. Hvis feilmeldingen vedstår, trykk på Start.

Stopp i tosidig

Papiret sitter fast i det 2-sidige papirmagasinet.

Dra papirmagasinet og det 2-sidige magasinet helt ut, åpne bakdekselet og fjern deretter alt fastkjørt papir. Lukk bakdekselet, og sett papirmagasinet og det 2-sidige magasinet godt inn i maskinen igjen.

Stopp magasin

Papiret sitter fast i det indikerte papirmagasinet.

Dra papirmagasinet helt ut og fjern alt fastkjørt papir. Sett papirmagasinet godt på plass i maskinen.

Str.feil DX

Papirstørrelsen som er spesifisert i skriverdriveren og maskinens papirstørrelseinnstilling er ikke tilgjengelig for automatisk 2-sidig utskrift.

Trykk på Stop/Exit (Stopp/Avslutt). Velg en papirstørrelse som støttes av 2-sidig utskrift.

Papirstørrelse som er tilgjengelig for automatisk 2-sidig utskrift er A4.

Papiret i magasinet er ikke av riktig størrelse og er ikke tilgjengelig for automatisk 2-sidig utskrift.

Legg papir av riktig størrelse inn i magasinet og still inn magasinet for den papirstørrelsen.

Papirstørrelse som er tilgjengelig for automatisk 2-sidig utskrift er A4.

Tomt for papir

Maskinen er tom for papir, eller papir er ikke lagt inn riktig i papirmagasinet.

• Fyll på papir i papirmagasinet. Sørg for at papirførerne er innstilt til riktig størrelse.
  • Hvis papiret er i magasinet, fjern det og mat det inn på nytt. Sørg for at papirførerne er innstilt til riktig størrelse.
  • Ikke overfyll papirmagasinet.

Tomt for toner

Tonerkassetten eller tonerkassetten og trommelenheten er ikke riktig installert.

Fjern tonerkassetten og trommelenheten. Fjern tonerkassetten fra trommelenheten, og installer tonerkassetten på nytt i trommelenheten. Installer tonerkassetten og trommelenheten på nytt i maskinen. Hvis problemet vedstår, skifter du ut tonerkassetten med en ny.

Toner lav

Hvis LCD-skjermen viser denne meldingen, kan du fremdeles skrive ut. Tonerkassetten er nær slutten av levetiden.

Bestill en ny tonerkassett nå slik at en ny tonerkassett er tilgjengelig når LCD-skjermen viser Bytt toner.

Tosidig deaktiv.

Bakdekslet på maskinen er ikke fullstendig lukket.

Lukk bakdekslet på maskinen til det låses i den stengte posisjonen.

Det 2-sidige magasinet er ikke helt installert.

Installer det 2-sidige magasinet i maskinen.

Trommel !

Koronatråden på trommelenheten må være rengjort.

Rengjør koronatråden i trommelenheten.

image

Trommelenheten eller tonerkassetten og trommelenhet er ikke riktig installert.

Sett tonerkassetten i trommelenheten. Sett så tonerkassetten og trommelenheten i maskinen igjen.

Trommel nesten tom

Trommelenheten er nær slutten av levetiden.

Bestill en ny trommelenhet før du får meldingen Bytt trommel.

Ulik størrelse

Papiret i magasinet er ikke av korrekt størrelse.

Legg papir av riktig størrelse inn i magasinet og still inn størrelsen på papiret til magasinet.

Vent litt

Temperaturen på innsiden av maskinen er for varm. Maskinen vil stanse gjeldende utskriftsjobb midlertidig og gå over til avkjølingsmodus. Under avkjølingsmodusen vil du høre kjøleviften mens LCD-skjermen viser Vent litt.

Vent til maskinen er ferdig med avkjølingen. Kontroller at ingen ventiler på maskinen er blokkert.

Utskriften fortsetter når maskinen er avkjølt.

Hvis viften ikke går rundt, kobler du maskinen fra strømmen i flere minutter, før du kobler den til igjen.

MFC-L2730DW/MFC-L2750DW

Feilmelding Årsak Tiltak

Avbrutt

Mottakeren eller mottakerfaksmaskinen avbrøt anropet.

Prøv å sende eller motta på nytt.

Hvis anrop stoppes gjentatte ganger og du bruker et VoIP-system (Voice over IP), kan du prøve å endre kompatibiliteten til grunnleggende (for VoIP).

Bytt toner

Tonerkassetten er ved slutten av levetiden. Maskinen stopper alle utskrifter.

Mens minne er tilgjengelig, lagres fakser i minnet.

Skift ut tonerkassetten med en ny.

Bytt trommel

Det er på tide å skifte ut trommelenheten.

Skift ut trommelenheten.

Telleverket for trommelenhet ble ikke nullstilt når en ny trommel ble installert.

Nullstill telleverket for trommelenhet.

Dekselet åpent

Frontdekselet er ikke helt lukket.

Åpne og lukk deretter frontdekselet på maskinen.

Fikseringsenhetsdekselet er ikke helt lukket eller papiret satte seg fast på baksiden av maskinen når du slo på strømmen.

Lukk fikseringsenhetsdekselet inni bakdekselet på maskinen.

Dekselet på dokumentmateren (ADF) er ikke helt lukket.

Lukk ADF-dekselet.

Hvis feilmeldingen vedstår, trykk på image.

Dokumentstopp

Dokumentet ble ikke satt inn eller matet på riktig måte, eller dokumentet som ble skannet i den automatiske dokumentmateren (ADF), var for langt.

Fjern det fastkjørte papiret fra dokumentmaterenheten (ADF).

Fjern eventuelt smuss eller papirbiter fra papirbanen til dokumentmaterenheten.

Trykk på image.

Feil størrelse tosidig

Papirstørrelsen som er spesifisert i skriverdriveren og maskinens papirstørrelseinnstilling er ikke tilgjengelig for automatisk 2-sidig utskrift.

Trykk på image. Velg en papirstørrelse som støttes av 2-sidig utskrift.

Papirstørrelse som er tilgjengelig for automatisk 2-sidig utskrift er A4.

Papiret i magasinet er ikke av riktig størrelse og er ikke tilgjengelig for automatisk 2-sidig utskrift.

Legg papir av riktig størrelse inn i magasinet og still inn magasinet for den papirstørrelsen.

Papirstørrelse som er tilgjengelig for automatisk 2-sidig utskrift er A4.

Grense overskredet

Utskriftsgrensen som er angitt i Secure Function Lock 3.0 ble nådd.

Ring administratoren for å sjekke innstillingene for Secure Function Lock.

Ikke Svar/Oppt.

Nummeret du ringte svarer ikke eller er opptatt.

Kontroller nummeret og prøv igjen.

Ingen ID

Det er ingen innkommende anropslogg. Du mottok ikke anrop eller du abonnerer ikke på Anroper-ID-tjenesten fra telefonselskapet ditt.

Hvis du vil bruke Anroper-ID-funksjonen, ringer du telefonselskapet ditt.

Initial. av pekeskjerm mislyktes

Berøringsskjermen ble trykt på før oppstart av maskinen ble fullført.

Sørg for at ingenting berører eller hviler på pekeskjermen.

Det kan hende det har lagt seg restprodukter mellom nedre del av pekeskjermen og rammen.

Legg et stivt papir mellom nedre del av pekeskjermen og rammen, og skyv det frem og tilbake for å få ut restproduktene.

Innvendig stopp

Papiret sitter fast inni maskinen.

Åpne frontdekselet og fjern tonerkassetten og trommelenheten. Trekk ut det fastkjørte papiret. Lukk frontdekselet.

Kassettfeil

Sett i tonerkassetten igjen.

Tonerkassetten er ikke riktig installert.

Trekk ut trommelenheten og tonerkassettenheten, ta ut tonerkassetten, og sett den på plass i trommelenheten igjen. Plasser trommelenheten og tonerkassettenheten tilbake i maskinen.

Hvis problemet vedvarer, kontakter du Brother kundeservice eller din lokale Brother-forhandler.

Kjøler ned

Temperaturen på innsiden av maskinen er for varm. Maskinen vil stanse gjeldende utskriftsjobb midlertidig og gå over til avkjølingsmodus. Under avkjølingsmodusen, vil du høre kjøleviften mens LCD-skjermen viser Kjøler ned.

Vent til maskinen er ferdig med avkjølingen. Kontroller at ingen ventiler på maskinen er blokkert.

Utskriften fortsetter når maskinen er avkjølt.

Hvis viften ikke går rundt, kobler du maskinen fra strømmen i flere minutter, før du kobler den til igjen.

Komm.feil

Dårlig kvalitet på telefonlinjen forårsaket en kommunikasjonsfeil.

Send faksen igjen eller koble maskinen til en annen telefonlinje. Hvis problemet fortsetter, kontakter du telefonselskapet og ber dem om å sjekke telefonlinjen din.

Man. mating

Manuell ble valgt som papirkilden i skriverdriveren, men det ikke var noe papir i den manuelle materåpningen.

Legg papir i den manuelle materåpningen.

Minnet er fullt

Maskinminnet er fullt.

Hvis sending av faks eller en kopiering pågår

Gjør ett av følgende:

• Trykk på image eller Avslutt og vent til andre operasjoner som pågår blir ferdig, deretter forsøker du igjen.
  • Trykk på Send nå for å sende sidene som er skannet så langt.
  • Slett dataene i minnet. For å få ekstra minne kan du slå av Minnemottak.
  • Skriv ut faksene som ligger i minnet.
Hvis en utskrift pågår

Gjør ett av følgende:

• Redusere oppløsningen.
  • Slett fakser fra minnet.

Papirstopp tosidig

Papiret sitter fast i det 2-sidige papirmagasinet.

Dra papirmagasinet og det 2-sidige magasinet helt ut, åpne bakdekselet og fjern deretter alt fastkjørt papir. Lukk bakdekselet, og sett papirmagasinet og det 2-sidige magasinet godt inn i maskinen igjen.

Selvdiagnostisering

Temperaturen til fikseringsenheten stiger ikke til en spesifisert temperatur innen den spesifiserte tiden.

Trykk og hold image for å slå av maskinen, vent et par sekunder og slå den deretter på igjen. La maskinen være påslått, men inaktiv, i 15 minutter.

Fikseringsenheten er for varm.

Skanning utilgjengelig XX

Maskinen har et teknisk problem.

• Trykk og hold nede image for å slå av maskinen, og slå den deretter på igjen.
  • Hvis problemet vedvarer, kontakter du Brother kundeservice.

Skanning utilgjengelig

Dokumentet er for langt for 2-sidig skanning.

Trykk på image. Bruk en passende papirstørrelse for 2-sidig skanning.

Skuffstopp

Papiret sitter fast i det indikerte papirmagasinet.

Dra papirmagasinet helt ut og fjern alt fastkjørt papir. Sett papirmagasinet godt på plass i maskinen.

Slutt på toner

Tonerkassetten er ved slutten av levetiden.

Skift ut tonerkassetten med en ny.

Stopp bak

Papiret sitter fast på baksiden av maskinen.

Åpne fikseringsenhetsdekselet og fjern alt fastkjørt papir. Lukk fiksererdekselet. Hvis feilmeldingen vedstår, trykk på Prøv igjen.

Tilgang nektet

Funksjonen som du vil bruke er begrenset av Secure Function Lock 3.0.

Ring administratoren for å sjekke innstillingene for Secure Function Lock.

Tomt for papir

Maskinen er tom for papir, eller papir er ikke lagt inn riktig i papirmagasinet.

• Fyll på papir i papirmagasinet. Sørg for at papirførerne er innstilt til riktig størrelse.
  • Hvis papiret er i magasinet, fjern det og mat det inn på nytt. Sørg for at papirførerne er innstilt til riktig størrelse.
  • Ikke overfyll papirmagasinet.

Tomt for toner

Tonerkassetten eller tonerkassetten og trommelenheten er ikke riktig installert.

Fjern tonerkassetten og trommelenheten. Fjern tonerkassetten fra trommelenheten, og installer tonerkassetten på nytt i trommelenheten. Installer tonerkassetten og trommelenheten på nytt i maskinen. Hvis problemet vedstår, skifter du ut tonerkassetten med en ny.

Toner lav

Hvis LCD-skjermen viser denne meldingen, kan du fremdeles skrive ut. Tonerkassetten er nær slutten av levetiden.

Bestill en ny tonerkassett nå slik at en ny tonerkassett er tilgjengelig når LCD-skjermen viser Bytt toner.

Tosidig deaktivert

Bakdekslet på maskinen er ikke fullstendig lukket.

Lukk bakdekslet på maskinen til det låses i den stengte posisjonen.

Det 2-sidige magasinet er ikke helt installert.

Installer det 2-sidige magasinet i maskinen.

Trommel !

Koronatråden på trommelenheten må være rengjort.

Rengjør koronatråden i trommelenheten.

image

Trommelenheten eller tonerkassetten og trommelenhet er ikke riktig installert.

Sett tonerkassetten i trommelenheten. Sett så tonerkassetten og trommelenheten i maskinen igjen.

Trommel nesten tom

Trommelenheten er nær slutten av levetiden.

Bestill en ny trommelenhet før du får meldingen Bytt trommel.

Ulik størrelse

Papiret i magasinet er ikke av korrekt størrelse.

Legg papir av riktig størrelse inn i magasinet og still inn størrelsen på papiret til magasinet.

Utskr.utilgjengelig XX

Maskinen har et teknisk problem.

• Trykk og hold image for å slå av maskinen, vent et par minutter og slå den deretter på igjen.

• Hvis problemet vedvarer, kontakter du Brother kundeservice.

Utskriftsdata er full

Maskinminnet er fullt.

Trykk på image og slett tidligere lagret sikker utskriftsdata.