Home > Problemen oplossen > Fout- en onderhoudsberichten

Fout- en onderhoudsberichten

Zoals bij alle geavanceerde kantoorproducten, kunnen fouten voorvallen en moeten verbruiksartikelen mogelijk worden vervangen. Als dit gebeurt, identificeert uw machine de fout of vereiste routineonderhoud en toont hij het geschikte bericht. De meest voorkomende fout- en onderhoudsberichten vindt u in de tabel.

Volg de instructies in de kolom Actie om de fout op te lossen en het bericht te verwijderen.

De meeste meldingen over fouten en algemene onderhoudswerkzaamheden kunt u zelf afhandelen. Ga voor meer tips naar support.brother.com en klik op de pagina Veelgestelde vragen en probleemoplossing.

Foutmelding Oorzaak Actie

2-zijdig uit

De achterklep van de machine is niet volledig gesloten.

Sluit het achterdeksel van de machine tot het vergrendeld is.

De dubbelzijdige lade is niet correct geïnstalleerd.

Installeer de dubbelzijdige lade stevig in de machine.

Afdrukgegev. vol

Het geheugen van de machine is vol.

Houd Go (Ga) ongeveer twee seconden ingedrukt en verwijder de eerder opgeslagen afdrukgegevens.

Afdrukken Onm ##

De machine heeft een mechanisch probleem.

• Houd image ingedrukt om de machine uit te schakelen, wacht enkele minuten en schakel hem weer in.

• Als het probleem zich blijft voordoen, neemt u contact op met de klantenservice van Brother.

Afkoelen

De temperatuur in de machine is te hoog. De machine onderbreekt de huidige afdruktaak en schakelt over naar de afkoelingsstand.

Wacht tot de machine volledig is afgekoeld. Zorg dat de ventilatieopeningen van de machine niet worden geblokkeerd.

Als de machine is afgekoeld, zal ze de afdruktaak hervatten.

Als de ventilator niet draait, koppelt u de machine enkele minuten los van de stroom en sluit u deze vervolgens opnieuw aan.

Cartridgefout

De tonercartridge is niet juist geïnstalleerd.

Verwijder de module met de tonercartridge en drumeenheid. Verwijder de tonercartridge en plaats deze opnieuw in de drumeenheid. Plaats de module met de drumeenheid en tonercartridge terug in de machine.

Als u het probleem niet kunt verhelpen, neemt u contact op met de klantenservice van Brother of met uw lokale Brother-leverancier.

Drum !

De primaire corona op de drumeenheid moet worden schoongemaakt.

Maak de primaire corona van de drumeenheid schoon.

image

imageimage Verwante informatie: De coronadraad schoonmaken

Als het probleem zich blijft voordoen, vervangt u de drumeenheid door een nieuwe.

De drumeenheid of de module met de drumeenheid en tonercartridge is niet correct geïnstalleerd.

Verwijder de drumeenheid, verwijder de tonercartridge uit de drumeenheid en plaats de tonercartridge terug in de drumeenheid. Plaats de drumeenheid opnieuw in de machine.

Drum bijna op

De drumeenheid is aan het einde van zijn gebruiksduur.

Bestel een nieuwe drumeenheid voor Drum vervangen weergegeven wordt op het LCD-scherm.

Drum vervangen

De drumeenheid moet worden vervangen.

Vervang de drumeenheid door een nieuwe.

imageimage Verwante informatie: De drumeenheid vervangen

De drumteller is na het plaatsen van een nieuwe drum niet gereset.

Reset de drumteller.

Raadpleeg de instructies die geleverd zijn bij de nieuwe drumeenheid.

Formaatfout DX

Het papierformaat dat opgegeven is in de instelling voor het papierformaat van de machine is niet beschikbaar voor automatisch tweezijdig afdrukken.

Houd Go (Ga) gedurende ongeveer twee seconden ingedrukt (indien nodig).

Plaats papier met het juiste formaat in de lade en pas het papierformaat voor de lade aan.

Kies een papierformaat dat geschikt is voor tweezijdig afdrukken.

Het beschikbare papierformaat voor automatisch tweezijdig afdrukken is A4.

Het papier in de lade heeft niet het juiste formaat en is niet beschikbaar voor automatisch tweezijdig afdrukken.

Formaatfout

Het papierformaat dat gedefinieerd is in de printerdriver wordt niet ondersteund door de opgegeven lade.

Kies een papierformaat dat ondersteund wordt door de opgegeven lade.

Geen drum

De drumeenheid is niet juist geïnstalleerd.

Plaats de module met de tonercartridge en drumeenheid terug.

Geen papier L1

De machine kon geen papier aanvoeren uit de aangegeven papierlade.

Voer een van de volgende stappen uit:

• Plaats papier in de lege papierlade die aangegeven wordt op het LCD-scherm. Zorg ervoor dat de papiergeleiders op het correcte formaat ingesteld zijn.
  • Als er papier aanwezig is in de lade, verwijdert u het en plaatst u het vervolgens terug. Zorg ervoor dat de papiergeleiders op het correcte formaat ingesteld zijn.
  • Plaats nooit te veel papier in de papierlade.

Geen papier

De machine heeft geen papier meer of het papier is niet correct in de papierlade geplaatst.

• Plaats papier in de lege papierlade. Zorg ervoor dat de papiergeleiders op het correcte formaat ingesteld zijn.
  • Als er papier aanwezig is in de lade, verwijdert u het en plaatst u het vervolgens terug. Zorg ervoor dat de papiergeleiders op het correcte formaat ingesteld zijn.
  • Plaats nooit te veel papier in de papierlade.

Geen toner

De tonercartridge of de module met de tonercartridge en drumeenheid is niet correct geïnstalleerd.

Verwijder de module met de tonercartridge en drumeenheid. Verwijder de tonercartridge uit de drumeenheid en plaats de tonercartridge terug in de drumeenheid. Plaats de module met de tonercartridge en drumeenheid terug in de machine. Als het probleem zich blijft voordoen, vervangt u de tonercartridge door een nieuwe.

Geheugen vol

Het geheugen van de machine is vol.

Houd Go (Ga) ongeveer twee seconden ingedrukt en verlaag de afdrukresolutie.

Handinvoer

Handmatig was geselecteerd als papierbron in de printerdriver, maar er is geen papier aanwezig in de sleuf voor handmatige invoer.

Plaats papier in de sleuf voor handmatige invoer.

Klep is open

Het frontdeksel is niet volledig gesloten.

Open en sluit het frontdeksel van de machine goed.

Klep is open

Het fuserdeksel is niet volledig gesloten.

Sluit de fuserklep die zich binnenin de achterklep van de machine bevindt.

Ongeldig formaat

Het papier in de lade heeft niet het juiste formaat.

Plaats papier met het juiste formaat in de lade die aangegeven wordt op het LCD-scherm en stel het papierformaat voor de lade in. Druk op Go (Ga).

Strijdige media

Het mediatype dat opgegeven is in de printerdriver is niet gelijk aan het papiertype dat opgegeven is in het machinemenu.

Plaats het correcte papier in de lade die aangegeven wordt op het LCD-scherm en selecteer vervolgens het correcte mediatype bij de instelling Papiertype op de machine.

Toner is op

De tonercartridge moet worden vervangen.

Vervang de tonercartridge door een nieuwe.

Toner vervangen

De tonercartridge is aan het einde van zijn gebruiksduur. De machine stopt alle afdruktaken.

Vervang de tonercartridge door een nieuwe.

Vast 2-zijdig

Er is papier vastgelopen in de dubbelzijdige lade of in het achterdeksel.

Verwijder de dubbelzijdige lade en open het achterdeksel om al het vastgelopen papier te verwijderen.

Vast achter

Het papier is vastgelopen aan de achterkant van de machine.

Open het fuserdeksel en verwijder al het vastgelopen papier. Sluit het fuserdeksel.

Vast in lade1

Het papier is vastgelopen in de aangegeven papierlade.

Trek de papierlade die aangegeven wordt op het LCD-scherm uit de machine en verwijder al het vastgelopen papier.

Vast intern

Het papier is vastgelopen in de machine.

Open het frontdeksel, verwijder de module met de tonercartridge en drumeenheid en trek al het vastgelopen papier eruit. Sluit het frontdeksel.

Vervang toner

Als dit bericht weergegeven wordt op het LCD-scherm, kunt u nog steeds afdrukken. De tonercartridge is bijna aan het einde van zijn gebruiksduur.

Bestel een nieuwe tonercartridge zodat u deze bij de hand hebt als Toner vervangen weergegeven wordt op het LCD-scherm.

Zelfdiagnose

De temperatuur van de fusereenheid bereikt een bepaalde temperatuur niet binnen een bepaalde tijd.

Houd image ingedrukt om de machine uit te schakelen, wacht enkele seconden en schakel hem weer in. Laat de machine gedurende 15 minuten inactief maar ingeschakeld.

De fusereenheid is te heet.