Home > Problemen oplossen > Netwerkproblemen > Het lukt niet om de configuratie van het draadloze netwerk te voltooien.

Het lukt niet om de configuratie van het draadloze netwerk te voltooien.

Gerelateerde modellen:HL‑L2350DW / HL‑L2357DW / HL‑L2375DW

Schakel de draadloze router uit en vervolgens weer in. Probeer opnieuw de draadloze instellingen te configureren. Als het niet lukt om het probleem op te lossen, volgt u de onderstaande instructies:

Onderzoek het probleem met behulp van het WLAN-rapport.

Oorzaak Actie Interface
Uw beveiligingsinstellingen (SSID/Netwerksleutel) zijn niet juist.
  • Bevestig de veiligheidsinstellingen met het hulpprogramma Wireless Setup Helper. Voor meer informatie en om het hulpprogramma te downloaden, gaat u naar de Downloads-pagina van uw model op het Brother Solutions Center via support.brother.com.
  • Controleer of u de juiste beveiligingsinstellingen gebruikt.
    • Raadpleeg de handleiding die u bij uw draadloze LAN-toegangspoort/router hebt ontvangen voor informatie over het achterhalen van de veiligheidsinstellingen.
    • Het kan ook zijn dat de naam van de fabrikant of het modelnummer van de draadloze LAN-toegangspoort/router als de standaardbeveiligingsinstellingen worden gebruikt.
    • Neem hierover contact op met de fabrikant van de toegangspoort/router, uw internetprovider of netwerkbeheerder.
Draadloos
Het MAC-adres van uw Brother machine wordt niet toegestaan. Controleer of het MAC-adres van de Brother-machine in het filter wordt toegestaan. U vindt het MAC-adres via het bedieningspaneel van de Brother-machine. Draadloos
Uw draadloze LAN-toegangspoort/router staat in de sluimerstand (geeft de SSID niet door).
  • Voer de juiste SSID-naam of netwerksleutel handmatig in.
  • Controleer de SSID-naam of de netwerksleutel in de handleiding die u bij uw draadloze LAN-toegangspoort/router hebt ontvangen en configureer de draadloze netwerkinstallatie opnieuw.
Draadloos
Uw beveiligingsinstellingen (SSID/wachtwoord) zijn niet correct.
  • Bevestig de SSID en het wachtwoord.
    • Wanneer u het netwerk handmatig configureert, worden de SSID en het wachtwoord op uw machine van Brother weergegeven. Als uw mobiele apparaat handmatige configuratie ondersteunt, worden de SSID en het wachtwoord weergegeven op het scherm van uw mobiel apparaat.
Wi-Fi Direct
U maakt gebruik van Android™ 4.0. Als de verbinding van uw mobiele apparaat (ongeveer zes minuten na gebruik van Wi-Fi Direct) wordt verbroken, probeert u de drukknopconfiguratie met WPS (aanbevolen) en stelt u de machine van Brother als een G/E in. Wi-Fi Direct
Uw Brother-machine bevindt zich te ver van uw mobiele apparaat. Plaats uw Brother-machine binnen een afstand van ongeveer 1 meter van het mobiele apparaat wanneer u de instellingen van het Wi-Fi Direct-netwerk configureert. Wi-Fi Direct
Er bevinden zich obstakels (muren of meubels bijvoorbeeld) tussen uw machine en het mobiele apparaat. Verplaats uw Brother-machine naar een plaats zonder obstakels. Wi-Fi Direct
Er bevindt zich een draadloze computer, Bluetooth®-apparaat, magnetron of draadloze telefoon in de buurt van uw Brother-apparaat of mobiele apparaat. Verwijder andere apparaten uit de buurt van de Brother-machine of het mobiele apparaat. Wi-Fi Direct
Als u al het bovenstaande hebt gecontroleerd en geprobeerd maar de configuratie van Wi-Fi Direct nog steeds niet kunt voltooien, voer dan een van de volgende zaken uit:
  • Schakel uw Brother-machine uit en daarna weer in. Probeer vervolgens de instellingen van Wi-Fi Direct opnieuw te configureren.
  • Als u uw Brother-machine als een client-pc gebruikt, bevestig dan het aantal apparaten die tot het huidige Wi-Fi Direct netwerk zijn toegelaten en controleer hoeveel apparaten zijn verbonden.
Wi-Fi Direct
Voor Windows
Als uw draadloze verbinding verbroken is en u al het bovenstaande hebt gecontroleerd en geprobeerd, raden we u aan het hulpprogramma voor het herstellen van de netwerkverbinding te gebruiken.