Home > Netwerk > Netwerkbeheersoftware en -hulpprogramma's > Meer informatie over netwerkbeheersoftware en -hulpprogramma's

Meer informatie over netwerkbeheersoftware en -hulpprogramma's

Gerelateerde modellen:HL‑L2350DW / HL‑L2357DW / HL‑L2370DN / HL‑L2375DW

Beheer via een webbrowser

Beheer via een webbrowser is een hulpprogramma dat een standaardwebbrowser gebruikt om uw machine te beheren met HTTP (Hyper Text Transfer Protocol) of HTTPS (Hyper Text Transfer Protocol over Secure Socket Layer). Typ het IP-adres van uw machine in de webbrowser om de instellingen van de afdrukserver weer te geven of te wijzigen.

BRAdmin Light (Windows)

BRAdmin Light is ontworpen voor de voorbereidende installatie van Brother-apparaten op het netwerk. Met dit hulpprogramma kunt u naar Brother-producten in het netwerk zoeken, de status bekijken en de basisnetwerkinstellingen, zoals het IP-adres, configureren.

Ga naar de Downloads-pagina van uw model in het Brother Solutions Center via support.brother.com om BRAdmin Light te downloaden.

image
  • Als u gebruikmaakt van Windows Firewall of van de firewallfunctie van een antispyware- of antivirusprogramma, moet u deze tijdelijk uitschakelen. Nadat u gecontroleerd hebt of u kunt afdrukken, configureert u de software-instellingen aan de hand van de instructies.

BRAdmin Professional (Windows)

BRAdmin Professional is een hulpprogramma dat meer geavanceerde functies biedt voor het beheren van apparaten van Brother die op een netwerk aangesloten zijn. Dit hulpprogramma kan ook worden gebruikt om in uw netwerk te zoeken naar Brother-producten en voor het weergeven van de apparaatstatus via een venster dat gelijkaardig is aan Windows Verkenner, waarin de status van elk apparaat in verschillende kleuren wordt aangegeven. U kunt netwerk- en apparaatinstellingen configureren en daarnaast apparaatfirmware bijwerken vanaf een Windows-computer op uw LAN. Daarnaast kan BRAdmin Professional een log bijhouden van de activiteiten van Brother-apparaten in uw netwerk en deze loggegevens exporteren. Installeer het programma Print Auditor Client op de clientcomputer voor gebruikers die lokaal aangesloten machines willen controleren. Met dit hulpprogramma kunt u met behulp van BRAdmin Professional apparaten controleren die via de USB-interface op een clientcomputer zijn aangesloten.

image
  • Ga naar de Downloads-pagina van uw model in het Brother Solutions Center via support.brother.com om de meest recente versie van het hulpprogramma BRAdmin Professional van Brother te downloaden.
  • Knooppuntnaam: de knooppuntnaam is te vinden in het huidige venster van BRAdmin Professional. De standaardnaam is “BRNxxxxxxxxxxxx” voor een bedraad netwerk of “BRWxxxxxxxxxxxx” voor een draadloos netwerk (waarbij “xxxxxxxxxxxx” staat voor het MAC-adres/Ethernet-adres van de machine).
  • Als u gebruikmaakt van Windows Firewall of van de firewallfunctie van een antispyware- of antivirusprogramma, moet u deze tijdelijk uitschakelen. Nadat u gecontroleerd hebt of u kunt afdrukken, configureert u de software-instellingen aan de hand van de instructies.