Een korte geschiedenis van SSL/TLS

Gerelateerde modellen:HL‑L2350DW / HL‑L2357DW / HL‑L2370DN / HL‑L2375DW

SSL/TLS werd oorspronkelijk gemaakt om webverkeerinformatie te beveiligen, vooral voor het verzenden van gegevens tussen webbrowsers en servers. Als u bijvoorbeeld Internet Explorer gebruikt om te internetbankieren en u https:// en een klein pictogram van een hangslot ziet in de webbrowser, bent u SSL aan het gebruiken. SSL evolueerde naar een universele oplossing voor onlinebeveiliging die kan worden gebruikt voor andere toepassingen zoals Telnet, printers en FTP-software. De originele toepassing van SSL/TLS wordt vandaag nog steeds gebruikt door heel wat onlineverkopers en banken voor het beveiligen van gevoelige gegevens zoals kredietkaartnummers, klantengegevens enz.

SSL/TLS past extreem complexe coderingstechnieken toe en wordt overal ter wereld vertrouwd door banken.