Koti > Vianetsintä > Virhe- ja huoltoilmoitukset

Virhe- ja huoltoilmoitukset

Vastaavat mallit:HL‑L2310D

Kehittyneimmissäkin toimistotuotteissa voi esiintyä virheitä ja tarvikkeita on ajoittain vaihdettava. Tällaisissa tapauksissa Status Monitor ilmoittaa virheen tai vaadittavan rutiinihuoltotoimenpiteen asianmukaisella viestillä. Yleisimmät virhe- ja huoltoilmoitukset on kuvattu taulukossa.

Voit parantaa laitteen tilaa noudattamalla toimenpideohjeita.

Merkkivalot Status Monitor Syy Toimenpide
image

Väri vähissä

Jos Status Monitor -ohjelmassa näkyy Väri vähissä, voit jatkaa tulostusta, mutta laite ilmaisee värikasetin lähestyvän käyttöikänsä loppua.

Tilaa uusi värikasetti heti, jotta käytettävissä on vaihtokasetti, kun Status Monitor -ohjelmassa näkyy Vaihda värikas..

image

Vaihda värikas.

Värikasetin käyttöikä on lopussa. Laite lopettaa kaikki tulostustoiminnot.

Vaihda värikasetti uuteen.

image

Värikasettivirhe

Värikasettia ei ole asennettu oikein.

Poista värikasetti ja rumpuyksikkö laitteesta. Ota värikasetti ulos ja aseta se takaisin rumpuyksikköön. Asenna värikasetti ja rumpuyksikkö takaisin laitteeseen.

Jos ongelma ei korjaannu, ota yhteyttä Brotherin asiakaspalveluun tai paikalliseen Brother-jälleenmyyjään.

Ei väriainetta

Värikasettia tai rumpuyksikkö- ja värikasettiyhdistelmää ei ole asennettu oikein.

Poista värikasetti ja rumpuyksikkö. Poista rumpu- ja värikasettiyksikkö, poista värikasetti rumpuyksiköstä ja asenna sitten värikasetti takaisin rumpuyksikköön. Asenna värikasetti ja rumpuyksikkö takaisin laitteeseen. Jos ongelma ei ratkea, vaihda värikasetti uuteen.

image

Rumpu !

Rumpuyksikön koronalanka täytyy puhdistaa.

Puhdista rumpuyksikön koronalangat.

Värikasettia tai rumpuyksikkö- ja värikasettiyhdistelmää ei ole asennettu oikein.

Irrota värikasetti ja rumpuyksikkö, poista värikasetti rumpuyksiköstä ja asenna se sitten takaisin rumpuyksikköön. Asenna värikasetti ja rumpuyksikkö takaisin laitteeseen.

Jos ongelma ei ratkea, vaihda rumpuyksikkö uuteen.

image

Vaihda rumpu

Rumpuyksikkö on vaihdettava uuteen.

Vaihda rumpuyksikkö uuteen.

Rumpuyksikön laskuria ei nollattu edellisen rummun asennuksen yhteydessä.

Nollaa rumpuyksikön laskuri.

image

Kansi auki

Etukansi ei ole kokonaan kiinni.

Avaa laitteen etukansi ja sulje se tiukasti.

Kiinnitysyksikön kansi ei ole kunnolla kiinni tai paperia on jäänyt jumiin laitteen takaosaan virran kytkemisen yhteydessä.

• Sulje laitteen takakannen sisäpuolella oleva kiinnitysyksikön kansi.
  • Varmista, ettei laitteen takakannen sisäpuolelle ole jäänyt paperia jumiin, ja sulje kiinnitysyksikön kansi.

2-puol. ei käyt.

(Automaattisesti kaksipuolisesti tulostavat mallit)

Laitteen takakantta ei ole suljettu kunnolla.

Sulje laitteen takakansi siten, että se lukittuu paikalleen.

Kaksipuolista kasettia ei ole asennettu kokonaan.

Asenna kaksipuolinen kasetti kunnolla takaisin laitteeseen.

Tukos, 2-puol.

(Automaattisesti kaksipuolisesti tulostavat mallit)

Paperi on juuttunut kaksipuolisen paperikasetin tai kiinnitysyksikön alle.

Poista tukos kaksipuolisesta paperikasetista tai kiinnitysyksiköstä.

Tukos sisällä

Paperi on juuttunut laitteen sisälle.

Avaa etukansi, irrota rumpu ja väriaine ja poista paperitukos.

Tukos, takaosa

Paperi on juuttunut laitteen takaosaan.

Avaa kiinnitysyksikön kansi ja poista paperitukos. Sulje kiinnitysyksikön kansi.

Tukos, kasetti 1

Paperi on juuttunut paperikasettiin.

Vedä paperikasetti kokonaan ulos, avaa etukansi ja kiinnitysyksikön kansi ja poista paperitukos.

Muisti täynnä

Laitteen muisti on täynnä.

Pienennä tulostuksen erottelutarkkuutta.

Kokovirhe DX

(Automaattisesti kaksipuolisesti tulostavat mallit)

Tulostinohjaimessa määritettyä paperikokoa ei voi käyttää automaattisessa kaksipuolisessa tulostuksessa.

Paina Go (Siirry). Valitse paperikoko, joka on yhteensopiva kaksipuolisen alustan kanssa.

Automaattiseen kaksipuoliseen tulostukseen käytettävissä oleva paperikoko on A4.

Kasetissa olevan paperin koko on väärä, eikä sitä voi käyttää automaattisessa kaksipuolisessa tulostuksessa.

Aseta kasettiin oikean kokoista paperia ja määritä paperikoko kasettiin.

Automaattiseen kaksipuoliseen tulostukseen käytettävissä oleva paperikoko on A4.

Kokoristiriita

Lokerossa on väärän kokoinen paperi.

Aseta kasettiin oikean kokoista paperia ja määritä kasetin paperikoko.

image

Käsinsyöttö

Paperilähteeksi on valittu tulostinohjaimessa Määritä, vaikka käsinsyöttöaukossa ei ollut paperia.

Paperin asettaminen käsinsyöttörakoon.

Ei paperia

Paperi on loppunut, tai sitä ei ole asetettu oikein paperikasettiin.

• Lisää tyhjään kasettiin paperia. Tarkista, että paperiohjaimet on asetettu oikean koon mukaisesti.
  • Jos paperikasetissa on paperia, poista paperi ja lisää paperi takaisin kasettiin. Tarkista, että paperiohjaimet on asetettu oikean koon mukaisesti.

image

Väriaine loppu (Jatkotila)

Värikasetti on aika vaihtaa uuteen.

Vaihda värikasetti uuteen.

image

Vianmääritys

Kiinnitysyksikön lämpötila ei nouse määrättyyn lämpötilaan määritetyssä ajassa.

Sammuta laite painamalla image-painiketta pitkään, odota muutama sekunti ja kytke laite uudelleen päälle. Jätä laite valmiustilaan 15 minuutiksi virta kytkettynä.

Kiinnitysyksikkö on liian kuuma.

Tulostus ei onn.

Laitteessa on mekaaninen vika.

• Sammuta laite painamalla image-painiketta pitkään, odota muutama minuutti ja kytke laite uudelleen päälle.

• Jos ongelma ei ratkea, ota yhteyttä Brotherin asiakaspalveluun.