Koti > Vianetsintä > Virhe- ja huoltoviestit

Virhe- ja huoltoviestit

Kehittyneimmissäkin toimistotuotteissa voi esiintyä virheitä ja tarvikkeita on ajoittain vaihdettava. Tällaisissa tapauksissa laitteesi ilmoittaa virheen tai vaadittavan rutiinihuoltotoimenpiteen asianmukaisella viestillä. Yleisimmät virhe- ja huoltoviestit on kuvattu taulukossa.

Korjaa virhe ja poista viesti noudattamalla Toimenpide-sarakkeessa annettuja ohjeita.

Voit korjata useimmat virheet ja suorittaa säännöllisen kunnossapidon itse. Jos tarvitset lisää vihjeitä, käy osoitteessa support.brother.com ja napsauta Usein kysytyt kysymykset ja vianmääritys -sivua.

Virheviesti Syy Toimenpide

2-puol. ei käyt.

Laitteen takakantta ei ole suljettu kunnolla.

Sulje laitteen takakansi siten, että se lukittuu paikalleen.

Kaksipuolista kasettia ei ole asennettu kokonaan.

Asenna kaksipuolinen kasetti kunnolla takaisin laitteeseen.

Ei paperia K1

Laite ei pystynyt syöttämään paperia ilmoitetusta paperikasetista.

Tee jokin seuraavista:

• Lisää paperia LCD-näytön ilmoittamaan paperikasettiin. Tarkista, että paperiohjaimet on asetettu oikean koon mukaisesti.
  • Jos paperikasetissa on paperia, poista paperi ja lisää paperi takaisin kasettiin. Tarkista, että paperiohjaimet on asetettu oikean koon mukaisesti.
  • Älä täytä paperikasettia liikaa.

Ei paperia

Paperi on loppunut, tai sitä ei ole asetettu oikein paperikasettiin.

• Lisää tyhjään kasettiin paperia. Tarkista, että paperiohjaimet on asetettu oikean koon mukaisesti.
  • Jos paperikasetissa on paperia, poista paperi ja lisää paperi takaisin kasettiin. Tarkista, että paperiohjaimet on asetettu oikean koon mukaisesti.
  • Älä täytä paperikasettia liikaa.

Ei rumpuyksikköä

Rumpuyksikköä ei ole asennettu oikein.

Asenna värikasetti ja rumpuyksikkö takaisin paikoilleen.

Ei väriainetta

Värikasettia tai rumpuyksikkö- ja värikasettiyhdistelmää ei ole asennettu oikein.

Poista värikasetti ja rumpuyksikkö. Poista rumpu- ja värikasettiyksikkö, poista värikasetti rumpuyksiköstä ja asenna sitten värikasetti takaisin rumpuyksikköön. Asenna värikasetti ja rumpuyksikkö takaisin laitteeseen. Jos ongelma ei ratkea, vaihda värikasetti uuteen.

Jäähtyy

Laitteen sisälämpötila on liian korkea. Laite keskeyttää sen hetkisen tulostustyön ja siirtyy jäähdytystilaan.

Odota, kunnes laite on jäähtynyt. Varmista, että minkään laitteen ilmanvaihtoaukon edessä ei ole esteitä.

Kun laite on jäähtynyt, laite jatkaa tulostamista.

Jos puhallin ei ole käynnissä, irrota laite verkkovirrasta usean minuutin ajaksi ja kytke laite uudelleen verkkovirtaan.

Kansi on auki

Etukansi ei ole kokonaan kiinni.

Avaa laitteen etukansi ja sulje se tiukasti.

Kansi on auki

Kiinnittimen kansi ei ole kokonaan kiinni.

Sulje laitteen takakannen sisäpuolella oleva kiinnitysyksikön kansi.

Kokovirhe DX

Laitteen paperikokoasetuksessa määritettyä paperikokoa ei voi käyttää automaattisessa kaksipuolisessa tulostuksessa.

Paina Go (Siirry)-painiketta noin kahden sekunnin ajan (jos on tarpeen).

Aseta kasettiin oikean kokoista paperia ja määritä paperikoko kasettiin.

Valitse kaksipuoliseen tulostukseen sopiva paperikoko.

Automaattiseen kaksipuoliseen tulostukseen on käytettävissä paperikoko A4.

Kasetissa olevan paperin koko on väärä, eikä sitä voi käyttää automaattisessa kaksipuolisessa tulostuksessa.

Kokovirhe

Määritetty kasetti ei tue tulostinohjaimessa määritettyä paperikokoa.

Valitse paperikasettiin sopiva paperikoko.

Käsinsyöttö

Paperilähteeksi on valittu tulostinohjaimessa Määritä, vaikka käsinsyöttöaukossa ei ollut paperia.

Paperin asettaminen käsinsyöttörakoon.

Muisti täynnä

Laitteen muisti on täynnä.

Paina Go (Siirry)-painiketta noin kahden sekunnin ajan ja pienennä tulostustarkkuutta.

Rumpu !

Rumpuyksikön koronalanka täytyy puhdistaa.

Puhdista rumpuyksikön koronalangat.

image

imageimage Aiheeseen liittyviä tietoja: Koronalangan puhdistaminen

Jos ongelma ei ratkea, vaihda rumpuyksikkö uuteen.

Värikasettia tai rumpuyksikkö- ja värikasettiyhdistelmää ei ole asennettu oikein.

Irrota rumpuyksikkö, poista värikasetti rumpuyksiköstä ja aseta sitten värikasetti takaisin rumpuyksikköön. Asenna rumpuyksikkö takaisin laitteeseen.

Sopimaton koko

Lokerossa on väärän kokoinen paperi.

Aseta oikean kokoista paperia ja LCD-näytön ilmoittamaan paperikasettiin ja määritä kasetin paperikoko. Paina Go (Siirry).

Tukos sisällä

Paperi on juuttunut laitteen sisälle.

Avaa etukansi, poista värikasetti ja rumpuyksikkö ja poista paperitukos. Sulje etukansi.

Tukos, 2-puol.

Paperi on juuttunut kaksipuoliseen paperikasettiin tai takakannen sisäpuolelle.

Vedä kaksipuolinen kasetti kokonaan ulos, avaa takakansi ja poista paperitukos.

Tukos, kasetti 1

Paperi on juuttunut ilmoitettuun paperikasettiin.

Vedä LCD-näytön ilmoittama paperikasetti ulos ja poista paperitukos.

Tukos, takaosa

Paperi on juuttunut laitteen takaosaan.

Avaa kiinnitysyksikön kansi ja poista paperitukos. Sulje kiinnitysyksikön kansi.

Tul. ei käyt. ##

Laitteessa on mekaaninen vika.

• Sammuta laite painamalla image-painiketta pitkään, odota muutama minuutti ja kytke laite uudelleen päälle.

• Jos ongelma ei ratkea, ota yhteyttä Brotherin asiakaspalveluun.

Tul.tiedot täynn

Laitteen muisti on täynnä.

Paina Go (Siirry)-painiketta noin kahden sekunnin ajan ja poista aiemmin tallennetut tulostustiedot.

Vaih. rumpu pian

Rumpuyksikkö on kulunut lähes loppuun.

Tilaa uusi rumpuyksikkö ennen kuin LCD-näytöllä näkyy viesti Vaihda rumpu.

Vaihda rumpu

Rumpuyksikkö on vaihdettava uuteen.

Vaihda rumpuyksikkö uuteen.

imageimage Aiheeseen liittyviä tietoja: Rumpuyksikön vaihtaminen

Rumpuyksikön laskuria ei nollattu uuden rummun asennuksen yhteydessä.

Nollaa rumpuyksikön laskuri.

Katso uuden rumpuyksikön mukana toimitetut ohjeet.

Vaihda värikas.

Värikasetin käyttöikä on lopussa. Laite lopettaa kaikki tulostustoiminnot.

Vaihda värikasetti uuteen.

Vianmääritys

Kiinnitysyksikön lämpötila ei nouse määrättyyn lämpötilaan määritetyssä ajassa.

Sammuta laite painamalla image-painiketta pitkään, odota muutama sekunti ja kytke laite uudelleen päälle. Jätä laite valmiustilaan 15 minuutiksi virta kytkettynä.

Kiinnitysyksikkö on liian kuuma.

Väri vähissä

Jos tämä viesti näkyy LCD-näytöllä, laitteella voi vielä tulostaa. Värikasetin käyttöikä on lähes lopussa.

Tilaa uusi värikasetti nyt, jotta se on valmiina, kun LCD-näytölle ilmestyy viesti Vaihda värikas..

Väriaine loppu

Värikasetti on aika vaihtaa uuteen.

Vaihda värikasetti uuteen.

Värikasettivirhe

Värikasettia ei ole asennettu oikein.

Poista värikasetti ja rumpuyksikkö. Ota värikasetti ulos ja aseta se takaisin rumpuyksikköön. Asenna värikasetti ja rumpuyksikkö takaisin laitteeseen.

Jos ongelma ei korjaannu, ota yhteyttä Brotherin asiakaspalveluun tai paikalliseen Brother-jälleenmyyjään.

Väärä media

Tulostinohjaimessa määritetty paperityyppi poikkeaa laitteen valikossa määritetystä paperityypistä.

Lisää oikeantyyppistä paperia LCD-näytön ilmoittamaan kasettiin ja valitse oikea paperityyppi laitteen paperityyppiasetuksista.