Home > Afdrukken > Afdrukken vanaf uw computer (Windows) > Wijzig de standaard printerinstellingen (Windows)

Wijzig de standaard printerinstellingen (Windows)

Wanneer u de afdrukinstellingen van een toepassing wijzigt, zijn de wijzigingen alleen van toepassing op de documenten die u met de betreffende toepassing afdrukt. Om de afdrukinstellingen voor alle Windows-toepassingen te wijzigen, moet u de eigenschappen van de printerdriver configureren.
  1. Ga op een van de volgende manieren te werk:
    • Voor Windows Server 2008

Klik op image (Starten)>Configuratiescherm>Hardware en geluiden>Printers.

• Voor Windows 7 en Windows Server 2008 R2

Klik op image (Starten)>Apparaten en printers.

• Voor Windows 8

Verplaats uw muis naar de rechterbenedenhoek van uw bureaublad. Wanneer de menubalk verschijnt, klikt u op het menu Instellingen en vervolgens op Configuratiescherm. Klik in de groep Hardware en geluiden op Apparaten en printers weergeven.

• Voor Windows 10 en Windows Server 2016

Klik op image>Systeem>Configuratiescherm. Klik in de groep Hardware en geluiden op Apparaten en printers weergeven.

• Voor Windows Server 2012

Verplaats uw muis naar de rechterbenedenhoek van uw bureaublad. Wanneer de menubalk verschijnt, klikt u op het menu Instellingen en vervolgens op Configuratiescherm. Klik in de groep Hardware op Apparaten en printers weergeven.

• Voor Windows Server 2012 R2

Klik op Configuratiescherm op het Start-scherm. Klik in de groep Hardware op Apparaten en printers weergeven.

2. Klik met de rechtermuisknop op het pictogram Brother XXX-XXXX (waarbij XXXX uw modelnaam is) en selecteer vervolgens Eigenschappen van printer. Als de opties voor de printerdriver verschijnen, selecteert u uw printerdriver.
  3. Klik op het tabblad Algemeen en vervolgens op de knop Voorkeursinstellingen of Voorkeursinstellingen....
    Het dialoogvenster voor de printerdriver wordt weergegeven.
    image
    • Klik op het tabblad Apparaatinstellingen(alleen op bepaalde modellen beschikbaar) voor het configureren van de lade-instellingen.
    • Klik op het tabblad Poorten om de printerpoort te wijzigen.
  4. Selecteer de afdrukinstellingen die u als standaardinstellingen wilt gebruiken voor al uw Windows-programma's.
  5. Klik op OK.
  6. Sluit het dialoogvenster met de printereigenschappen.