Home > Afdrukken > Afdrukken vanaf uw computer (Windows) > Afdrukinstellingen (Windows)

Afdrukinstellingen (Windows)

Normaal Tabblad

Normaal Tabblad
  1. Papierformaat
    Selecteer het papierformaat dat u wilt gebruiken. U kunt kiezen uit standaardpapierformaten of een aangepast papierformaat instellen.
  2. Afdrukstand
    Selecteer de afdrukstand (staand of liggend) voor uw afdruk.

Als uw toepassing een vergelijkbare instelling bevat, raden we u aan de afdrukstand via deze toepassing in te stellen.

3. Aantal
    Typ in dit veld het aantal exemplaren (1-999) dat u wilt afdrukken.
    Sorteren
    Selecteer deze optie om sets van uit meerdere pagina's bestaande documenten in de oorspronkelijke paginavolgorde af te drukken. Wanneer deze optie is geselecteerd, wordt één volledig exemplaar van uw document afgedrukt en vervolgens opnieuw afgedrukt volgens het aantal exemplaren dat u hebt gekozen. Als deze optie niet is geselecteerd, wordt van elke pagina het gekozen aantal exemplaren afgedrukt voordat de volgende pagina van het document wordt afgedrukt.
  4. Mediatype
    Selecteer het mediatype dat u wilt gebruiken. Voor een optimaal afdrukresultaat past het apparaat automatisch de afdrukinstellingen aan het geselecteerde mediatype aan.
  5. Resolutie
    Selecteer de afdrukkwaliteit. Aangezien de afdrukresolutie en snelheid met elkaar verband houden, duurt het langer om een document af te drukken naarmate de resolutie hoger is.
  6. Instellingen afdrukken
    Selecteer het documenttype dat u wilt gebruiken.
    Handmatige instellingen...
    Geef geavanceerde instellingen, zoals de helderheid, het contrast en andere instellingen op.
    Grafisch
    Halftonen printer gebruiken
    Selecteer deze optie om de printerdriver te gebruiken voor het weergeven van halftonen.
    Helderheid
    Hiermee kunt u de helderheid instellen.
    Contrast
    Hiermee kunt u het contrast instellen.
    Grafische kwaliteit
    Selecteer Afbeeldingen of Tekst voor de beste afdrukkwaliteit, afhankelijk van het type document dat u afdrukt.
    Grijstinten verbeteren

Gebruik deze optie om de beeldkwaliteit van dunne lijnen te verbeteren.

Patronen verbeteren
    U kunt de patroonafdruk verbeteren als de afgedrukte vullingen en patronen verschillend zijn van de vullingen en patronen die u op het computerscherm ziet.
    Verbeter Dunne Lijn
    Gebruik deze optie om de beeldkwaliteit van dunne lijnen te verbeteren.
    Halftonen systeem gebruiken
    Selecteer deze optie om Windows te gebruiken voor het weergeven van halftonen.
    TrueType-modus (alleen op bepaalde modellen beschikbaar)
    Modus
    Selecteer op welke wijze de lettertypen worden verwerkt om af te drukken.
    Gebruik TrueType-lettertypen van printer
    Hiermee geeft u op of u ingebouwde lettertypen voor de lettertypeverwerking wilt gebruiken.
  7. Meerdere pag. afdrukken
    Selecteer deze optie om meerder pagina's van een enkel vel papier of één pagina van een document op meerdere vellen af te drukken.
    Paginavolgorde
    Selecteer de paginavolgorde als u meerdere pagina's op een enkel vel papier wilt afdrukken.
    Rand
    Selecteer het type rand als u meerdere pagina's op een enkel vel papier wilt afdrukken.
  8. Tweezijdig/boekje
    Selecteer deze optie om op beide zijden van het papier af te drukken of een document als dubbelzijdig boekje af te drukken.
    Instellingen voor tweezijdig knop
    Klik op deze knop om het type tweezijdig binden te selecteren. Voor elke afdrukstand zijn vier typen tweezijdig binden beschikbaar.
  9. Papierbron
    Selecteer een papierbron die overeenstemt met uw afdrukvoorwaarden of -doel.
    Eerste pagina
    Selecteer welke papierbron moet worden gebruikt voor het afdrukken van de eerste pagina.
    Andere pagina's
    Selecteer welke papierbron moet worden gebruikt voor het afdrukken van de tweede en volgende pagina's.

Geavanceerd Tabblad

Geavanceerd Tabblad
  1. Scaling
    Selecteer deze opties om het formaat van de pagina's in uw document te vergroten of te verkleinen.
    Aanpassen aan papierformaat
    Selecteer deze optie om de paginagrootte aan te passen aan het opgegeven papierformaat. Als u deze optie selecteert, selecteert u het gewenste papierformaat in de vervolgkeuzelijst.
    Vrij [ 25 - 400 % ]
    Selecteer deze optie om de pagina's van het document handmatig te vergroten of te verkleinen. Wanneer u deze optie selecteert, typt u een waarde in het veld.
  2. Ondersteboven afdrukken
    Selecteer deze optie om de afgedrukte afbeelding 180 graden te draaien.
  3. Watermerk gebruiken
    Selecteer deze optie om een logo of tekst als watermerk op uw document af te drukken. Selecteer een van de vooraf ingestelde watermerken, voeg een nieuw watermerk toe of gebruik een afbeeldingsbestand dat u hebt aangemaakt.
  4. Kop/Voetregel printen
    Selecteer deze optie om de datum, tijd en gebruikersnaam op het document af te drukken.
  5. Toner-bespaarstand
    Met deze functie bespaart u toner door minder toner te gebruiken om documenten af te drukken; de afdrukken zijn lichter maar nog steeds leesbaar.
  6. Beheerder
    Met deze functie kunt u het beheerderswachtwoord wijzigen en het gebruik van verschillende afdrukfuncties beperken.
  7. Verificatie van gebruiker (alleen op bepaalde modellen beschikbaar)
    Met deze functie kunt u de beperkingen voor elke gebruiker bevestigen.
  8. Andere afdrukopties knop
    Slaaptijd
    Selecteer deze optie om het apparaat meteen na het afdrukken in de slaapstand te laten gaan.
    Macro (alleen op bepaalde modellen beschikbaar)
    Selecteer deze functie om een door u in het geheugen opgeslagen elektronisch formulier (macro) af te drukken als sjabloon voor de afdrukopdracht.
    Dichtheid afstelling
    Hiermee specificeert u de afdrukdichtheid.
    Uitvoer verbeteren
    Selecteer deze optie om de hoeveelheid omkrullend papier te beperken en de tonerfixatie te verbeteren.
    Lege pagina overslaan
    Gebruik deze optie zodat de printerdriver automatisch blanco pagina's kan detecteren en deze niet afdrukt.
    Tekst in zwart afdrukken
    Gebruik deze optie wanneer u tekst in kleur in zwart wilt afdrukken.
    Afdrukarchief
    Selecteer deze optie om de afdrukgegevens als pdf-bestand op uw computer op te slaan.
    Eco-instellingen
    Selecteer deze optie om afdrukgeluid te verminderen.