Home > Problemen oplossen > Netwerkproblemen > Mijn Brother-machine kan niet afdrukken via het netwerk.

Mijn Brother-machine kan niet afdrukken via het netwerk.

Gerelateerde modellen:HL‑L2350DW / HL‑L2357DW / HL‑L2370DN / HL‑L2375DW
Oorzaak Actie Interface
De toegang tot het netwerk wordt door uw beveiligingssoftware geblokkeerd.

Beveiligingssoftware blokkeert mogelijk de toegang zonder een beveiligingswaarschuwing weer te geven, zelfs na een succesvolle installatie.

Om toegang toe te staan, raadpleegt u de instructies voor uw beveiligingssoftware of neemt u contact op met de softwarefabrikant.

Bedraad/draadloos
Er werd geen beschikbaar IP-adres toegewezen aan uw Brother-machine.
  • Bevestig het IP-adres en het subnetmasker.

Controleer of de IP-adressen en subnetmaskers van uw computer en het Brother-apparaat juist zijn en zich in hetzelfde netwerk bevinden.

Neem contact op met uw netwerkbeheerder voor meer informatie over hoe u het IP-adres en Subnetmasker verifieert.

• Windows

Bevestig het IP-adres en het subnetmasker met het hulpprogramma voor het herstellen van de netwerkverbinding.

Bedraad/draadloos
De mislukte afdruktaak staat nog steeds in de afdrukwachtrij van de computer.
  • Als de mislukte afdruktaak nog steeds in de afdrukwachtrij van uw computer staat, verwijdert u deze.
  • Dubbelklik anders in de volgende map op het printerpictogram en annuleer alle documenten:
    • Windows 7

Klik op image(Starten) > Apparaten en printers > Printers en faxapparaten.

• Windows 8

Verplaats uw muis naar de rechterbenedenhoek van uw bureaublad. Als de menubalk verschijnt, klikt u op Instellingen > Configuratiescherm. Klik in de groep Hardware en geluiden op Apparaten en printers weergeven > Printers.

• Windows 10 en Windows Server 2016

Klik op image > Systeem > Configuratiescherm. Klik in de groep Hardware en geluiden op Apparaten en printers weergeven > Printers.

• Windows Server 2008

Klik op start > Configuratiescherm > Printers.

• Windows Server 2012

Verplaats uw muis naar de rechterbenedenhoek van uw bureaublad. Als de menubalk verschijnt, klikt u op Instellingen > Configuratiescherm. Klik in de groep Hardware op Apparaten en printers weergeven > Printer.

• Windows Server 2012 R2

Klik op Configuratiescherm op het Start-scherm. Klik in de groep Hardware op Apparaten en printers weergeven.

• macOS v10.10.5, v10.11.x, v10.12.x

Klik op Systeemvoorkeuren > Printers en scanners.

Bedraad/draadloos
Uw machine van Brother is niet met het draadloze netwerk verbonden.

Druk het WLAN-rapport af en controleer de foutcode op het afgedrukte rapport.

Draadloos

Als u al het bovenstaande hebt gecontroleerd en geprobeerd maar de Brother-machine nog steeds niet afdrukt, verwijdert u de printerdriver en installeert u deze opnieuw.