Hjem > Feilsøking > Feil- og vedlikeholdsmeldinger

Feil- og vedlikeholdsmeldinger

Som ethvert annet avansert kontorutstyr, kan feil oppsto og rekvisita må skiftes ut. Hvis dette skjer, vil maskinen din identifisere feilen eller trenge rutinemessig vedlikehold og vise passende melding. De mest vanlige feil- og vedlikeholdsmeldingene vises i tabellen.

Følg anvisningene i Handling-kolonnen for å løse feilen og fjerne meldingen.

Du kan selv rette de fleste feil og utføre rutinemessig vedlikehold. Hvis du trenger flere tips: Gå til support.brother.com, og klikk på Vanlige spørsmål og feilsøking.

Feilmelding Årsak Tiltak

Bytt toner

Tonerkassetten er ved slutten av levetiden. Maskinen stopper alle utskrifter.

Skift ut tonerkassetten med en ny.

Bytt trommel

Det er på tide å skifte ut trommelenheten.

Skift ut trommelenheten med en ny.

imageimage Beslektet informasjon: Skifte ut trommelenheten

Telleverket for trommelenhet ble ikke nullstilt når en ny trommel ble installert.

Nullstill telleverket for trommelenhet.

Se instruksjonene som følger med den nye trommelenheten.

Deksel er åpent

Frontdekselet er ikke helt lukket.

Åpne og lukk deretter frontdekselet på maskinen.

Deksel er åpent

Fikseringsenhetsdekselet er ikke helt lukket.

Lukk fikseringsenhetsdekselet inni bakdekselet på maskinen.

Egendiagnostikk

Temperaturen til fikseringsenheten stiger ikke til en spesifisert temperatur innen den spesifiserte tiden.

Trykk og hold image for å slå av maskinen, vent et par sekunder og slå den deretter på igjen. La maskinen være påslått, men inaktiv, i 15 minutter.

Fikseringsenheten er for varm.

Feil størrelse

Papirstørrelsen som er definert i skriverdriveren støttes ikke av det definerte magasinet.

Velg en papirstørrelse som støttes av det definerte magasinet.

Ikke papir M1

Maskinen kan ikke mate inn papir fra det indikerte papirmagasinet.

Gjør ett av følgende:

• Fyll på papir i papirskuffen som er indikert på LCD-skjermen. Sørg for at papirførerne er innstilt til riktig størrelse.
  • Hvis papiret er i magasinet, fjern det og mat det inn på nytt. Sørg for at papirførerne er innstilt til riktig størrelse.
  • Ikke overfyll papirmagasinet.

Ingen trom.enhet

Trommelenheten er ikke riktig installert.

Installer tonerkassetten og trommelenheten på nytt.

Ingen utskr. ##

Maskinen har et teknisk problem.

• Trykk og hold image for å slå av maskinen, vent et par minutter og slå den deretter på igjen.

• Hvis problemet vedvarer, kontakter du Brother kundeservice.

Innvendig stopp

Papiret sitter fast inni maskinen.

Åpne frontdekslet, fjern tonerkassetten og trommelenheten og dra ut alt fastkjørt papir. Lukk frontdekselet.

Kassettfeil

Tonerkassetten er ikke riktig installert.

Fjern tonerkassetten og trommelenheten. Ta ut tonerkassetten, og sett den i trommelenheten igjen. Installer tonerkassetten og trommelenheten i maskinen igjen.

Hvis problemet vedvarer, kontakter du Brother kundeservice eller din lokale Brother-forhandler.

Kjøler ned

Temperaturen på innsiden av maskinen er for varm. Maskinen stanser den pågående utskriftsjobben midlertidig og går over i avkjølingsmodus.

Vent til maskinen er ferdig med avkjølingen. Kontroller at ingen ventiler på maskinen er blokkert.

Utskriften fortsetter når maskinen er avkjølt.

Hvis viften ikke går rundt, kobler du maskinen fra strømmen i flere minutter, før du kobler den til igjen.

Man. mating

Manuell ble valgt som papirkilden i skriverdriveren, men det ikke var noe papir i den manuelle materåpningen.

Legg papir i den manuelle materåpningen.

Media mismatch

Medietypen som er spesifisert i skriverdriveren er forskjellig fra papirtypen som er spesifisert i maskinens meny.

Mat inn riktig type papir i magasinet som er merket på LCD-skjermen, og velg deretter riktig medietype i maskinens Papirtype-innstilling.

Minnet er fullt

Maskinminnet er fullt.

Trykk og hold inne Go (Gå) i omtrent to sekunder for å redusere utskriftsoppløsningen.

PapirstoppSkuff1

Papiret sitter fast i det indikerte papirmagasinet.

Dra ut papirmagasinet på LCD-skjermen og fjern alt fastkjørt papir.

Slutt på toner

Det er på tide å skifte ut tonerkassetten.

Skift ut tonerkassetten med en ny.

Stopp bak

Papiret sitter fast på baksiden av maskinen.

Åpne fikseringsenhetsdekselet og fjern alt fastkjørt papir. Lukk fiksererdekselet.

Stopp i tosidig

Papiret sitter fast i det 2-sidige magasinet eller inni bakdekslet.

Fjern det 2-sidige magasinet og åpne bakdekslet for å dra ut alt fastkjørt papir.

Str.feil DX

Papirstørrelsen som er angitt i maskinens papirstørrelseinnstilling, er ikke tilgjengelig for automatisk 2-sidig utskrift.

Trykk og hold inne Go (Gå) i omtrent to sekunder (hvis det er nødvendig).

Legg papir av riktig størrelse i skuffen og still inn skuffen for den papirstørrelsen.

Velg en papirstørrelse som støttes av 2-sidig utskrift.

Papirstørrelser som er tilgjengelige for automatisk 2-sidig utskrift, er A4.

Papiret i magasinet er ikke av riktig størrelse og er ikke tilgjengelig for automatisk 2-sidig utskrift.

Tomt for papir

Maskinen er tom for papir, eller papir er ikke lagt inn riktig i papirmagasinet.

• Fyll på papir i papirmagasinet. Sørg for at papirførerne er innstilt til riktig størrelse.
  • Hvis papiret er i magasinet, fjern det og mat det inn på nytt. Sørg for at papirførerne er innstilt til riktig størrelse.
  • Ikke overfyll papirmagasinet.

Tomt for toner

Tonerkassetten eller tonerkassetten og trommelenheten er ikke riktig installert.

Fjern tonerkassetten og trommelenheten. Fjern tonerkassetten fra trommelenheten, og installer tonerkassetten på nytt i trommelenheten. Installer tonerkassetten og trommelenheten på nytt i maskinen. Hvis problemet vedstår, skifter du ut tonerkassetten med en ny.

Toner lav

Hvis LCD-skjermen viser denne meldingen, kan du fremdeles skrive ut. Tonerkassetten er nær slutten av levetiden.

Bestill en ny tonerkassett nå sånn at du har den klar når LCD-skjermen viser Bytt toner.

Tosidig deaktiv.

Bakdekslet på maskinen er ikke fullstendig lukket.

Lukk bakdekslet på maskinen til det låses i den stengte posisjonen.

Den 2-sidige skuffen er ikke helt installert.

Installer den 2-sidige skuffen inn i maskinen.

Tro. neste tom

Trommelenheten er nær slutten av levetiden.

Bestill en ny trommelenhet før LCD-skjermen viser Bytt trommel..

Trommel !

Koronatråden på trommelenheten må være rengjort.

Rengjør koronatråden i trommelenheten.

image

imageimage Beslektet informasjon: Rengjøre koronatråden

Hvis problemet vedstår, skifter du ut trommelenheten med en ny.

Trommelenheten eller tonerkassetten og trommelenhet er ikke riktig installert.

Fjern trommelenheten, fjern tonerkassetten fra trommelenheten og sett tonerkassetten tilbake i trommelenheten. Installer trommelenheten i maskinen igjen.

Ulik papirstørr.

Papiret i magasinet er ikke av korrekt størrelse.

Legg papir av riktig størrelse inn i magasinet som er indikert på LCD-skjermen og still inn størrelsen på papiret for magasinet. Trykk på Go (Gå).

Utskrift er full

Maskinminnet er fullt.

Trykk og hold inne Go (Gå) i omtrent to sekunder for å slette utskriftsdata som har blitt lagret tidligere.