IEEE 802.1x-verificatiemethodes

LEAP (draadloos netwerk)
Cisco Systems, Inc. heeft Lightweight Extensible Authentication Protocol (LEAP) ontwikkeld dat gebruikmaakt van een gebruikers-ID en wachtwoord voor de verificatie.
EAP-FAST

Cisco Systems, Inc. heeft Extensible Authentication Protocol-Flexible Authentication via Secured Tunneling (EAP-FAST) ontwikkeld dat gebruikmaakt van een gebruikers-ID en wachtwoord voor de verificatie, en van symmetrische sleutelalgoritmes voor het verkrijgen van een getunneld verificatieproces.

Het Brother-apparaat ondersteunt de volgende inwendige verificatiemethoden:

• EAP-FAST/NONE
  • EAP-FAST/MS-CHAPv2
  • EAP-FAST/GTC

EAP-MD5 (bedraad netwerk)

Extensible Authentication Protocol-Message Digest Algorithm 5 (EAP-MD5) maakt gebruik van een gebruikers-ID en een wachtwoord voor vraag-antwoordverificatie.

PEAP
Protected Extensible Authentication Protocol (PEAP) is een versie van de EAP-methode die door Cisco Systems, Inc., Microsoft Corporation en RSA Security is ontwikkeld. PEAP maakt een versleutelde Secure Sockets Layer (SSL)/Transport Layer Security (TLS)-tunnel tussen een client en een verificatieserver voor de verzending van een gebruikers-ID en wachtwoord. PEAP zorgt voor een wederzijdse verificatie tussen de server en de client.

Het Brother-apparaat ondersteunt de volgende interne verificatiemethoden:

• PEAP/MS-CHAPv2
  • PEAP/GTC

EAP-TTLS

Extensible Authentication Protocol-Tunneled Transport Layer Security (EAP-TTLS) werd ontwikkeld door Funk Software en Certicom. EAP‑TTLS creëert een gelijkaardige versleutelde SSL-tunnel als bij PEAP tussen een client en een verificatieserver voor het verzenden van een gebruikersidentificatie en wachtwoord. EAP‑TTLS zorgt voor een wederzijdse verificatie tussen de server en de client.

Het Brother-apparaat ondersteunt de volgende interne verificatiemethoden:

• EAP-TTLS/CHAP
  • EAP-TTLS/MS-CHAP
  • EAP-TTLS/MS-CHAPv2
  • EAP-TTLS/PAP

EAP-TLS

Extensible Authentication Protocol-Transport Layer Security (EAP-TLS) vereist verificatie van het digitale certificaat bij zowel een client als een verificatieserver.