Inleiding tot IPsec

IPsec (Internet Protocol Security) is een beveiligingsprotocol dat gebruikmaakt van een optionele internetprotocolfunctie voor het verhinderen van manipulatie en het garanderen van de vertrouwelijkheid van gegevens die als IP-pakketten worden verzonden. IPsec versleutelt gegevens die via het netwerk verstuurd worden, zoals afdrukgegevens die vanaf computers naar een printer worden verzonden. Aangezien de gegevens bij de netwerklaag versleuteld worden, maken programma's die een protocol van een hoger niveau toepassen gebruik van IPsec, zelfs als de gebruiker hiervan niet op de hoogte is.

IPsec biedt ondersteuning voor de volgende functies:

• IPsec-transmissies

Op basis van de IPsec-configuratievoorwaarden verzendt de computer via het netwerk gegevens naar en ontvangt deze gegevens van het opgegeven apparaat met behulp van IPsec. Wanneer de apparaten beginnen te communiceren met behulp van IPsec, worden er eerst via IKE (Internet Key Exchange) codes uitgewisseld. Pas daarna worden de versleutelde gegevens verzonden met behulp van de codes.

IPsec kent twee gebruiksmodi: de modus Transport en de modus Tunnel. De modus Transport wordt voornamelijk gebruikt voor communicatie tussen apparaten, en de modus Tunnel wordt gebruikt in omgevingen zoals een Virtual Private Network (VPN).

image

Voor transmissies via IPsec moeten de volgende voorwaarden vervuld zijn:

• Er is een computer die kan communiceren via IPsec verbonden met het netwerk.
    • Uw Brother-machine is geconfigureerd voor IPsec-communicatie.
    • De computer die verbonden is met uw Brother-machine is geconfigureerd voor IPsec-verbindingen.
  • IPsec-instellingen

Dit zijn de instellingen die nodig zijn voor verbindingen via IPsec. Deze instellingen kunnen geconfigureerd worden met behulp van Beheer via een webbrowser.

image

Om de IPsec-instellingen te configureren, moet u een browser gebruiken op een computer die met het netwerk is verbonden.