Få åtkomst till Webbaserad hantering

Relaterade modeller:DCP‑L2530DW / DCP‑L2537DW / DCP‑L2550DN / MFC‑L2710DN / MFC‑L2710DW / MFC‑L2730DW / MFC‑L2750DW

• Vi rekommenderar att du använder HTTPS-säkerhetsprotokollet när du konfigurerar inställningarna med hjälp av webbaserad hantering.

• När du använder HTTPS för konfiguration av webbaserad hantering, kommer din webbläsare att visa en varningsdialogruta.

1. Starta webbläsaren.
  2. Ange ”http://maskinens IP-adress/” i webbläsarens adressfält (där ”maskinens IP-adress” är maskinens IP-adress).
    Exempel:

http://192.168.1.2

image
    • Om du använder DNS (Domain Name System) eller har aktiverat ett NetBIOS-namn kan du ange ett annat namn som ”SharedPrinter” i stället för IP-adressen.

• Till exempel:

http://SharedPrinter

Om du aktiverar ett NetBIOS-namn kan du även använda nodnamnet.

• Till exempel:

http://brnxxxxxxxxxxxx

NetBIOS-namnet anges i nätverkskonfigurationsrapporten.

• För Mac öppnar du webbaserad hantering genom att klicka på maskinikonen på skärmen Status Monitor.
  3. Inget lösenord krävs som standard. Ange ett lösenord om du har ställt in ett sådant, och klicka sedan på image.
Därefter kan du ändra skrivarserverns inställningar.

Om du har ändrat protokollinställningarna måste du starta om maskinen när du har klickat på Submit (Skicka) för att aktivera konfigurationen.