Hem > Felsökning > Utskriftsproblem

Utskriftsproblem

Indikatorvarningar

Problem Lösning
Power-indikatorn lyser inte. Skrivaren får ingen ström.

Om du använder nät- eller DC-ström ansluter du nätadaptern eller biladaptern korrekt och vrider nät- eller DC-uttaget till på.

Mer information imageimage Liknande ämnen: Ansluta skrivaren till extern strömförsörjning.

Om du använder ett uppladdningsbart litiumjonbatteri ska du se till att batteriet är ordentligt installerat i skrivaren och att det är fulladdat.

Mottagna data i bufferten Utskriftsdata sparas i bufferten. Om skrivaren tar emot ofullständiga data (t.ex. på grund av en förlorad Wi-Fi-anslutning) startar inte utskriften. Stäng av skrivaren och slå sedan på den igen.
Huvudet, motorn eller det uppladdningsbara litiumjonbatteriet håller på att svalna. Termohuvudet, motorn eller det uppladdningsbara litiumjonbatteriet är för varma.

Huvud:

Skrivaren stannar och återupptar utskriften när termohuvudet har svalnat. Huvudet kan bli för varmt om du skriver ut ett stort antal dokument med stort textinnehåll.

Om termohuvudet blir för varmt kan det orsaka felaktig bildåtergivning på papperet.

Du kan undvika eller skjuta upp det här tillståndet genom att skriva ut med en lägre densitetsinställning, minska mängden svart område som ska skrivas ut (t.ex. genom att ta bort bakgrundsfyllning och färger i diagram och presentationer), och se till att skrivaren har tillräcklig ventilation och att den inte står i ett tillslutet utrymme.

Motor eller uppladdningsbart litiumjonbatteri:

Överbelasta inte skrivaren. Om skrivaren överbelastas kan motorn eller det uppladdningsbara litiumjonbatteriet bli för varma. I så fall kommer skrivaren att stanna och utskriften återupptas när motorn eller det uppladdningsbara litiumjonbatteriet har svalnat.

OBS
Det finns en större risk för detta när skrivaren används på hög höjd (över 3048 m) eftersom det låga lufttrycket gör att skrivaren inte kyls ner lika effektivt.

Fel vid mottagning av data Om kommunikationen är instabil kan det hända att det inte går att ta emot data på ett korrekt sätt. Förbättra kommunikationsförhållandena och återupprätta sedan anslutningen.
Skrivaren är i uppstartsläge. För att lösa problemet, kontakta din Brother-återförsäljare eller Brothers kundtjänst för att få hjälp.

Pappersproblem

Problem Lösning
Papper har fastnat i skrivaren. imageimage Liknande ämnen: Underhåll.
Pappret matas genom skrivaren, men inget syns på pappret.
  • Kontrollera att du använder termiskt papper.
  • Utskriftsytan måste vara vänd mot baksidan när du tittar på skrivaren framifrån.
  • Kontrollera inställningen för svärtningsgrad med hjälp av Printer Setting Tool.

Mer information imageimage Liknande ämnen: Ändra skrivarinställningar med Printer Setting Tool (Windows).

Mer information imageimage Liknande ämnen: Ändra skrivarinställningar med Printer Setting Tool (Mac).

Pappret matas inte in trots att motorn är igång.
  • Luckan för frigöring måste vara helt stängt.
  • Kontrollera att du använder äkta termiskt papper från Brother. Annat papper kanske inte matas genom skrivaren på rätt sätt.
  • Rengör matningsrullen.

Mer information imageimage Liknande ämnen: Underhåll.

Om du fortfarande har problem kan skrivaren vara skadad. Kontakta din Brother-återförsäljare eller Brothers kundtjänst för att få hjälp.

Problem med den utskrivna bilden

Problem Lösning
Den utskrivna bilden är feljusterad. Kontrollera att du använder äkta termiskt papper från Brother och att papperet fylls på korrekt.

Mer information imageimage Liknande ämnen: Fylla på papper i skrivaren.

Kontrollera om matningsrullen är smutsig. Rengör den om den är smutsig.

Mer information imageimage Liknande ämnen: Underhåll.

Utskriftskvaliteten är dålig och den utskrivna bilden är för ljus eller för mörk. Ändra inställningarna för svärtningsgrad i skrivardrivrutinens dialogruta eller i Printer Setting Tool.

Mer information imageimage Liknande ämnen: Ändra skrivarinställningar med Printer Setting Tool (Windows).

Mer information imageimage Liknande ämnen: Ändra skrivarinställningar med Printer Setting Tool (Mac).

Kontrollera att du använder äkta termiskt papper från Brother.

Bilden är komprimerad och utdragen på flera ställen. Kontrollera att luckan för frigöring inte lämnades öppen under utskriften. Om den är öppen, stäng den helt.

Kontrollera om pappret glider runt i skrivaren. Om det glider ska du kontrollera att matningsrullen är ren.

Mer information imageimage Liknande ämnen: Underhåll.

Du måste använda äkta termiskt papper från Brother. Innan du fyller på papper ska du se till att det inte är skrynkligt.

Den övre marginalen är felaktig. Kontrollera att rätt marginaler har ställts in i Printer Setting Tool eller i programmet. Justera de övre och nedre marginalerna vid behov.

Kontrollera att du inte trycker in pappret med våld i öppningen för pappersinmatning. Lägg alltid in pappret försiktigt.

Sidomarginalerna är felaktiga. Kontrollera att rätt marginaler har ställts in i Printer Setting Tool eller i programmet. Justera den vänstra marginalen vid behov.

Kontrollera att programmet, skrivaren och skrivardrivrutinen har ställts in så att de matchar pappersformaten på det papper som är placerat i skrivaren. Om programmet eller skrivardrivrutinen har ställts in till en annan pappersbredd kommer bilden inte att skrivas ut i rätt horisontell position. Justera inställningarna vid behov.

Den utskrivna sidan innehåller felaktiga tecken. Kontrollera att du har definierat rätt teckenuppsättning (teckensnitt) i programmet. Försök att ändra teckensnittet som används i dokumentet.
Den här skrivaren upptäcks inte när du upprättar en Bluetooth-anslutning.(PJ-862/PJ-863)
  1. Kontrollera att Bluetooth-indikatorn image lyser blått image.

Om Bluetooth-indikatorn image blinkar eller är avstängd har Bluetooth-anslutningen inte upprättats.

För att upprätta en Bluetooth-anslutning imageimage Liknande ämnen: Ansluta skrivaren till en dator med Bluetooth-anslutning.

image
    Beroende på datorns eller den mobila enhetens operativsystem ansluts skrivaren endast via Bluetooth när den tar emot data. Bluetooth-indikatorn lyser blått image när du tar emot data, och börjar blinka när datamottagningen är klar.
  2. Kontrollera Bluetooth-inställningarna.

För att skriva ut konfigurationsrapporten imageimage Liknande ämnen: Bekräfta skrivarinställningarna.

Ange korrekta Bluetooth-inställningar i Printer Setting Tool.

Mer information imageimage Liknande ämnen: Ändra skrivarinställningar med Printer Setting Tool (Windows).

Mer information imageimage Liknande ämnen: Ändra skrivarinställningar med Printer Setting Tool (Mac).

Den här skrivaren upptäcks inte när du upprättar en Bluetooth-anslutning. (PJ-883)
  1. Kontrollera att Bluetooth- och Wi-Fi-indikatorn image lyser blått image eller cyan image.

När Bluetooth- och Wi-Fi-indikatorn image lyser cyan image, kan Wi-Fi vara ansluten, men Bluetooth kanske inte är ansluten.

Om Bluetooth och WiFi-indikatorn image blinkar eller är avstängd har Bluetooth-anslutningen inte upprättats.

För att upprätta en Bluetooth-anslutning imageimage Liknande ämnen: Ansluta skrivaren till en dator med Bluetooth-anslutning.

image
    Beroende på datorns eller den mobila enhetens operativsystem ansluts skrivaren endast via Bluetooth när den tar emot data. Bluetooth- och Wi-Fi-indikatorn lyser blått image eller cyan image när du tar emot data, och börjar blinka när datamottagningen är klar.
  2. Kontrollera Bluetooth-inställningarna.

För att skriva ut konfigurationsrapporten imageimage Liknande ämnen: Bekräfta skrivarinställningarna.

Ange korrekta Bluetooth-inställningar i Printer Setting Tool.

Mer information imageimage Liknande ämnen: Ändra skrivarinställningar med Printer Setting Tool (Windows).

Mer information imageimage Liknande ämnen: Ändra skrivarinställningar med Printer Setting Tool (Mac).

Den här skrivaren upptäcks inte när du upprättar en Wi-Fi-anslutning. (PJ-883)
  1. Kontrollera att Bluetooth- och Wi-Fi-indikatorn image lyser grönt image eller cyan image.

När Bluetooth- och Wi-Fi-indikatorn image lyser cyan image, kan Bluetooth vara ansluten, men Wi-Fi kanske inte är ansluten.

Om Bluetooth- och WiFi-indikatorn image blinkar eller är avstängd har Wi-Fi-anslutningen inte upprättats.

För att upprätta en Wi-Fi-anslutning imageimage Liknande ämnen: Ansluta skrivaren till datorn med Wi-Fi.

2. Kontrollera Wi-Fi-inställningarna.

För att skriva ut konfigurationsrapporten imageimage Liknande ämnen: Bekräfta skrivarinställningarna.

Rådgör med nätverksadministratören och ange korrekta Wi-Fi-inställningar i Printer Setting Tool.

Mer information imageimage Liknande ämnen: Ändra skrivarinställningar med Printer Setting Tool (Windows).

Mer information imageimage Liknande ämnen: Ändra skrivarinställningar med Printer Setting Tool (Mac).

Det tar för lång tid att upprätta Wi-Fi-anslutningen. (PJ-883) Det tar tid från initiering tills anslutningen är klar, så det kan ta minst en minut att upprätta Wi-Fi-anslutningen. Eftersom detta skiljer sig åt beroende på vilken enhet du använder tillsammans med din Brother-skrivare och miljö, ska du kontrollera detta med tillverkaren av enheten.
Jag vill återställa skrivaren/radera data som överförts från en dator eller mobil enhet. imageimage Liknande ämnen: Återställa skrivaren.

Sidor skrivs inte ut

Problem Lösning
Data-indikatorn lyser fortfarande grönt image men skrivaren skriver inte ut.
  • Utskriften av alla mottagna data har inte slutförts. Vänta tills det är klart.
  • Om det inte finns något papper ska du lägga i pappret.
  • Om skrivaren inte skriver ut trots att det finns papper i skrivaren, ta bort pappret och sätt sedan i det igen.
  • Försök skriva ut igen efter att ha stängt av skrivaren och sedan slagit på den igen.
    image
    Om skrivaren är ansluten via Wi-Fi förloras anslutningen när skrivaren stängs av. När skrivaren slås på igen tar det upp till 15 sekunder innan Wi-Fi fungerar. (PJ-883)
  • Det kan förekomma problem med att skicka enkla ASCII-textdata till skrivaren. Om CR/LF-kommandot inte är i slutet av raderna eller om formmatningskommandot inte är i slutet av den sista raden kan skrivaren vänta på att dessa data ska skickas. Skriv ut en annan sida eller tryck på matarknappen image för att mata in pappret.
  • Skrivaren kan ha startats i masslagringsläget.

Mer information imageimage Liknande ämnen: Skriva ut med USB-gränssnittet (masslagringsläge).

Stäng av skrivaren och slå sedan på den igen.
Programmet ska skicka data till skrivaren, men dataindikatorn lyser inte grönt image.
  • Med en USB-anslutning:
    1. Anslut USB-kabeln ordentligt och korrekt.
    2. Testa en annan USB-kabel.
  • Med en Bluetooth-anslutning (PJ-862/PJ-863/PJ-883):
      • (PJ-862/PJ-863) Kontrollera att Bluetooth-indikatorn image lyser blått image.

Om Bluetooth-indikatorn image blinkar eller är avstängd har Bluetooth-anslutningen inte upprättats.

För att upprätta en Bluetooth-anslutning imageimage Liknande ämnen: Ansluta skrivaren till en dator med Bluetooth-anslutning.

image
        Beroende på datorns eller den mobila enhetens operativsystem ansluts skrivaren endast via Bluetooth när den tar emot data. Bluetooth-indikatorn lyser blått image när du tar emot data, och börjar blinka när datamottagningen är klar.
      • (PJ-883) Kontrollera att Bluetooth- och Wi-Fi-indikatorn image lyser blått image eller cyan image.

När Bluetooth- och Wi-Fi-indikatorn image lyser cyan image, kan Wi-Fi vara ansluten, men Bluetooth kanske inte är ansluten.

Om Bluetooth och WiFi-indikatorn image blinkar eller är avstängd har Bluetooth-anslutningen inte upprättats.

För att upprätta en Bluetooth-anslutning imageimage Liknande ämnen: Ansluta skrivaren till en dator med Bluetooth-anslutning.

image
        Beroende på datorns eller den mobila enhetens operativsystem ansluts skrivaren endast via Bluetooth när den tar emot data. Bluetooth- och Wi-Fi-indikatorn lyser blått image eller cyan image när du tar emot data, och börjar blinka när datamottagningen är klar.
    1. Ange korrekta Bluetooth-inställningar i Printer Setting Tool.

Mer information imageimage Liknande ämnen: Ändra skrivarinställningar med Printer Setting Tool (Windows).

Mer information imageimage Liknande ämnen: Ändra skrivarinställningar med Printer Setting Tool (Mac).

• Med en Wi-Fi-anslutning (PJ-883):
    1. Kontrollera att Bluetooth- och Wi-Fi-indikatorn image lyser grönt image eller cyan image.

När Bluetooth- och Wi-Fi-indikatorn image lyser cyan image, kan Bluetooth vara ansluten, men Wi-Fi kanske inte är ansluten.

Om Bluetooth- och WiFi-indikatorn image blinkar eller är avstängd har Wi-Fi-anslutningen inte upprättats.

För att upprätta en Wi-Fi-anslutning imageimage Liknande ämnen: Ansluta skrivaren till datorn med Wi-Fi.

2. Ange korrekta Wi-Fi-inställningar i Printer Setting Tool.

Mer information imageimage Liknande ämnen: Ändra skrivarinställningar med Printer Setting Tool (Windows).

Mer information imageimage Liknande ämnen: Ändra skrivarinställningar med Printer Setting Tool (Mac).

Sidorna skrivs delvis ut

Problem Lösning
Data-indikatorn stängs av medan en sida finns kvar i skrivaren.
  • Datorn eller den mobila enheten kanske inte har skickat en hel sida med data. Försök skriva ut dokumentet igen.
  • Datorn eller den mobila enheten kan ha skickat fel information om sidstorlek, eller så är storleken på det inlagda pappret fel. Kontrollera inställningarna för pappersformat i programmet, Printer Setting Tool och skrivardrivrutinen för att se till att det angivna pappersformatet stämmer överens med det papper som är isatt.
  • Försök att trycka på matarknappen image för att mata in pappret manuellt.
Skrivaren matar ut en delvis utskriven sida och data-indikatorn fortsätter att lysa eller blinka grönt. image / image. Använd rätt inställning för pappersformat.