Skriva ut med USB-gränssnittet (masslagringsläge)

Masslagringsläget gör det möjligt för dig att skicka en fil till skrivaren med USB-gränssnittet utan att installera skrivardrivrutinen. Denna funktion stöder endast BIN-, BLF- och JPG-filer och kan lagra högst 16 MB.

Den här funktionen är praktisk om du ska:

• Tillämpa skrivarinställningar som sparats i en kommandofil (BIN) och lägga till mallar (BLF) på skrivaren utan att använda programvaruverktyg. Båda filtyper måste distribueras av en administratör.
  • Utföra kommandon utan att installera skrivardrivrutinen.
  • Använda en enhet med ett operativsystem (inklusive icke-Windows-operativsystem) som har stöd för en USB-värdfunktion för att skriva ut och överföra data.

1. Kontrollera att skrivaren är avstängd.
  2. Tryck på matarknappen image och strömbrytaren image samtidigt.
    Skrivaren startar i masslagringsläget. Ström- och data-indikatorerna lyser grönt image (om batteriet används för att driva skrivaren, lyser power-indikatorn orange image).
  3. Anslut datorn eller den mobila enheten till skrivaren via en USB-kabel.

Skrivarens masslagringsutrymme visas som en mapp på datorn eller enhetens skärm.

image
    Om masslagringsutrymmet inte visas automatiskt ser du anvisningarna för operativsystemet till datorn eller den mobila enheten för att få information om att komma åt masslagringsutrymmet.
  4. Dra och släpp filen som du vill kopiera till masslagringsutrymmet.
  5. Fyll på papper och tryck på strömbrytaren image.
    Kommandofilen körs. Data-indikatorn blinkar grönt image.
  6. Om du vill avaktivera masslagringsläget stänger du av skrivaren.
    Skrivaren startar om i normalt driftläge.
OBS
  • När skrivaren stängs av inaktiveras masslagringsläget och alla filer i masslagringsutrymmet tas bort.
  • Skapa inga mappar i masslagringsutrymmet. Om en mapp skapas går det inte komma åt filerna i mappen.
  • Beroende på filstorlek kan kommandon misslyckas. Om detta inträffar kan du arbeta med en fil i taget.
  • Endast USB-anslutningsläget är tillgängligt när skrivaren är i masslagringsläge.
  • Öppna inte andra filer i masslagringsutrymmet när du kopierar en fil till eller från det utrymmet.