Home > Problemen oplossen > Afdrukproblemen

Afdrukproblemen

Waarschuwingslampjes

Probleem Oplossing
Het voedingslampje brandt niet. De printer krijgt geen stroom.

Als u het lichtnet of een 12V-spanningsbron gebruikt, sluit de netspanningsadapter of de autolader dan correct aan en controleer of de voedingsbron is ingeschakeld.

Meer informatie imageimage Gerelateerde onderwerpen: De printer aansluiten op externe voeding.

Als u gebruikmaakt van een oplaadbare li-ionbatterij, controleer dan of de batterij correct is geplaatst in de printer en volledig is opgeladen.

Ontvangen gegevens in buffer Afdrukgegevens worden opgeslagen in de buffer. Als de printer onvolledige gegevens ontvangt (bijvoorbeeld omdat een Wi‑Fi-verbinding is verbroken), wordt het afdrukken niet gestart. Schakel de printer uit en daarna weer in.
De printkop, de motor of de oplaadbare li-ionbatterij is aan het afkoelen. De thermische printkop, de motor of de oplaadbare li-ionbatterij is te warm geworden.

Printkop:

De printer stopt en het afdrukken wordt hervat als de thermische printkop is afgekoeld. De printkop kan te warm worden als u een groot aantal documenten afdrukt met een hoge tekstdichtheid.

Als de thermische printkop te warm wordt, kan het papier verkleuren op plaatsen waar u helemaal niet wilt afdrukken.

U kunt dit voorkomen of uitstellen door lichter af te drukken (met een lagere afdrukdichtheid), door de afbeelding minder zwart te maken (bijvoorbeeld door achtergronden en kleuren in grafieken en presentaties weg te halen) en ervoor te zorgen dat de printer goed kan ventileren en voldoende ruimte heeft.

Motor of oplaadbare li-ionbatterij

gebruik de printer niet te lang achter elkaar. Als de printer continu wordt gebruikt, wordt de motor of de oplaadbare li-ionbatterij te warm. In dat geval zal de printer stoppen en, nadat de motor of de oplaadbare li-ionbatterij is afgekoeld, verdergaan met afdrukken.

OPMERKING
Dit komt vaker voor als de printer op grote hoogte wordt gebruikt (boven 3 048 m). Door de ijle lucht kan de printer namelijk minder goed afkoelen.

Fout bij gegevensontvangst Bij instabiele communicatie worden gegevens mogelijk niet correct ontvangen. Verbeter de communicatie-omstandigheden en breng dan opnieuw een verbinding tot stand.
De printer staat in de opstartmodus. Neem contact op met uw Brother-reseller of de klantenservice van Brother om het probleem op te lossen.

Papierproblemen

Probleem Oplossing
Het papier is vastgelopen in de printer. imageimage Gerelateerde onderwerpen: Onderhoud.
Het papier wordt door de printer gevoerd, maar er komt niets op het papier.
  • Controleer of u thermisch papier gebruikt.
  • De afdrukzijde moet, vanaf de voorkant van de printer gezien, naar beneden wijzen.
  • Controleer de instelling voor afdrukdichtheid in Printer Instelling Tool.

Meer informatie imageimage Gerelateerde onderwerpen: De printerinstellingen wijzigen met Printer Instelling Tool (Windows).

Meer informatie imageimage Gerelateerde onderwerpen: De printerinstellingen wijzigen met Printer Instelling Tool (Mac).

Het papier wordt niet doorgevoerd, terwijl de motor wel draait.
  • Het uitvoerpaneel moet volledig gesloten zijn.
  • Gebruik origineel thermisch papier van Brother. Ander papier wordt mogelijk niet goed doorgevoerd in de printer.
  • Reinig de drukrol.

Meer informatie imageimage Gerelateerde onderwerpen: Onderhoud.

Als u dan nog problemen ondervindt, is de printer mogelijk beschadigd. Neem voor hulp contact op met uw Brother-reseller of de klantenservice van Brother.

Problemen met de afdrukkwaliteit

Probleem Oplossing
De afdruk is niet goed uitgelijnd. Zorg ervoor dat u origineel thermisch papier van Brother gebruikt en dat het papier goed is geladen.

Meer informatie imageimage Gerelateerde onderwerpen: Papier in de printer laden.

Controleer of de drukrol vuil is. Zo ja, reinig de rol.

Meer informatie imageimage Gerelateerde onderwerpen: Onderhoud.

De afdrukkwaliteit is slecht en de afdruk is te licht of te donker. Pas de afdrukdichtheid aan in het dialoogvenster van het printerstuurprogramma of in Printer Instelling Tool.

Meer informatie imageimage Gerelateerde onderwerpen: De printerinstellingen wijzigen met Printer Instelling Tool (Windows).

Meer informatie imageimage Gerelateerde onderwerpen: De printerinstellingen wijzigen met Printer Instelling Tool (Mac).

Gebruik origineel thermisch papier van Brother.

De afbeelding is op veel plaatsen in elkaar gedrukt of uitgerekt. Controleer of het uitvoerpaneel open is blijven staan tijdens het afdrukken. Sluit het uitvoerpaneel volledig, als dat het geval is.

Controleer of het papier slipt in de printer. Als dat het geval is, controleer dan of de drukrol schoon is.

Meer informatie imageimage Gerelateerde onderwerpen: Onderhoud.

U dient origineel thermisch papier van Brother te gebruiken. Zorg ervoor dat het papier niet kreukelt voordat u het invoert.

De bovenmarge is niet juist. Zorg ervoor dat de juiste marges zijn ingesteld in Printer Instelling Tool en in het computerprogramma dat u gebruikt. Pas zo nodig de boven- en ondermarge aan.

Oefen niet te veel kracht uit wanneer u het papier in de opening papierinvoer plaatst. Ga altijd voorzichtig te werk bij het plaatsen van papier.

De zijmarges zijn niet juist. Zorg ervoor dat de juiste marges zijn ingesteld in Printer Instelling Tool en in het computerprogramma dat u gebruikt. Pas de linkermarge zo nodig aan.

Controleer of het computerprogramma, de printer en het printerstuurprogramma zijn ingesteld op het papierformaat dat u in de printer hebt geplaatst. Wanneer de toepassing of het printerstuurprogramma is ingesteld op een andere breedte, wordt de afbeelding niet in de juiste horizontale positie afgedrukt. Pas de instellingen zo nodig aan.

Er staan verkeerde tekens op de afgedrukte pagina. Controleer of u de juiste tekenset (lettertype) hebt gedefinieerd in uw computerprogramma. Probeer een ander lettertype in uw document.
De printer wordt niet gedetecteerd bij het tot stand brengen van een Bluetooth-verbinding.(PJ-862/PJ-863)
  1. Controleer of het Bluetooth-lampje image blauw image brandt.

Als het Bluetooth-lampje image knippert of niet brandt, is er geen Bluetooth-verbinding tot stand gebracht.

Raadpleeg voor het tot stand brengen van een Bluetooth-verbinding imageimage Gerelateerde onderwerpen: De printer via Bluetooth met een computer verbinden.

image
    Afhankelijk van het besturingssysteem van de computer of het mobiele apparaat kan het gebeuren dat de printer pas verbinding maakt met Bluetooth als er gegevens worden ontvangen. Het Bluetooth-lampje gaat blauw image branden als er gegevens worden ontvangen en gaat knipperen als alle gegevens binnen zijn.
  2. Controleer de Bluetooth-instellingen.

Raadpleeg voor het afdrukken van het configuratierapport imageimage Gerelateerde onderwerpen: De printerinstellingen bevestigen.

Geef de juiste Bluetooth-instellingen op in Printer Instelling Tool.

Meer informatie imageimage Gerelateerde onderwerpen: De printerinstellingen wijzigen met Printer Instelling Tool (Windows).

Meer informatie imageimage Gerelateerde onderwerpen: De printerinstellingen wijzigen met Printer Instelling Tool (Mac).

De printer wordt niet gedetecteerd bij het tot stand brengen van een Bluetooth-verbinding. (PJ-883)
  1. Controleer of het Bluetooth en Wi-Fi-lampje image brandt in de kleur blauw image of cyaan image.

Als het Bluetooth en Wi-Fi-lampje image in de kleur cyaan image brandt, is de Wi-Fi-verbinding tot stand gebracht, maar de Bluetooth-verbinding niet.

Als het Bluetooth en Wi-Fi-lampje image knippert of niet brandt, is er geen Bluetooth-verbinding tot stand gebracht.

Raadpleeg voor het tot stand brengen van een Bluetooth-verbinding imageimage Gerelateerde onderwerpen: De printer via Bluetooth met een computer verbinden.

image
    Afhankelijk van het besturingssysteem van de computer of het mobiele apparaat kan het gebeuren dat de printer pas verbinding maakt met Bluetooth als er gegevens worden ontvangen. Het Bluetooth en Wi-Fi-lampje gaat in de kleur blauw image of cyaan image branden als er gegevens worden ontvangen en gaat knipperen als alle gegevens binnen zijn.
  2. Controleer de Bluetooth-instellingen.

Raadpleeg voor het afdrukken van het configuratierapport imageimage Gerelateerde onderwerpen: De printerinstellingen bevestigen.

Geef de juiste Bluetooth-instellingen op in Printer Instelling Tool.

Meer informatie imageimage Gerelateerde onderwerpen: De printerinstellingen wijzigen met Printer Instelling Tool (Windows).

Meer informatie imageimage Gerelateerde onderwerpen: De printerinstellingen wijzigen met Printer Instelling Tool (Mac).

De printer wordt niet gedetecteerd bij het tot stand brengen van een Wi-Fi-verbinding. (PJ-883)
  1. Controleer of het Bluetooth en Wi-Fi-lampje image brandt in de kleur groen image of cyaan image.

Als het Bluetooth en Wi-Fi-lampje image in de kleur cyaan image brandt, is de Bluetooth-verbinding tot stand gebracht, maar de Wi-Fi-verbinding niet.

Als het Bluetooth en Wi-Fi-lampje image knippert of niet brandt, is er geen Wi-Fi-verbinding tot stand gebracht.

Raadpleeg voor het tot stand brengen van een Wi-Fi-verbinding imageimage Gerelateerde onderwerpen: De printer via Wi-Fi met een computer verbinden.

2. Controleer de Wi-Fi-instellingen.

Raadpleeg voor het afdrukken van het configuratierapport imageimage Gerelateerde onderwerpen: De printerinstellingen bevestigen.

Neem contact op met de netwerkbeheerder en geef de juiste Wi-Fi-instellingen op in Printer Instelling Tool.

Meer informatie imageimage Gerelateerde onderwerpen: De printerinstellingen wijzigen met Printer Instelling Tool (Windows).

Meer informatie imageimage Gerelateerde onderwerpen: De printerinstellingen wijzigen met Printer Instelling Tool (Mac).

Het tot stand brengen van de Wi‑Fi-verbinding duurt te lang. (PJ-883) Het proces van initialisatie tot het voltooien van de verbinding neemt enige tijd in beslag. Daarom kan het tot stand te brengen van een Wi-Fi-verbinding een minuut of langer duren. Neem hierover contact op met de leverancier van het apparaat, omdat dit afhankelijk is van het apparaat dat u gebruikt met de Brother-printer, en de gebruiksomgeving.
Ik wil de printer resetten/de door een computer of mobiel apparaat doorgestuurde gegevens verwijderen. imageimage Gerelateerde onderwerpen: De printer resetten.

Pagina’s worden niet afgedrukt

Probleem Oplossing
Het data lampje brandt groen image, maar de printer drukt niet af.
  • De printer heeft niet alle ontvangen gegevens afgedrukt. Wacht tot de printer klaar is.
  • Plaats een nieuw vel papier in de printer als er geen papier is geladen.
  • Als de printer niet afdrukt, terwijl er wel papier is geladen, moet u het papier verwijderen en opnieuw plaatsen.
  • Schakel de printer uit en weer in en probeer opnieuw af te drukken.
    image
    Als de printer verbonden is via Wi-Fi, wordt die verbinding verbroken als de printer wordt uitgeschakeld. Als de printer opnieuw wordt ingeschakeld, kan het ongeveer 15 seconden duren voordat de Wi-Fi-verbinding is hersteld. (PJ-883)
  • Er kunnen zich problemen voordoen als u eenvoudige ASCII-tekst naar de printer stuurt. Als er een CR-/LF-opdracht ontbreekt aan het einde van een regel, of als er een formulierinvoeropdracht ontbreekt aan het einde van de laatste regel, blijft de printer mogelijk wachten op meer gegevens. Probeer een andere pagina af te drukken of druk op de doorvoerknop image om het papier door te voeren.
  • Mogelijk is de printer opgestart in de modus Massaopslag.

Meer informatie imageimage Gerelateerde onderwerpen: Afdrukken met de USB-interface (modus Massaopslag).

Schakel de printer uit en daarna weer in.
De toepassing op de computer zou gegevens naar de printer moeten sturen, maar het Data lampje gaat niet groen image branden.
  • Met een USB-aansluiting:
    1. Sluit de USB-kabel stevig en correct aan.
    2. Probeer het met een andere USB-kabel.
  • Met een Bluetooth-aansluiting (PJ-862/PJ-863/PJ-883):
      • (PJ-862/PJ-863) Controleer of het Bluetooth-lampje image blauw image brandt.

Als het Bluetooth-lampje image knippert of niet brandt, is er geen Bluetooth-verbinding tot stand gebracht.

Raadpleeg voor het tot stand brengen van een Bluetooth-verbinding imageimage Gerelateerde onderwerpen: De printer via Bluetooth met een computer verbinden.

image
        Afhankelijk van het besturingssysteem van de computer of het mobiele apparaat kan het gebeuren dat de printer pas verbinding maakt met Bluetooth als er gegevens worden ontvangen. Het Bluetooth-lampje gaat blauw image branden als er gegevens worden ontvangen en gaat knipperen als alle gegevens binnen zijn.
      • (PJ-883) Controleer of het Bluetooth en Wi-Fi-lampje image brandt in de kleur blauw image of cyaan image.

Als het Bluetooth en Wi-Fi-lampje image in de kleur cyaan image brandt, is de Wi-Fi-verbinding tot stand gebracht, maar de Bluetooth-verbinding niet.

Als het Bluetooth en Wi-Fi-lampje image knippert of niet brandt, is er geen Bluetooth-verbinding tot stand gebracht.

Raadpleeg voor het tot stand brengen van een Bluetooth-verbinding imageimage Gerelateerde onderwerpen: De printer via Bluetooth met een computer verbinden.

image
        Afhankelijk van het besturingssysteem van de computer of het mobiele apparaat kan het gebeuren dat de printer pas verbinding maakt met Bluetooth als er gegevens worden ontvangen. Het Bluetooth en Wi-Fi-lampje gaat in de kleur blauw image of cyaan image branden als er gegevens worden ontvangen en gaat knipperen als alle gegevens binnen zijn.
    1. Geef de juiste Bluetooth-instellingen op in Printer Instelling Tool.

Meer informatie imageimage Gerelateerde onderwerpen: De printerinstellingen wijzigen met Printer Instelling Tool (Windows).

Meer informatie imageimage Gerelateerde onderwerpen: De printerinstellingen wijzigen met Printer Instelling Tool (Mac).

• Met een Wi-Fi-verbinding (PJ-883):
    1. Controleer of het Bluetooth en Wi-Fi-lampje image brandt in de kleur groen image of cyaan image.

Als het Bluetooth en Wi-Fi-lampje image in de kleur cyaan image brandt, is de Bluetooth-verbinding tot stand gebracht, maar de Wi-Fi-verbinding niet.

Als het Bluetooth en Wi-Fi-lampje image knippert of niet brandt, is er geen Wi-Fi-verbinding tot stand gebracht.

Raadpleeg voor het tot stand brengen van een Wi-Fi-verbinding imageimage Gerelateerde onderwerpen: De printer via Wi-Fi met een computer verbinden.

2. Geef de juiste Wi-Fi-instellingen op in Printer Instelling Tool.

Meer informatie imageimage Gerelateerde onderwerpen: De printerinstellingen wijzigen met Printer Instelling Tool (Windows).

Meer informatie imageimage Gerelateerde onderwerpen: De printerinstellingen wijzigen met Printer Instelling Tool (Mac).

Pagina’s worden maar gedeeltelijk afgedrukt

Probleem Oplossing
Het Data lampje dooft terwijl er een pagina achterblijft in de printer.
  • De computer of het mobiele apparaat heeft mogelijk geen volledige pagina met gegevens verzonden. Probeer het document opnieuw af te drukken.
  • De computer of het mobiele apparaat heeft mogelijk verkeerde gegevens over het paginaformaat verzonden, of het formaat van het geladen papier is niet juist. Controleer of de toepassing, Printer Instelling Tool en het printerstuurprogramma zijn ingesteld op het papierformaat dat u in de printer hebt geplaatst.
  • Druk op de doorvoerknop image om het papier handmatig door te voeren.
Er komt een gedeeltelijk afgedrukte pagina uit de printer en het Data lampje blijft groen image / image branden of knipperen. Gebruik de juiste instelling voor papierformaat.