Home > Problemen oplossen > Netwerkproblemen

Netwerkproblemen

Gerelateerde modellen:PJ‑862 / PJ‑863 / PJ‑883

Problemen met de netwerkinstellingen

Probleem Oplossing
U gebruikt beveiligingssoftware.
  • Controleer de instellingen in het dialoogvenster van het installatieprogramma van het printerstuurprogramma.
  • Kies "Toegang toestaan" (of een vergelijkbare optie) als er een waarschuwing van de beveiligingssoftware wordt weergegeven tijdens de installatie van het printerstuurprogramma.
De beveiligingsinstellingen (SSID/netwerksleutel) zijn onjuist. Controleer of de beveiligingsinstellingen van het netwerk juist zijn:
  • Raadpleeg de instructies van het Wi‑Fi-toegangspunt/de router voor informatie over de juiste beveiligingsinstellingen.
  • De standaard SSID (netwerknaam) is wellicht de naam van de fabrikant van het Wi‑Fi-toegangspunt/de router of het modelnummer.
  • Neem contact op met de fabrikant van het Wi-Fi-toegangspunt/de router, uw internetprovider of uw netwerkbeheerder.
De printer staat te ver weg van het mobiele apparaat. Zet de printer tijdens het configureren van de Wi-Fi-netwerkinstellingen op maximaal één meter van het mobiele apparaat.
Er is sprake van obstakels (bijvoorbeeld muren of meubilair) tussen de printer en het mobiele apparaat. Zet de printer op een plek zonder obstakels.
Er bevindt zich in de directe omgeving van de printer of het Wi‑Fi-toegangspunt/de router een draadloze computer, een Bluetooth-compatibel apparaat, een magnetron of een digitale draadloze telefoon. Plaats dergelijke apparaten uit de buurt van de printer.
U gebruikt filtering van MAC-adressen. U kunt het MAC-adres weergeven door het configuratierapport af te drukken.

Meer informatie imageimage Gerelateerde onderwerpen: De printerinstellingen bevestigen.

Het Wi-Fi-toegangspunt/de router staat in de stealth-modus (de SSID wordt niet doorgegeven).
  • Voer de juiste SSID-naam in tijdens de installatie of als u gebruikmaakt van Printer Instelling Tool.
  • Zoek de SSID-naam op in de instructies die zijn meegeleverd met het Wi-Fi-toegangspunt/de router en configureer de draadloze netwerkinstellingen opnieuw.
De printer is niet goed met het netwerk verbonden. (PJ-883) Controleer het Bluetooth en Wi-Fi-lampje image op de printer.

Groen image: de netwerkverbinding is in orde.

Groen image of cyaan image (knippert elke drie seconden): de netwerkverbinding is niet in orde en de Wi-Fi-instellingen moeten opnieuw worden geconfigureerd.

Cyaan image: de Bluetooth-verbinding is in orde, maar de Wi-Fi-verbinding niet.

Raadpleeg voor het tot stand brengen van een Wi-Fi-verbinding imageimage Gerelateerde onderwerpen: De printer via Wi-Fi met een computer verbinden.

Ik heb alle bovenstaande oplossingen gecontroleerd en geprobeerd, maar het lukt niet om de instellingen voor het draadloze netwerk te configureren. Schakel de printer uit en daarna weer in. Probeer vervolgens de Wi-Fi-instellingen opnieuw te configureren.
Als de Bluetooth-verbinding met het Apple apparaat (iPad, iPhone of iPod touch) wordt onderbroken, is opnieuw verbinding maken met de printer niet mogelijk.

Schakel de functie voor automatisch verbinding maken in. U kunt deze functie instellen vanuit Printer Instelling Tool.

Meer informatie imageimage Gerelateerde onderwerpen: De printerinstellingen wijzigen met Printer Instelling Tool (Windows).

Meer informatie imageimage Gerelateerde onderwerpen: De printerinstellingen wijzigen met Printer Instelling Tool (Mac).

Afdrukken via het netwerk is niet mogelijk / De printer wordt niet gedetecteerd in het netwerk, ook niet na een correcte installatie

Probleem Oplossing
U gebruikt beveiligingssoftware.
  • Controleer de instellingen in het dialoogvenster van het installatieprogramma van het printerstuurprogramma.
  • Kies "Toegang toestaan" (of een vergelijkbare optie) als er een waarschuwing van de beveiligingssoftware wordt weergegeven tijdens de installatie van het printerstuurprogramma.
Er is geen beschikbaar IP-adres aan de printer toegewezen.
  • Controleer het IP-adres en het subnetmasker.

Controleer het IP-adres en het subnetmasker van de computer en de printer en controleer of beide apparaten verbonden zijn met hetzelfde netwerk.

Raadpleeg uw netwerkbeheerder voor meer informatie over het verifiëren van het IP-adres en het subnetmasker.

• Controleer het IP-adres, het subnetmasker en andere netwerkinstellingen met Printer Instelling Tool.

Meer informatie imageimage Gerelateerde onderwerpen: De printerinstellingen wijzigen met Printer Instelling Tool (Windows).

Meer informatie imageimage Gerelateerde onderwerpen: De printerinstellingen wijzigen met Printer Instelling Tool (Mac).

De afdruktaak is mislukt. Als de afdruktaak nog steeds in de wachtrij op de computer staat, verwijder die dan.

Bijvoorbeeld met Windows® 10:

Klik op Start > Instellingen > Apparaten > Printers en scanners. Klik op de printer en vervolgens op Wachtrij openen. Klik op Printer > Alle documenten annuleren.

De printer is niet goed met het netwerk verbonden. (PJ-883) Controleer het Bluetooth en Wi-Fi-lampje image op de printer.

Groen image: de netwerkverbinding is in orde.

Groen image of cyaan image (knippert elke drie seconden): de netwerkverbinding is niet in orde en de Wi-Fi-instellingen moeten opnieuw worden geconfigureerd.

Cyaan image: de Bluetooth-verbinding is in orde, maar de Wi-Fi-verbinding niet.

Raadpleeg voor het tot stand brengen van een Wi-Fi-verbinding imageimage Gerelateerde onderwerpen: De printer via Wi-Fi met een computer verbinden.

Ik heb al het bovenstaande gecontroleerd en de instructies uitgevoerd, maar de printer drukt nog steeds niet af. Verwijder het printerstuurprogramma en de software en installeer ze opnieuw.

Problemen met beveiligingssoftware

Probleem Oplossing
U hebt tijdens een normale installatie, de installatie met BRAdmin Light of bij het afdrukken niet gekozen voor het accepteren van het dialoogvenster Beveiliging. Als u het dialoogvenster Beveiliging niet hebt geaccepteerd, verhindert de firewallfunctie van uw beveiligingssoftware mogelijk de toegang. Het is ook mogelijk dat bepaalde beveiligingssoftware de toegang blokkeert zonder eerst een dialoogvenster met een veiligheidswaarschuwing weer te geven. Raadpleeg de gebruiksaanwijzing of neem contact op met de fabrikant van de beveiligingssoftware voor informatie over de manier waarop u toegang mogelijk kunt maken.
U gebruikt verkeerde poortnummers voor de netwerkfuncties van Brother Het volgende poortnummer wordt gebruikt voor de netwerkfuncties van Brother:

BRAdmin Light: poortnummer 161 / Protocol UDP

Raadpleeg de instructies bij de beveiligingssoftware of neem contact op met de leverancier voor informatie over het openen van de poort.

De werking van netwerkapparaten controleren

Probleem Oplossing
De printer en het Wi‑Fi-toegangspunt/de router zijn niet ingeschakeld. Zorg dat u alle instructies die zijn vermeld onder Verwante informatie hebt opgevolgd.
Ik weet de netwerkinstellingen voor mijn printer niet, bijvoorbeeld het IP-adres. Raadpleeg de Printer Instelling Tool.

Meer informatie imageimage Gerelateerde onderwerpen: De printerinstellingen wijzigen met Printer Instelling Tool (Windows).

Meer informatie imageimage Gerelateerde onderwerpen: De printerinstellingen wijzigen met Printer Instelling Tool (Mac).

De printer is niet goed met het netwerk verbonden. (PJ-883) Controleer het Bluetooth en Wi-Fi-lampje image op de printer.

Groen image: de netwerkverbinding is in orde.

Groen image of cyaan image (knippert elke drie seconden): de netwerkverbinding is niet in orde en de Wi-Fi-instellingen moeten opnieuw worden geconfigureerd.

Cyaan image: de Bluetooth-verbinding is in orde, maar de Wi-Fi-verbinding niet.

Raadpleeg voor het tot stand brengen van een Wi-Fi-verbinding imageimage Gerelateerde onderwerpen: De printer via Wi-Fi met een computer verbinden.