Afdrukken met de USB-interface (modus Massaopslag)

Met de modus Massaopslag kunt u via de USB-interface een bestand naar de printer sturen zonder eerst een printerstuurprogramma te installeren. Deze functie ondersteunt alleen .bin-, .blf- en .jpg-bestanden, en de maximale opslagcapaciteit is 16 MB.

Deze functie is handig voor:

• Printerinstellingen uit een opdrachtbestand (.bin-bestand) toepassen en sjablonen (.blf-bestanden) aan de printer toevoegen zonder hulpprogramma’s te gebruiken. Beide bestandstypen kunnen alleen door een beheerder worden gedistribueerd.
  • Het uitvoeren van opdrachten zonder het printerstuurprogramma te installeren.
  • Het gebruik van een apparaat met een besturingssysteem (inclusief niet-Windows-besturingssystemen) met ondersteuning van een USB-hostfunctie voor het afdrukken en overdragen van gegevens.

1. Controleer of de printer is uitgeschakeld.
  2. Druk tegelijkertijd op de doorvoerknop image en de aan-/uitknop image.
    De printer wordt opgestart in de modus Massaopslag. Het voedingslampje en Data lampje gaan groen branden image (als de batterij wordt gebruikt om de printer van stroom te voorzien, gaat het voedingslampje oranje image branden).
  3. Sluit de computer of het mobiele apparaat met een USB-kabel aan op de printer.

Het gebied voor massaopslag van de printer wordt als een map op het scherm van de computer of het mobiele apparaat weergegeven.

image
    Als het gebied voor massaopslag niet automatisch wordt weergegeven, raadpleegt u de instructies voor het besturingssysteem van de computer of het mobiele apparaat voor informatie over toegang tot het gebied voor massaopslag.
  4. Sleep het bestand dat u wilt kopiëren naar het massaopslaggebied.
  5. Laad papier en druk op de aan-/uitknop image.
    Het opdrachtbestand wordt uitgevoerd. Het Data lampje knippert groen image.
  6. Schakel de printer uit om de modus Massaopslag te verlaten.
    De printer start vervolgens weer op in de normale afdrukmodus.
OPMERKING
  • Als de printer wordt uitgeschakeld, wordt de modus Massaopslag gedeactiveerd en worden alle bestanden uit het gebied voor massaopslag verwijderd.
  • Maak geen mappen in het massaopslaggebied. Als u een map aanmaakt in het massaopslaggebied, zijn de bestanden in die map niet toegankelijk.
  • Sommige opdrachten werken niet bij bepaalde bestandsgrootten. Als dat het geval is, probeer dan één bestand per keer af te drukken.
  • Alleen de modus USB-verbinding is beschikbaar als de printer in de modus Massaopslag staat.
  • Open geen andere bestanden in het gebied voor massaopslag als er een bestand naar of uit dat gebied wordt gekopieerd.