Hjem > Fejlfinding > Hvis du har problemer med maskinen > Problemer med papirhåndtering og udskrivning

Problemer med papirhåndtering og udskrivning

Hvis du stadig har brug for hjælp efter at have læst denne tabel, kan du se de seneste Ofte stillede spørgsmål og fejlfinding tips på support.brother.com.

Problemer med udskrivning

Problemer Forslag

Ingen udskrift

(Windows)

Kontroller, at den korrekte printerdriver er installeret og valgt.

Se efter, om maskinens LED'er viser en fejl.

imageimage Relaterede informationer: LED-indikationer for fejl og vedligeholdelse

Kontroller, at maskinen er online:

• Windows 10, Windows Server 2016 og Windows Server 2019

Klik på image > Windows System > Kontrolpanel. I gruppen Hardware og lyd skal du klikke på Vis enheder og printere. Højreklik på Brother XXX-XXXX Printer (hvor XXX-XXXX er navnet på din model). Klik på Se, hvad der udskrives. Hvis indstillinger for printerdriveren vises, skal du vælge din printerdriver. Klik på Printer i menulinjen, og sørg for, at Printeren er offline ikke er valgt.

• Windows 8,1

Flyt din mus til skrivebordets nederste højre hjørne. Klik på Indstil > Kontrolpanel, når menulinjen vises. I gruppen Hardware og lyd skal du klikke på Vis enheder og printere. Højreklik på Brother XXX-XXXX Printer (hvor XXX-XXXX er navnet på din model). Klik på Se, hvad der udskrives. Hvis indstillinger for printerdriveren vises, skal du vælge din printerdriver. Klik på Printer i menulinjen, og sørg for, at Brug printer offline ikke er valgt.

• Windows Server 2012 R2

Klik på Kontrolpanel på skærmen Start. I gruppen Hardware skal du klikke på Vis enheder og printere. Højreklik på Brother XXX-XXXX Printer (hvor XXX-XXXX er navnet på din model). Klik på Se, hvad der udskrives. Hvis indstillinger for printerdriveren vises, skal du vælge din printerdriver. Klik på Printer i menulinjen, og sørg for, at Brug printer offline ikke er valgt.

• Windows Server 2012

Flyt din mus til skrivebordets nederste højre hjørne. Klik på Indstillinger > Kontrolpanel, når menulinjen vises. I gruppen Hardware skal du klikke på Vis enheder og printere. Højreklik på Brother XXX-XXXX Printer (hvor XXX-XXXX er navnet på din model). Klik på Se, hvad der udskrives. Hvis indstillinger for printerdriveren vises, skal du vælge din printerdriver. Klik på Printer i menulinjen, og sørg for, at Brug printer offline ikke er valgt.

• Windows 7 og Windows Server 2008 R2

Klik på image (Start) > Enheder og printere. Højreklik på Brother XXX-XXXX Printer (hvor XXX-XXXX er navnet på din model), og klik på Se, hvad der udskrives. Hvis indstillinger for printerdriveren vises, skal du vælge din printerdriver. Klik på Printer i menulinjen. Kontroller, at Brug printer offline ikke er valgt.

• Windows Server 2008

Klik på image (Start) > Kontrolpanel > Hardware og lyd > Printere. Højreklik på Brother XXX-XXXX Printer (hvor XXX-XXXX er navnet på din model). Kontroller, at Brug printeren online ikke vises på listen. Hvis den er på listen, skal du klikke på denne mulighed for at sætte driveren online.

En eller flere af blækpatronerne er brugt op.

imageimage Relaterede informationer: Udskiftning af blækpatronerne

Hvis gamle data, der ikke er blevet udskrevet, bliver liggende i printerdriverens spooler, vil det forhindre nye udskriftsjob i at blive udskrevet. Klik på printerikonet og slet alle data som følger:

• Windows 10, Windows Server 2016 og Windows Server 2019

Klik på image > Windows System > Kontrolpanel. I gruppen Hardware og lyd skal du klikke på Vis enheder og printere > Printere.

• Windows 8,1

Flyt din mus til skrivebordets nederste højre hjørne. Klik på Indstil > Kontrolpanel, når menulinjen vises. I gruppen Hardware og lyd skal du klikke på Vis enheder og printere > Printere.

• Windows Server 2012 R2

Klik på KontrolpanelStart-skærmen. I Hardware-gruppen skal du klikke på Vis enheder og printere > Printere.

• Windows Server 2012

Flyt din mus til skrivebordets nederste højre hjørne. Klik på Indstillinger > Kontrolpanel, når menulinjen vises. I Hardware-gruppen skal du klikke på Vis enheder og printere > Printere.

• Windows 7 og Windows Server 2008 R2

Klik på image/Start > Enheder og printere > Printere og faxenheder.

• Windows Server 2008

Klik på image (Start) > Kontrolpanel > Hardware og lyd > Printere.

• Mac

Klik på Systemindstillinger > Printere & scannere.

Sidehoved og sidefod vises, når dokumentet vises på skærmen, men de medtages ikke, når dokumentet udskrives.

Der er et område øverst og nederst på siden, som der ikke kan skrives på. Juster øverste og nederste margen på dokumentet for at gøre dette muligt.

imageimage Relaterede informationer: Område, der ikke kan udskrives

Kan ikke udføre udskrivning med 'Sidelayout'.

(Windows)

Kontroller, at indstillingen for papirstørrelse i programmet og i printerdriveren er den samme.

imageimage Relaterede informationer: Ændring af papirstørrelse og papirtype

Udskrivningshastigheden er for langsom.

(Windows)

Prøv at ændre printerdriverindstillingen. Højeste opløsning kræver længere databehandlings-, afsendelses- og udskrivningstid. Prøv de andre kvalitetsindstillinger i printerdriveren som følger:

I printerdriveren skal du fjerne markeringen i afkrydsningsfeltet Farveforbedring i fanen Avanceret.

Deaktiver funktionen kant til kant. Kant til kant-udskrivning er langsommere end normal udskrivning.

imageimage Relaterede informationer: Udskriftsindstillinger (Windows)

Slå Lydsvag tilstand fra. Udskrivningshastigheden er langsommere i lydsvag tilstand. imageimage Relaterede informationer: Reduktion af udskrivningsstøjen

Kontroller, at indstillingen for medietype i printerdriveren eller i det program, du bruger til udskrivning, svarer til den type papir, du bruger.

imageimage Relaterede informationer: Ændring af papirstørrelse og papirtype

imageimage Relaterede informationer: Udskriftsindstillinger (Windows)

Problemer med udskriftskvalitet

Problemer Forslag

Dårlig udskriftskvalitet

Kontroller udskriftskvaliteten.

imageimage Relaterede informationer: Kontrol af udskriftskvaliteten

Kontroller, at indstillingen for medietype i printerdriveren eller i det program, du bruger til udskrivning, svarer til den type papir, du bruger.

imageimage Relaterede informationer: Udskriftsindstillinger (Windows)

Sørg for, at dine blækpatroner er friske. Følgende kan få blækket til at klumpe:

• Udløbsdatoen på patronpakningen er overskredet.
  • Blækpatronen har måske ikke været opbevaret korrekt før brug.

Sørg for at bruge en af de anbefalede papirtyper.

imageimage Relaterede informationer: Anvendelige udskriftsmedier

Det anbefalede miljø for maskinen er mellem 20 °C til 33 °C.

Der er hvide linjer i tekst eller grafik.

image

Rens printhovedet.

imageimage Relaterede informationer: Rensning af printhovedet fra Brother-maskinen

imageimage Relaterede informationer: Rengøring af printerhovedet ved hjælp af webbaseret administration

imageimage Relaterede informationer: Rensning af printhovedet fra din computer (Windows)

Kontroller og juster udskriftsjusteringen. imageimage Relaterede informationer: Kontrol af udskriftsjusteringen fra Brother-maskinen, Kontrol af udskriftsjusteringen ved hjælp af webbaseret administration

Prøv at bruge de anbefalede papirtyper.

imageimage Relaterede informationer: Anvendelige udskriftsmedier

For at forlænge printhovedets levetid, give den bedste blækpatronøkonomi og sikre en god udskriftskvalitet fraråder vi, at du ofte afbryder strømmen til maskinen, og/eller at strømmen til maskinen er afbrudt i længere tid ad gangen. Vi anbefaler, at du bruger image(STOP) til at slukke maskinen. Brugen af image(STOP) tilfører maskinen minimal strøm, hvilket medfører regelmæssig, men mindre hyppig rensning af printhovedet.

Sorte linjer forekommer med regelmæssige mellemrum.

image

Kontroller og juster udskriftsjusteringen.

imageimage Relaterede informationer: Kontrol af udskriftsjusteringen fra Brother-maskinen

imageimage Relaterede informationer: Kontrol af udskriftsjusteringen ved hjælp af webbaseret administration

Maskinen udskriver tomme sider.

Kontroller udskriftskvaliteten.

imageimage Relaterede informationer: Kontrol af udskriftskvaliteten

For at forlænge printhovedets levetid, give den bedste blækpatronøkonomi og sikre en god udskriftskvalitet fraråder vi, at du ofte afbryder strømmen til maskinen, og/eller at strømmen til maskinen er afbrudt i længere tid ad gangen. Vi anbefaler, at du bruger image(STOP) til at slukke maskinen. Brugen af image(STOP) tilfører maskinen minimal strøm, hvilket medfører regelmæssig, men mindre hyppig rensning af printhovedet.

Tegn og linjer fremstår gnidret.

image

Kontroller udskriftsjusteringen.

imageimage Relaterede informationer: Kontrol af udskriftsjusteringen fra Brother-maskinen

imageimage Relaterede informationer: Kontrol af udskriftsjusteringen ved hjælp af webbaseret administration

Skift udskriftsindstillinger.

imageimage Relaterede informationer: Ændring af udskriftsindstillinger for at forbedre udskriftsresultatet

Udskrevet tekst eller billeder står på skrå.

Sørg for, at papiret er lagt rigtigt i papirbakken, og at papirstyrene er justeret korrekt.

imageimage Relaterede informationer: Ilægning af papir

Sørg for, at lågen til udredning af papirstop er lukket rigtigt.

Der er udtværing eller pletter øverst i midten på den udskrevne side.

Kontroller, at papiret ikke er for tykt eller krøllet.

imageimage Relaterede informationer: Anvendelige udskriftsmedier

Papiret virker snavset, eller blækket ser ud til at løbe.

Sørg for at bruge de anbefalede papirtyper. Rør ikke ved papiret, før blækket er tørt.

imageimage Relaterede informationer: Anvendelige udskriftsmedier

Kontroller, at udskriftssiden vender nedad i papirbakken.

Hvis du bruger fotopapir, skal du kontrollere, at fotopapirets glittede flade vender nedad i bakken, og at du har indstillet den korrekte papirtype. Hvis du udskriver et foto fra computeren, skal du indstille medietypen i printerdriveren eller i det program, du bruger til udskrivning.

Blækket tværes ud eller er vådt, når du bruger glittet fotopapir.

Sørg for at kontrollere papirets for- og bagside. Den glittede overflade (udskriftsoverfladen) skal vende nedad.

imageimage Relaterede informationer: Ændring af papirstørrelse og papirtype

Hvis du bruger glittet fotopapir, skal du kontrollere, at papirtypeindstillingen er korrekt.

Der er pletter på bagsiden eller nederst på siden.

Kontroller, at der ikke er blæk på printerpladen.

imageimage Relaterede informationer: Rengøring af maskinens printerplade

Sørg for at bruge papirholderflappen.

imageimage Relaterede informationer: Ilægning af papir

Kontroller, at der ikke er blæk på papirfremføringsrullerne.

imageimage Relaterede informationer: Rengøring af papirfremføringsrullerne

Udskrifterne er krøllede.

(Windows)

Vælg fanen Avanceret i printerdriveren, klik på Andre udskriftsindstillinger og derefter på Avancerede farveindstillinger. Ryd afkrydsningsfeltet Tovejs udskrivning.

Problemer med papirhåndtering

Problemer Forslag

Maskinen fremfører ikke papiret.

Skub papirbakken helt ind, til den klikker på plads.

Sørg for, at Låge til udredning af papirstop på bagsiden af ​​maskinen er lukket.

Hvis LED for strøm og Advarsels-LED stadig blinker imageimage Relaterede informationer: LED-indikationer for fejl og vedligeholdelse

Hvis papirbakken er tom, skal du lægge en ny stak papir i papirbakken.

Sørg for, at papiret er lige, hvis der allerede er papir i papirbakken. Ret papiret ud, hvis det er krøllet. Sommetider er det nyttigt at fjerne papiret, vende stakken om og lægge den tilbage i papirbakken.

Reducer mængden af papir i papirbakken, og prøv igen.

Rengør papiroptagningsrullerne.

imageimage Relaterede informationer: Rengøring af papiroptagningsrullerne

Kontroller, at papiret passer til maskinen.

imageimage Relaterede informationer: Papirkapacitet for papirbakken

Fotopapir fremføres ikke korrekt.

Når du udskriver på fotopapir, skal du lægge et ekstra ark af samme type fotopapir i papirbakken.

Maskinen fremfører flere sider.

• Kontroller, at papiret er lagt korrekt i papirbakken.
  • Tag alt papir ud af bakken, luft papirstakken godt, og læg papiret tilbage i bakken.
  • Pas på ikke at skubbe papiret for langt ind.

imageimage Relaterede informationer: Ilægning af papir

Sørg for, at lågen til udredning af papirstop er lukket rigtigt.

imageimage Relaterede informationer: Printerstop eller papirstop

Kontrollér, at underlagspuden i papirbakken ikke er snavset.

imageimage Relaterede informationer: Rengør bundpladen

Der er opstået papirstop.

imageimage Relaterede informationer: Printerstop eller papirstop

Sørg for, at papirstyrene passer til papirstørrelsen.

Brug indstillingerne til forhindring af papirstop.

Ved kopiering:

imageimage Relaterede informationer: Ændring af udskriftsindstillinger for at forbedre udskriftsresultatet

Ved udskrivning:

imageimage Relaterede informationer: Ændring af udskriftsindstillinger for at forbedre udskriftsresultatet

imageimage Relaterede informationer: Undgå udtværede udskrifter og papirstop (Windows)

Der opstår papirstop under brug af 2-sidet udskrivning.

Hvis der ofte opstår papirstop under 2-sidet udskrivning, kan det skyldes, at der er blæk på papirfremføringsrullerne. Rengør papirfremføringsrullerne.

imageimage Relaterede informationer: Rengøring af papirfremføringsrullerne