Hjem > Fejlfinding > LED-indikationer for fejl og vedligeholdelse

LED-indikationer for fejl og vedligeholdelse

Som med alle andre avancerede kontormaskiner kan der forekomme fejl, og forbrugsvarer skal udskiftes. Hvis dette sker, identificerer maskinen fejlen eller påkrævet rutinemæssig vedligeholdelse og angiver dette med LED'erne på betjeningspanelet. LED-indikationerne er forklaret i denne tabel.

Du kan selv korrigere de fleste fejl og udføre rutinemæssig vedligeholdelse. Gå ind på siden Ofte stillede spørgsmål og fejlfinding for din model, hvis du har behov for flere tip på support.brother.com.

Hvis du bruger EcoPro-printabonnementet, skal du kontrollere de ekstra LED-indikationer på support.brother.com/g/d/arfq/.

image
  • Relaterede informationer står nederst på denne side.
LED Beskrivelse
image
LED’en er slukket.

image

LED'en lyser.

image

LED’en blinker.
image
LED’en blinker langsomt og svagt.
LED Status Årsag Handling
image

Bakke ikke registreret

Papirbakken er ikke sat helt i.

Skub forsigtigt papirbakken helt ind i maskinen.

Papir eller fremmedlegemer har forhindret papirbakken i at blive sat rigtigt i.

Træk papirbakken ud af maskinen, og fjern det fastsiddende papir eller fremmedlegemet. Hvis du ikke kan finde eller fjerne det fastsiddende papir imageimage Relaterede informationer: Printerstop eller papirstop

Intet papir indført

Maskinen mangler papir, eller papiret er ikke lagt rigtigt i papirbakken.

Følg en af nedenstående fremgangsmåder:

• Læg papir i papirbakken, og tryk derefter på MONO COPY eller COLOUR COPY.
  • Fjern papiret, læg det i igen, og tryk derefter på MONO COPY eller COLOUR COPY.

imageimage Relaterede informationer: Ilægning af papir

Lågen til udredning af papirstop er ikke ordentligt lukket.

Kontrollér, at lågen til udredning af papirstop er lukket helt i begge sider.

imageimage Relaterede informationer: Papiret sidder fast inde i maskinen

Der har samlet sig papirstøv på overfladen af papiroptagningsrullerne.

Rengør papiroptagningsrullerne.

imageimage Relaterede informationer: Rengøring af papiroptagningsrullerne

image

(blinker samtidigt)

Papirstop

Der er papirstop i maskinen.

Fjern forsigtigt papirstoppet.

imageimage Relaterede informationer: Printerstop eller papirstop

Sørg for, at papirstyrene passer til papirstørrelsen.

Tryk på image(STOP), når du har udført disse handlinger.

Der har samlet sig papirstøv på overfladen af papiroptagningsrullerne.

Rengør papiroptagningsrullerne.

imageimage Relaterede informationer: Rengøring af papiroptagningsrullerne

image

Forkert papirstørrelse

Indstillingen af papirstørrelse stemmer ikke overens med størrelsen på papiret i bakken.

-ELLER-

Du har ikke indstillet papirstyrene i bakken til den rette papirstørrelse.

Hvis du udskriver fra din computer, skal du kontrollere, at den papirstørrelse, du vælger i printerdriveren eller i det program, du bruger til udskrivning, stemmer overens med papirstørrelsen i bakken.

imageimage Relaterede informationer: Udskriftsindstillinger (Windows)

1. Kontroller, at den papirstørrelse, du har valgt på maskinen, stemmer overens med størrelsen af papiret i bakken.

imageimage Relaterede informationer: Ændring af papirstørrelse og papirtype

2. Kontroller, at du har lagt papiret i i stående retning ved at indstille papirstyrene ved markeringerne for din papirstørrelse.

imageimage Relaterede informationer: Ilægning af papir

3. Når du har kontrolleret papirets størrelse og position, skal du trykke på MONO COPY eller COLOUR COPY.
image

Låg åbent

Blækpatronlåget er ikke låst i lukket position.

Luk blækpatronlåget forsvarligt, så det låser på plads.

image

Udskift blæk

En eller flere af blækpatronerne er opbrugt. Maskinen stopper al udskrivning.

Udskift blækpatronerne.

imageimage Relaterede informationer: Udskiftning af blækpatronerne

• Du kan stadig scanne, selvom blækniveauet er lavt, eller blækket skal udskiftes.

Ingen patron

En blækpatron er sat forkert i.

Tag blækpatronen ud, og sæt den langsomt fast i igen, til den låser på plads.

imageimage Relaterede informationer: Udskiftning af blækpatronerne

Udskrivning kun i sort-hvid

En eller flere af farveblækpatronerne er opbrugt.

Du kan bruge maskinen i sort-hvid funktion i ca. fire uger, afhængigt af hvor mange sider du udskriver.

Hver funktion fungerer på følgende måde, når LED for strøm og Blæk-LED lyser:

• Udskrivning

Hvis medietypen er indstillet til Almindeligt papir, og Gråskala er valgt i printerdriveren, kan du bruge maskinen som en sort-hvid printer.

• Kopiering

Hvis papirtypen er indstillet til Plain Paper (Almindeligt papir), kan du tage kopier i sort-hvid.

Udskift blækpatronerne.

imageimage Relaterede informationer: Udskiftning af blækpatronerne

Selvom kolonnen Årsag viser muligheder for brug af maskinen, efter at denne fejl vises, kan du ikke bruge maskinen, før du udskifter en eller flere af blækpatronerne i følgende situationer:

• Hvis du trækker strømstikket ud af maskinen eller fjerner blækpatronen.

Kan ikke registrere

En blækpatron er sat forkert i.

Tag den nye blækpatron ud, og sæt den forsigtigt og fast i, til den låser på plads.

imageimage Relaterede informationer: Udskiftning af blækpatronerne

Der er sat en forkert Brother-blækpatronmodel i.

Kontroller modelnumrene på blækpatronerne, og sæt de korrekte blækpatroner i.

imageimage Relaterede informationer: Udskiftning af blækpatronerne

image

Kan ikke initialisere / Kan ikke starte

Kan ikke rense

Kan ikke ændre

Kan ikke udskrive

Kan ikke scanne

Der er opstået et mekanisk problem i maskinen.

Sluk maskinen i nogle minutter, og tænd den derefter igen.

image

Lavt blækniveau

Lavt blækniveau.

Du kan fortsætte udskrivning, til en eller flere blækpatroner er brugt op. (Blæk-LED holder op med at blinke og lyser permanent).

imageimage Relaterede informationer: Udskiftning af blækpatronerne

• Du kan stadig scanne, selvom blækniveauet er lavt, eller blækket skal udskiftes.
image

Ikke mere hukommelse

Maskinens hukommelse er fuld.

Hvis kopiering er i gang:

• Tryk på image(STOP), og vent, indtil de andre igangværende handlinger er afsluttede, og prøv derefter igen.
  • Tryk på MONO COPY eller COLOUR COPY for at kopiere de sider, der indtil videre er scannet.

(Blinker tre gange)

Funktion afvist

Maskinen kan ikke udføre denne funktion nu.

Vent nogle minutter, og prøv igen.

image

Blækboks fuld

Blækopsamlerbeholderen er fuld. Disse komponenter kræver regelmæssig vedligeholdelse og skal muligvis udskiftes efter et tidsrum for at sikre optimal ydelse fra Brother-maskinen. Fordi disse komponenter kræver regelmæssig vedligeholdelse, er udskiftning ikke omfattet af reklamationsretten. Behovet for udskiftning af disse komponenter og tidsrummet før udskiftning afhænger af antallet af krævede rensninger og skylninger til rengøring af blæksystemet. Disse beholdere samler blækmængder under de forskellige rensnings- og skylningsfunktioner. Antallet af gange, en maskine renser og skyller med henblik på rengøring, varierer afhængig af forskellige situationer. Hvis maskinen f.eks. tændes og slukkes hyppigt, kan det medføre mange rensecyklusser, fordi maskinen renser automatisk, når den tændes.

Blækopsamlerbeholderen skal udskiftes. Kontakt Brother Support eller dit lokale autoriserede Brother-servicecenter for at få maskinen efterset.

image

Maskinfejl

Der er opstået et mekanisk problem i maskinen.

Sluk maskinen i nogle minutter, og tænd den derefter igen.