Koti > Vianmääritys > Tulostusongelmat

Tulostusongelmat

Merkkivalojen varoitukset

Ongelma Ratkaisu
Power (Virta) -merkkivalo ei syty. Tulostin ei saa virtaa.

Jos käytät vaihto- tai tasavirtaa, kytke verkkolaite tai autosovitin oikein ja kytke verkko- tai tasavirtapistorasiaan virta.

Lisää tietoa imageimage Liittyvät aiheet: Tulostimen kytkeminen ulkoiseen virtalähteeseen.

Jos käytät litiumioniakkua, varmista, että akku on liitetty pitävästi tulostimeen ja että se on ladattu täyteen.

Puskurissa on vastaanotettuja tietoja Tulostustiedot tallennetaan puskuriin. Jos tulostin vastaanottaa puutteellisia tietoja (esimerkiksi Wi-Fi-yhteyden katkeamisen vuoksi), tulostus ei ala. Katkaise virta tulostimesta ja kytke virta uudelleen.
Pää, moottori tai litiumioniakku jäähtyy. Lämpötulostuspää, moottori tai litiumioniakku on liian kuuma.

Pää:

Tulostin pysähtyy ja jatkaa tulostusta vasta, kun lämpöpää on jäähtynyt. Pää voi kuumentua likaa, jos tulostat suuria määriä asiakirjoja, joissa on paljon tekstiä.

Jos lämpötulostuspäästä tulee liian kuuma, se voi aiheuttaa tulostejälkiä paperin alueille, joille ei haluta tulostaa.

Voit välttää tai viivyttää tämän tilanteen ilmenemistä tulostamalla käyttäen pienempää tiheysasetusta, pienentämällä tulostettavan mustan alueen kokoa (esimerkiksi poistamalla taustavarjostuksen ja värit kaavioissa ja esitysasiakirjoissa) ja varmistamalla, että tulostimen ilmanvaihto on riittävä ja ettei tulostin sijaitse suljetussa tilassa.

Moottori tai litiumioniakku:

Älä käytä tulostinta jatkuvasti. Jos tulostinta käytetään jatkuvasti, moottori tai litiumioniakku kuumenee liikaa. Tässä tapauksessa tulostin pysähtyy ja jatkaa tulostusta, kun moottori tai litiumioniakku on jäähtynyt.

HUOMAUTUS
Tämä tilanne voi ilmetä useammin, kun tulostinta käytetään korkealla (yli 3 048 metrin korkeudessa merenpinnasta), koska tulostimen jäähdyttämiseen käytettävissä olevan ilman tiheys on pienempi.

Tietojen vastaanoton virhe Kun tietoliikenneyhteys on epävakaa, tietojen virheetön vastaanottaminen ei välttämättä onnistu. Paranna tietoliikenneyhteyttä ja muodosta sitten yhteys uudelleen.
Tulostin on käynnistystilassa. Voit ratkaista ongelman ottamalla yhteyttä Brother-jälleenmyyjääsi tai Brotherin asiakaspalveluun ja pyytämällä apua.

Paperiongelmat

Ongelma Ratkaisu
Paperi jää jumiin tulostimeen. imageimage Liittyvät aiheet: Ylläpito.
Paperi kulkee sujuvasti tulostimen läpi, mutta paperilla ei näy mitään.
  • Varmista, että käytät lämpöpaperia.
  • Tulostuspinnan on oltava takaosaa kohti, kun sitä katsellaan tulostimen etuosasta päin.
  • Tarkista tulostustummuuden asetus käyttämällä Printer Setting Tool -työkalua.

Lisää tietoa imageimage Liittyvät aiheet: Tulostimen asetusten muuttaminen Printer Setting Tool -työkalun avulla (Windows).

Lisää tietoa imageimage Liittyvät aiheet: Tulostimen asetusten muuttaminen Printer Setting Tool (Tulostinasetustyökalu) -työkalun avulla (Mac).

Paperi ei kulje läpi, vaikka moottori on käynnissä.
  • Paperinvapautuskannen on oltava kokonaan kiinni.
  • Varmista, että käytät aitoa Brother-lämpöpaperia. Muunlaiset paperit eivät välttämättä pääse kulkemaan oikein tulostimen läpi.
  • Puhdista vetorulla.

Lisää tietoa imageimage Liittyvät aiheet: Ylläpito.

Jos ongelma ei ole edelleenkään hävinnyt, tulostin voi olla vahingoittunut. Ota yhteys Brother-jälleenmyyjääsi tai Brotherin asiakaspalveluun ja pyydä apua.

Tulostettuun kuvaan liittyvät ongelmat

Ongelma Ratkaisu
Tulostettu kuva ei kohdistu paperille oikein. Varmista, että käytät aitoa Brother-lämpöpaperia ja että paperi on asetettu oikein.

Lisää tietoa imageimage Liittyvät aiheet: Paperin lisääminen tulostimeen.

Tarkista, onko vetorulla likainen. Jos se on likainen, puhdista se.

Lisää tietoa imageimage Liittyvät aiheet: Ylläpito.

Tulostuslaatu on heikko, ja tulostettu kuva on liian vaalea tai tumma. Säädä tulostustummuusasetus tulostusohjaimen valintaikkunassa tai Printer Setting Tool -työkalussa.

Lisää tietoa imageimage Liittyvät aiheet: Tulostimen asetusten muuttaminen Printer Setting Tool -työkalun avulla (Windows).

Lisää tietoa imageimage Liittyvät aiheet: Tulostimen asetusten muuttaminen Printer Setting Tool (Tulostinasetustyökalu) -työkalun avulla (Mac).

Varmista, että käytät aitoa Brother-lämpöpaperia.

Kuva on painunut kasaan ja venynyt useista kohdista. Varmista, että paperinvapautuskansi ei ole jäänyt auki tulostamisen aikana. Jos se on auki, sulje se kokonaan.

Tarkista, lipsuuko paperi tulostimessa. Jos se lipsuu, varmista, että vetorulla on puhdas (katso ).

Lisää tietoa imageimage Liittyvät aiheet: Ylläpito.

Muista käyttää aitoa Brother-lämpöpaperia. Varmista, ettei paperi ole ryppyinen, ennen kuin asetat paperin tulostimeen.

Ylämarginaali on väärä. Varmista, että Printer Setting Tool -työkalussa tai sovelluksessa on määritetty oikeat marginaaliasetukset. Säädä tarvittaessa ylä- ja alamarginaaleja.

Paperia ei saa työntää voimalla paperin syöttörakoon. Aseta paperi aina varovasti.

Sivumarginaalit ovat väärin. Varmista, että Printer Setting Tool -työkalussa tai sovelluksessa on määritetty oikeat marginaaliasetukset. Säädä vasenta marginaalia tarpeen mukaan.

Varmista, että sovellus, tulostin ja tulostusohjain on määritetty tulostimeen asetetun paperin paperikokoa vastaaviin asetuksiin. Jos sovellus tai tulostusohjain on määritetty käyttämään erilevyistä paperia, kuvaa ei tulosteta oikeaan vaakasuuntaiseen paikkaan. Säädä asetuksia tarpeen mukaan.

Tulostetulla sivulla näkyy virheellisiä merkkejä. Varmista, että olet määrittänyt oikean merkistön (fontin) sovelluksessa. Yritä vaihtaa asiakirjassa käytetty fontti.
Tätä tulostinta ei havaita, kun muodostetaan Bluetooth-yhteys.(PJ-862/PJ-863)
  1. Tarkista, että Bluetooth-merkkivalo image palaa sinisenä image.

Jos Bluetooth-merkkivalo image vilkkuu tai ei pala, Bluetooth-yhteyttä ei ole muodostettu.

Jos haluat lisätietoja Bluetooth-yhteydestä imageimage Liittyvät aiheet: Tulostimen yhdistäminen tietokoneeseen Bluetooth-yhteydellä.

image
    Tulostin muodostaa Bluetooth-yhteyden vain vastaanottaessaan tietoja, mutta tämä vaihtelee tietokoneen tai mobiililaitteen käyttöjärjestelmän mukaan. Bluetooth-merkkivalo palaa sinisenä image vastaanottaessaan tietoja, ja se alkaa vilkkua, kun tietojen vastaanotto on valmis.
  2. Tarkista Bluetooth-asetukset.

Jos haluat lisätietoja asetusraportin tulostamisesta imageimage Liittyvät aiheet: Tulostimen asetusten vahvistaminen.

Määritä Bluetooth-asetukset oikein Printer Setting Tool -työkalussa.

Lisää tietoa imageimage Liittyvät aiheet: Tulostimen asetusten muuttaminen Printer Setting Tool -työkalun avulla (Windows).

Lisää tietoa imageimage Liittyvät aiheet: Tulostimen asetusten muuttaminen Printer Setting Tool (Tulostinasetustyökalu) -työkalun avulla (Mac).

Tätä tulostinta ei havaita, kun muodostetaan Bluetooth-yhteys. (PJ-883)
  1. Tarkista, että Bluetooth ja Wi-Fi -merkkivalo image palaa sinisenä image tai sinivihreänä image.

Kun Bluetooth ja Wi-Fi -merkkivalo image palaa sinivihreänä image, Wi-Fi-yhteys voi olla muodostettu mutta Bluetooth-yhteyttä ei ole välttämättä muodostettu.

Jos Bluetooth ja Wi‑Fi -merkkivalo image vilkkuu tai ei pala, Bluetooth-yhteyttä ei ole muodostettu.

Jos haluat lisätietoja Bluetooth-yhteydestä imageimage Liittyvät aiheet: Tulostimen yhdistäminen tietokoneeseen Bluetooth-yhteydellä.

image
    Tulostin muodostaa Bluetooth-yhteyden vain vastaanottaessaan tietoja, mutta tämä vaihtelee tietokoneen tai mobiililaitteen käyttöjärjestelmän mukaan. Bluetooth ja Wi-Fi -merkkivalo palaa sinisenä image tai sinivihreänä image vastaanottaessaan tietoja, ja se alkaa vilkkua, kun tietojen vastaanotto on valmis.
  2. Tarkista Bluetooth-asetukset.

Jos haluat lisätietoja asetusraportin tulostamisesta imageimage Liittyvät aiheet: Tulostimen asetusten vahvistaminen.

Määritä Bluetooth-asetukset oikein Printer Setting Tool -työkalussa.

Lisää tietoa imageimage Liittyvät aiheet: Tulostimen asetusten muuttaminen Printer Setting Tool -työkalun avulla (Windows).

Lisää tietoa imageimage Liittyvät aiheet: Tulostimen asetusten muuttaminen Printer Setting Tool (Tulostinasetustyökalu) -työkalun avulla (Mac).

Tätä tulostinta ei havaita, kun muodostetaan Wi-Fi-yhteys. (PJ-883)
  1. Tarkista, että Bluetooth ja Wi-Fi -merkkivalo image palaa vihreänä image tai sinivihreänä image.

Kun Bluetooth ja Wi-Fi -merkkivalo image palaa sinivihreänä image, Bluetooth-yhteys voi olla muodostettu, mutta Wi-Fi-yhteyttä ei ole välttämättä muodostettu.

Jos Bluetooth ja Wi‑Fi -merkkivalo image vilkkuu tai ei pala, Wi-Fi-yhteyttä ei ole muodostettu.

Jos haluat lisätietoja Wi-Fi-yhteydestä imageimage Liittyvät aiheet: Tulostimen yhdistäminen tietokoneeseen Wi-Fin avulla.

2. Tarkista Wi-Fi-asetukset.

Jos haluat lisätietoja asetusraportin tulostamisesta imageimage Liittyvät aiheet: Tulostimen asetusten vahvistaminen.

Käänny verkonvalvojan puoleen, jotta saat määritettyä oikeat Wi-Fi-asetukset Printer Setting Tool -työkalussa.

Lisää tietoa imageimage Liittyvät aiheet: Tulostimen asetusten muuttaminen Printer Setting Tool -työkalun avulla (Windows).

Lisää tietoa imageimage Liittyvät aiheet: Tulostimen asetusten muuttaminen Printer Setting Tool (Tulostinasetustyökalu) -työkalun avulla (Mac).

Wi-Fi-yhteyden muodostaminen kestää liian pitkään. (PJ-883) Yhteyden muodostuksen aloittamisesta sen valmiiksi saamiseen kuluu jonkin aikaa, joten Wi-Fi-yhteyden muodostaminen voi kestää minuutin tai pidempään. Koska tämä vaihtelee Brother-tulostimen kanssa käytetyn laitteen ja ympäristön mukaan, tarkista tarkemmat tiedot laitteen valmistajalta.
Haluan palauttaa tulostimen asetukset tai poistaa tietokoneesta tai mobiililaitteesta siirretyt tiedot. imageimage Liittyvät aiheet: Tulostimen asetusten palautus.

Sivut eivät tulostu

Ongelma Ratkaisu
DATA-merkkivalo jää palamaan vihreänä image, mutta tulostin ei tulosta.
  • Kaikkien vastaanotettujen tietojen tulostus ei ole valmis. Odota, kunnes se on valmis.
  • Jos paperia ei ole asetettu, lisää paperia.
  • Jos tulostin ei tulosta, vaikka paperia on asetettu tulostimeen, ota paperi pois ja aseta se takaisin.
  • Kokeile tulostaa uudelleen, kun olet katkaissut virran tulostimesta ja kytkenyt virran takaisin.
    image
    Jos tulostin on yhdistetty Wi‑Fi-yhteydellä, yhteys katkeaa, kun tulostimen virta katkaistaan. Kun tulostimeen kytketään uudelleen virta, Wi-Fi-yhteyden aktivoituminen kestää noin 15 sekuntia. (PJ-883)
  • Yksittäisten ASCII-tekstitietojen lähettämisessä tulostimeen voi olla ongelmia. Jos CR/LF-komento ei ole rivien lopussa tai lomakkeen syöttökomento ei ole viimeisen rivin lopussa, tulostin voi odottaa näiden tietojen lähettämistä. Tulosta toinen sivu tai syötä paperia painamalla syöttöpainiketta image.
  • Tulostin voi olla käynnistetty massamuistitilassa.

Lisää tietoa imageimage Liittyvät aiheet: Tulostaminen käyttäen USB-liittymää (massamuistitila).

Katkaise virta tulostimesta ja kytke virta uudelleen.
Sovelluksen pitäisi olla lähettämässä tietoja tulostimeen, mutta Data-merkkivalo ei pala vihreänä image.
  • Käytettäessä USB-liitäntää:
    1. Liitä USB-kaapeli oikein ja tiukasti.
    2. Kokeile käyttää toista USB-kaapelia.
  • Käytettäessä Bluetooth-yhteyttä (PJ-862/PJ-863/PJ-883):
      • (PJ-862/PJ-863) Tarkista, että Bluetooth-merkkivalo image palaa sinisenä image.

Jos Bluetooth-merkkivalo image vilkkuu tai ei pala, Bluetooth-yhteyttä ei ole muodostettu.

Jos haluat lisätietoja Bluetooth-yhteydestä imageimage Liittyvät aiheet: Tulostimen yhdistäminen tietokoneeseen Bluetooth-yhteydellä.

image
        Tulostin muodostaa Bluetooth-yhteyden vain vastaanottaessaan tietoja, mutta tämä vaihtelee tietokoneen tai mobiililaitteen käyttöjärjestelmän mukaan. Bluetooth-merkkivalo palaa sinisenä image vastaanottaessaan tietoja, ja se alkaa vilkkua, kun tietojen vastaanotto on valmis.
      • (PJ-883) Tarkista, että Bluetooth ja Wi-Fi -merkkivalo image palaa sinisenä image tai sinivihreänä image.

Kun Bluetooth ja Wi-Fi -merkkivalo image palaa sinivihreänä image, Wi-Fi-yhteys voi olla muodostettu mutta Bluetooth-yhteyttä ei ole välttämättä muodostettu.

Jos Bluetooth ja Wi‑Fi -merkkivalo image vilkkuu tai ei pala, Bluetooth-yhteyttä ei ole muodostettu.

Jos haluat lisätietoja Bluetooth-yhteydestä imageimage Liittyvät aiheet: Tulostimen yhdistäminen tietokoneeseen Bluetooth-yhteydellä.

image
        Tulostin muodostaa Bluetooth-yhteyden vain vastaanottaessaan tietoja, mutta tämä vaihtelee tietokoneen tai mobiililaitteen käyttöjärjestelmän mukaan. Bluetooth ja Wi-Fi -merkkivalo palaa sinisenä image tai sinivihreänä image vastaanottaessaan tietoja, ja se alkaa vilkkua, kun tietojen vastaanotto on valmis.
    1. Määritä Bluetooth-asetukset oikein Printer Setting Tool -työkalussa.

Lisää tietoa imageimage Liittyvät aiheet: Tulostimen asetusten muuttaminen Printer Setting Tool -työkalun avulla (Windows).

Lisää tietoa imageimage Liittyvät aiheet: Tulostimen asetusten muuttaminen Printer Setting Tool (Tulostinasetustyökalu) -työkalun avulla (Mac).

• Käytettäessä Wi-Fi-yhteyttä (PJ-883):
    1. Tarkista, että Bluetooth ja Wi-Fi -merkkivalo image palaa vihreänä image tai sinivihreänä image.

Kun Bluetooth ja Wi-Fi -merkkivalo image palaa sinivihreänä image, Bluetooth-yhteys voi olla muodostettu, mutta Wi-Fi-yhteyttä ei ole välttämättä muodostettu.

Jos Bluetooth ja Wi‑Fi -merkkivalo image vilkkuu tai ei pala, Wi-Fi-yhteyttä ei ole muodostettu.

Jos haluat lisätietoja Wi-Fi-yhteydestä imageimage Liittyvät aiheet: Tulostimen yhdistäminen tietokoneeseen Wi-Fin avulla.

2. Määritä Wi-Fi-asetukset oikein Printer Setting Tool -työkalussa.

Lisää tietoa imageimage Liittyvät aiheet: Tulostimen asetusten muuttaminen Printer Setting Tool -työkalun avulla (Windows).

Lisää tietoa imageimage Liittyvät aiheet: Tulostimen asetusten muuttaminen Printer Setting Tool (Tulostinasetustyökalu) -työkalun avulla (Mac).

Sivut tulostuvat osittain

Ongelma Ratkaisu
Data-merkkivalo sammuu, mutta sivu jää tulostimeen.
  • Tietokone tai mobiililaite ei ehkä ole lähettänyt koko sivun tietoja. Kokeile tulostaa asiakirja uudelleen.
  • Tietokone tai mobiililaite on saattanut lähettää väärät sivukoon tiedot, tai tulostimeen asetetun paperin koko on väärä. Tarkista paperikoon asetukset sovelluksessa, Printer Setting Tool -työkalussa ja tulostusohjaimessa, jotta tulostimeen asetettu paperi vastaa varasti määritettyä paperikokoa.
  • Kokeile syöttää paperia manuaalisesti painamalla syöttöpainiketta image.
Tulostin syöttää ulos osittain tulostetun sivun, ja Data-merkkivalo palaa tai vilkkuu vihreänä image / image. Käytä oikeaa paperikoon asetusta.