Home > Netwerk > Draadloze netwerkinstellingen > Het WLAN-rapport afdrukken > Foutcodes in het rapport voor draadloos LAN

Foutcodes in het rapport voor draadloos LAN

Gerelateerde modellen:DCP‑L5510DW / MFC‑L5710DW / MFC‑L6710DW / MFC‑L6910DN / MFC‑L6915DN / MFC‑EX910
OPMERKING

(MFC-L6910DN/MFC-L6915DN/MFC-EX910)

De draadloze netwerkverbinding kan alleen worden gebruikt wanneer de optionele draadloze module geïnstalleerd is.

Als op het draadloos LAN-rapport wordt vermeld dat de verbinding mislukt is, controleert u de foutcode op het afgedrukte rapport en raadpleegt u de overeenstemmende instructies in de tabel:

Foutcode

Probleem en suggesties voor oplossingen

TS-01

WLAN (Wi-Fi) is niet ingeschakeld.

Controleer de volgende punten en probeer opnieuw uw draadloze verbinding in te stellen:

• Schakel de wifi-instelling op uw apparaat in.
  • Als er een netwerkkabel op uw apparaat is aangesloten, koppel die dan los.

TS-02

De draadloze router/toegangspunt kan niet worden gedetecteerd.

Controleer de volgende punten en probeer opnieuw uw draadloze verbinding in te stellen:

• Zorg ervoor dat de draadloze router/toegangspunt aan staat.
  • Zet het apparaat tijdelijk dichterbij de draadloze router/toegangspunt wanneer u de draadloze instellingen configureert.
  • Als uw draadloze router/toegangspunt MAC-adresfiltering toepast, controleer dan of het MAC-adres van het apparaat is toegelaten in het filter. U kunt het MAC-adres vinden door het netwerkconfiguratierapport af te drukken.
  • Als u de netwerknaam (SSID) en beveiligingsgegevens (verificatiemethode/versleutelingsmethode) handmatig hebt ingevoerd, is de informatie misschien niet correct. Controleer de netwerknaam en beveiligingsgegevens en voer de juiste informatie in.
  • Start de draadloze router/toegangspunt opnieuw op. Als u de netwerknaam (SSID) en beveiligingsgegevens niet kunt vinden, bekijk dan de documentatie bij de draadloze router/toegangspunt of neem contact op met de fabrikant van de router, de systeembeheerder of de internetaanbieder.

TS-03

De netwerk- en beveiligingsinstellingen voor het draadloze bedrijfsnetwerk zijn misschien niet correct.

Controleer de volgende punten en probeer opnieuw uw draadloze verbinding in te stellen:

• Controleer de volgende informatie:
    • De netwerknaam (SSID) die u hebt geselecteerd bij het configureren van het apparaat.
    • De beveiligingsgegevens die u hebt geselecteerd bij het configureren van het apparaat (zoals de verificatiemethode, versleutelingsmethode of gebruikers-id).

Als u de netwerknaam (SSID) en beveiligingsgegevens nog steeds niet kunt vinden, bekijk dan de documentatie bij de draadloze router/toegangspunt of neem contact op met de fabrikant van de router, de systeembeheerder of de internetaanbieder.

TS-04

Het apparaat ondersteunt de verificatie-en versleutelingsmethoden niet die de geselecteerde draadloze router/toegangspunt gebruikt.

Voor de infrastructuurmodus (meest gebruikelijk)

Wijzig de verificatie- en versleutelingsmethoden van de draadloze router/toegangspunt. Het apparaat ondersteunt de volgende verificatie- en versleutelingsmethoden:

• WPA-Personal:

TKIP / AES

• WPA2-Personal:

TKIP / AES

• WPA3-Personal:

AES

• OPEN:

WEP / NONE (zonder versleuteling)

• Gedeelde sleutel:

WEP

Als het probleem niet is opgelost, zijn de ingevoerde netwerknaam (SSID) of veiligheidsinstellingen misschien niet correct. Controleer of alle instellingen voor het draadloze netwerk correct zijn.

TS-05

De netwerknaam (SSID) en netwerksleutel (wachtwoord) zijn onjuist.

Controleer de volgende punten en probeer opnieuw uw draadloze verbinding in te stellen:

• Controleer de netwerknaam (SSID) en netwerksleutel (wachtwoord).
  • Als de netwerksleutel hoofdletters en kleine letters heeft, zorg er dan voor dat u ze correct invoert.
  • Als u de netwerknaam (SSID) en beveiligingsgegevens niet kunt vinden, bekijk dan de documentatie bij de draadloze router/toegangspunt of neem contact op met de fabrikant van de router, de systeembeheerder of de internetaanbieder.
  • Als de draadloze router/toegangspunt WEP-versleuteling gebruikt met meerdere WEP-sleutels, schrijf dan de eerste WEP-sleutel op en gebruik alleen deze.

TS-06

De beveiligingsgegevens (verificatiemethode/versleutelingsmethode/netwerksleutel (wachtwoord)) zijn onjuist.

Controleer de volgende punten en probeer opnieuw uw draadloze verbinding in te stellen:

• Controleer de netwerksleutel. Als de netwerksleutel hoofdletters en kleine letters heeft, zorg er dan voor dat u ze correct invoert.
  • Controleer of de ingevoerde versleutelingsmethode en de versleutelingsmethode of versleutelingsmethode van de draadloze router/toegangspunt overeenkomen.
  • Als u de netwerksleutel, verificatiemethode en versleutelingsmethode hebt gecontroleerd, start dan de draadloze router/toegangspunt en het apparaat opnieuw op.
  • Als de afgeschermde modus van de draadloze router/toegangspunt is ingeschakeld, kan het nodig zijn om deze uit te schakelen om verbinding te maken met het draadloze netwerk.

Als u de netwerknaam (SSID) en beveiligingsgegevens niet kunt vinden, bekijk dan de documentatie bij de draadloze router/toegangspunt of neem contact op met de fabrikant van de router, de systeembeheerder of de internetaanbieder.

TS-07

Het apparaat kan een draadloze router/toegangspunt niet detecteren waarop WPS (Wi-Fi Protected Setup) is ingeschakeld.

Controleer de volgende punten en probeer het opnieuw:

• U controleert of de draadloze router/toegangspunt WPS ondersteunt door te zoeken naar het WPS-pictogram op de router/toegangspunt. Voor meer informatie raadpleegt u documentatie bij de draadloze router/toegangspunt.
  • Als u draadloos verbinding wilt maken via WPS, moet u zowel het apparaat als de draadloze router/toegangspunt configureren. Voor meer informatie raadpleegt u de gebruikershandleiding.
  • Als u niet weet hoe u de draadloze router/toegangspunt moet instellen via WPS, bekijk dan de documentatie bij de draadloze router/toegangspunt of neem contact op met de fabrikant van de router, de systeembeheerder of de internetaanbieder.

TS-08

Er zijn twee of meer draadloze routers/toegangspunten met WPS gedetecteerd.

Controleer de volgende punten en probeer het opnieuw:

• Zorg ervoor dat er slechts één draadloze router/toegangspunt binnen het bereik is waarop WPS is ingeschakeld en probeer het dan opnieuw.
  • Wacht een paar minuten voordat u weer verbinding probeert te maken om interferentie van andere toegangspunten/routers te vermijden.
image

Gegevens voor draadloze beveiliging (SSID/verificatiemethode/versleutelingsmethode/netwerksleutel) van uw WLAN-toegangspunt/router bevestigen:

1. De standaard veiligheidsinstellingen kunnen op een etiket bevestigd aan het WLAN-toegangspunt/de router staan. Het kan ook zijn dat de naam van de fabrikant of het modelnummer van het/de WLAN-toegangspunt/router als de standaardbeveiligingsinstellingen worden gebruikt.
  2. Raadpleeg de documentatie die u bij uw WLAN-toegangspunt/router hebt ontvangen voor informatie over het achterhalen van de veiligheidsinstellingen.
  • Als het WLAN-toegangspunt/de router zo is ingesteld dat deze de SSID niet verzendt, wordt de SSID niet automatisch gedetecteerd. U moet de SSID-naam handmatig invoeren.
  • De netwerksleutel wordt ook wel het wachtwoord, de beveiligingssleutel of de versleutelingssleutel genoemd.

Raadpleeg de documentatie bij uw WLAN-toegangspunt/router als u de SSID en draadloze veiligheidsinstellingen van uw WLAN-toegangspunt/router niet kent of als u niet weet hoe u de configuratie kunt wijzigen. U kunt ook de fabrikant van het toegangspunt/de router of uw internetprovider of netwerkbeheerder om advies vragen.