Home > Problemen oplossen > Netwerkproblemen > Ik wil controleren of mijn netwerkapparaten naar behoren werken.

Ik wil controleren of mijn netwerkapparaten naar behoren werken.

OPMERKING

(MFC-L6910DN/MFC-L6915DN/MFC-EX910)

De draadloze netwerkverbinding kan alleen worden gebruikt wanneer de optionele draadloze module geïnstalleerd is.

Controle Actie Interface

Controleer of uw Brother-apparaat, toegangspunt/router of netwerkhub is ingeschakeld.

Controleer het volgende:
  • Het netsnoer is correct verbonden en het apparaat van Brother is ingeschakeld.
  • Het toegangspunt/router of hub is ingeschakeld en de koppelings-LED knippert.
  • Alle beschermende verpakkingsmaterialen zijn van het apparaat verwijderd.
  • De module met de tonercartridge en drumeenheid is goed geïnstalleerd.
  • Het deksel van het apparaat is volledig gesloten.
  • Papier is op de juiste wijze in de papierlade geplaatst.
  • (Voor bedrade netwerken) Een netwerkkabel is stevig verbonden met het Brother-apparaat en de router of hub.
Bedraad/draadloos
Controleer de Link Status in het netwerkconfiguratierapport of op de pagina met printerinstellingen.

Druk het netwerkconfiguratierapport af en controleer dat Ethernet Link Status of Wireless Link Status op Link OK is ingesteld.

Bedraad/draadloos

Controleer of u het Brother-apparaat kunt pingen vanaf uw computer.

Ping het Brother-apparaat vanaf uw computer door bij de Windows-opdrachtprompt of in een Mac-toepassing het IP-adres of de knooppuntnaam te typen:

ping <ipaddress> of <nodename>.

• Gelukt: uw Brother-apparaat werkt correct en is met hetzelfde netwerk als uw computer verbonden.
  • Niet gelukt: uw Brother-apparaat is niet met hetzelfde netwerk als uw computer verbonden.

Windows:

Informeer bij de systeembeheerder naar het IP-adres en het subnetmasker en gebruik vervolgens het hulpprogramma voor het herstellen van de netwerkverbinding.

Mac:

Controleer of het IP-adres en het subnetmasker correct zijn ingesteld.

Bedraad/draadloos

Controleer of het Brother-apparaat met het draadloze netwerk is verbonden.

Druk het WLAN-rapport af en controleer de foutcode op het afgedrukte rapport.

imageimage Verwante informatie: Het WLAN-rapport afdrukken

Draadloos

Als u al het bovenstaande gecontroleerd en geprobeerd hebt, maar nog steeds problemen ondervindt, raadpleegt u de handleiding van uw draadloze toegangspunt/router voor het vinden van de SSID (netwerknaam) en netwerksleutel (wachtwoord) en stelt u deze correct in.