Home > Problemen oplossen > Netwerkproblemen > Mijn apparaat kan niet afdrukken, scannen of de functie PC-FAX Ontvangen gebruiken via het netwerk

Mijn apparaat kan niet afdrukken, scannen of de functie PC-FAX Ontvangen gebruiken via het netwerk

OPMERKING

(MFC-L6910DN/MFC-L6915DN/MFC-EX910)

De draadloze netwerkverbinding kan alleen worden gebruikt wanneer de optionele draadloze module geïnstalleerd is.

Oorzaak Actie Interface
De toegang tot het netwerk wordt door uw beveiligingssoftware geblokkeerd. (De functie Scannen naar netwerk werkt niet. )
  • Windows

Configureer de beveiligings-/firewallsoftware van derden om netwerkscannen toe te staan. Om poort 54925 toe te voegen voor netwerkscannen, voert u onderstaande informatie in:

• Bij Naam:

Voer een beschrijving in, bijvoorbeeld Brother NetScan.

• Bij Poortnummer:

Voer 54925 in.

• Bij Protocol:

Selecteer UDP.

Raadpleeg de gebruiksaanwijzing van uw beveiligings-/firewallsoftware of neem contact op met de softwarefabrikant.

• Mac

(Brother iPrint&Scan)

Klik in de menubalk Finder op Go > Programma’s en dubbelklik vervolgens op het pictogram van Brother iPrint&Scan. Het Brother iPrint&Scan-venster verschijnt. Klik op de knop Selecteer uw apparaat en volg daarna de aanwijzingen op het scherm om uw netwerkapparaat opnieuw te selecteren.

Bedraad/draadloos
De toegang tot het netwerk wordt door uw beveiligingssoftware geblokkeerd. (De functie PC-Fax Ontvangen via het netwerk werkt niet.)

(Windows)

Stel de beveiligings-/firewallsoftware van derden in om PC-FAX ontvangen toe te staan. Om poort 54926 toe te voegen voor PC-Fax ontvangen via het netwerk, voert u onderstaande informatie in:

• Bij Naam:

Voer een beschrijving in, bijvoorbeeld Brother PC-Fax ontvangen.

• Bij Poortnummer:

Voer 54926 in.

• Bij Protocol:

Selecteer UDP.

Raadpleeg de gebruiksaanwijzing van uw beveiligings-/firewallsoftware of neem contact op met de softwarefabrikant.

Bedraad/draadloos
De toegang tot het netwerk wordt door uw beveiligingssoftware geblokkeerd.

Beveiligingssoftware blokkeert mogelijk de toegang zonder een beveiligingswaarschuwing weer te geven, zelfs na een succesvolle installatie.

Om toegang toe te staan, raadpleegt u de instructies voor uw beveiligingssoftware of neemt u contact op met de softwarefabrikant.

Bedraad/draadloos

Er werd geen beschikbaar IP-adres toegewezen aan uw Brother-apparaat.

• Bevestig het IP-adres en het subnetmasker.

Controleer of de IP-adressen en subnetmaskers van uw computer en het Brother-apparaat correct zijn en zich in hetzelfde netwerk bevinden.

Neem contact op met uw netwerkbeheerder voor meer informatie over hoe u het IP-adres en Subnetmasker verifieert.

• Windows

Bevestig het IP-adres en het subnetmasker met het hulpprogramma voor het herstellen van de netwerkverbinding.

Bedraad/draadloos
Een mislukte afdruktaak staat nog steeds in de afdrukwachtrij van de computer.
  • Als er nog een mislukte afdruktaak in de afdrukwachtrij van uw computer staat, verwijdert u deze.
  • Dubbelklik anders in de volgende map op het printerpictogram en annuleer alle documenten:
    • Windows 11

Klik op image > Alle apps > Windows Tools > Configuratiescherm. Klik in de groep Hardware en geluiden op Apparaten en printers weergeven.

• Windows 10, Windows Server 2016, Windows Server 2019 en Windows Server 2022

Klik op image > Systeem > Configuratiescherm. Klik in de groep Hardware en geluiden (Hardware) op Apparaten en printers weergeven.

• Windows Server 2012 R2

Klik op Configuratiescherm op het Start-scherm. Klik in de groep Hardware op Apparaten en printers weergeven.

• Windows Server 2012

Verplaats uw muis naar de rechterbenedenhoek van uw bureaublad. Als de menubalk verschijnt, klikt u op Instellingen > Configuratiescherm. Klik in de groep Hardware op Apparaten en printers weergeven > Printer.

• Mac

Klik op Systeemvoorkeuren > Printers en scanners.

Bedraad/draadloos
Uw apparaat is niet met het draadloze netwerk verbonden.

Druk het WLAN-rapport af en controleer de foutcode op het afgedrukte rapport.

imageimage Verwante informatie: Het WLAN-rapport afdrukken

Draadloos

Als u al het bovenstaande hebt gecontroleerd en geprobeerd, maar nog steeds problemen hebt, verwijdert u de drivers (Windows) en de software en installeert u van beide de nieuwste versie.