Home > Netwerk > Draadloze netwerkinstellingen > Gebruik het draadloze netwerk > Uw apparaat configureren voor een draadloos netwerk wanneer de SSID niet wordt uitgezonden

Uw apparaat configureren voor een draadloos netwerk wanneer de SSID niet wordt uitgezonden

Gerelateerde modellen:DCP‑L5510DW / MFC‑L5710DW / MFC‑L6710DW / MFC‑L6910DN / MFC‑L6915DN / MFC‑EX910
OPMERKING

(MFC-L6910DN/MFC-L6915DN/MFC-EX910)

De draadloze netwerkverbinding kan alleen worden gebruikt wanneer de optionele draadloze module geïnstalleerd is.

We raden u aan de draadloze netwerkinstellingen te noteren voordat u het apparaat configureert. U hebt deze gegevens nodig om de configuratie uit te voeren.

1. Controleer en noteer de huidige instellingen van het draadloze netwerk.
    Netwerknaam (SSID)

Authenticatiemethode Versleutelingsmodus Netwerksleutel
    Open Systeem GEEN -
    WEP
    Gedeelde sleutel WEP
    WPA/WPA2‑PSK AES
    TKIP
    WPA3-SAE AES

Bijvoorbeeld:

Netwerknaam (SSID)
    HELLO
    Authenticatiemethode Versleutelingsmodus Netwerksleutel
    WPA2-PSK AES 12345678
    image
    Als uw router gebruikmaakt van WEP-versleuteling, voert u de sleutel in die als eerste WEP-sleutel wordt gebruikt. Het apparaat van Brother ondersteunt alleen het gebruik van de eerste WEP-sleutel.
  2. Druk op image[Instellingen]>[Alle instellingen]>[Netwerk]>[WLAN(Wi-Fi)]>[Wi-Fi-netwerk vinden].
    image
    Als het [Alle instellingen]-menu wordt weergegeven op het Home-scherm van uw apparaat, slaat u het [Instellingen]-menu over.
  3. Wanneer [WLAN inschakelen?] verschijnt, drukt u op [Ja].
    Hiermee wordt de installatiewizard voor het draadloze netwerk gestart. Druk op [Nee] om te annuleren.
  4. Het apparaat zoekt uw netwerk en toont een lijst met beschikbare SSID's. Veeg omhoog of omlaag of druk op image of image om [<Nieuwe SSID>] weer te geven. Druk op [<Nieuwe SSID>] en vervolgens op [OK].
  5. Voer de SSID-naam in en druk vervolgens op [OK].
  6. Selecteer de verificatiemethode.
  7. Voer een van de volgende handelingen uit:
    • Als u de optie [Open systeem] hebt geselecteerd, drukt u op het versleutelingstype [Geen] of [WEP].

Als u de optie [WEP] als versleutelingstype hebt geselecteerd, selecteert en voert u de WEP-sleutel in en drukt u vervolgens op [OK].

• Als u de optie [Gedeelde sleutel] hebt geselecteerd, selecteert en voert u de WEP-sleutel in en drukt u vervolgens op [OK].
    • Als u de optie [WPA/WPA2-PSK/WPA3-SAE] hebt geselecteerd, drukt u op het versleutelingstype [TKIP+AES] of [AES].

Voer de WPA-sleutel in en druk vervolgens op [OK].

• Als u de optie [WPA3-SAE] hebt geselecteerd, drukt u op het versleutelingstype [AES].

Voer de WPA-sleutel in en druk vervolgens op [OK].

image
    • Het apparaat van Brother ondersteunt alleen het gebruik van de eerste WEP-sleutel.
  8. Het apparaat probeert verbinding te maken met het draadloze apparaat dat u hebt geselecteerd.
Als uw draadloos apparaat correct is verbonden, wordt [Verbonden] weergegeven op het LCD-scherm. Druk op [OK] en vervolgens op image.

De installatie van het draadloze netwerk is nu voltooid. Voor de installatie van de benodigde drivers of toepassing voor het apparaat gaat u naar de pagina Downloads van uw model op support.brother.com/downloads.