Home > Netwerk > Draadloze netwerkinstellingen > Gebruik het draadloze netwerk > Het apparaat voor een draadloos Enterprise-netwerk configureren

Het apparaat voor een draadloos Enterprise-netwerk configureren

Gerelateerde modellen:DCP‑L5510DW / MFC‑L5710DW / MFC‑L6710DW / MFC‑L6910DN / MFC‑L6915DN / MFC‑EX910
OPMERKING

(MFC-L6910DN/MFC-L6915DN/MFC-EX910)

De draadloze netwerkverbinding kan alleen worden gebruikt wanneer de optionele draadloze module geïnstalleerd is.

We raden u aan de draadloze netwerkinstellingen te noteren voordat u het apparaat configureert. U hebt deze gegevens nodig om de configuratie uit te voeren.

1. Controleer en noteer de huidige instellingen van het draadloze netwerk.
    Netwerknaam (SSID)

Authenticatiemethode Versleutelingsmodus Gebruikers-ID Wachtwoord
    EAP-FAST/NONE AES
    TKIP
    EAP-FAST/MS-CHAPv2 AES
    TKIP
    EAP-FAST/GTC AES
    TKIP
    PEAP/MS-CHAPv2 AES
    TKIP
    PEAP/GTC AES
    TKIP
    EAP-TTLS/CHAP AES
    TKIP
    EAP-TTLS/MS-CHAP AES
    TKIP
    EAP-TTLS/MS-CHAPv2 AES
    TKIP
    EAP-TTLS/PAP AES
    TKIP
    EAP-TLS AES -
    TKIP -

Bijvoorbeeld:

Netwerknaam (SSID)
    HELLO
    Authenticatiemethode Versleutelingsmodus Gebruikers-ID Wachtwoord
    EAP-FAST/MS-CHAPv2 AES Brother 12345678
    image
    • Als u het apparaat configureert met EAP-TLS-verificatie, moet u het door een certificatie-instantie uitgegeven clientcertificaat installeren voordat u de configuratie start. Raadpleeg uw netwerkbeheerder over het clientcertificaat. Als u meerdere certificaten hebt geïnstalleerd, raden we aan de certificaatnaam te noteren die u wilt gebruiken.

• Als u het apparaat wilt verifiëren met behulp van de algemene naam van het servercertificaat, raden we aan deze naam te noteren voordat u de configuratie start. Neem contact op met uw netwerkbeheerder voor de algemene naam van het servercertificaat.

2. Druk op image[Instellingen]>[Alle instellingen]>[Netwerk]>[WLAN(Wi-Fi)]>[Wi-Fi-netwerk vinden].
    image
    Als het [Alle instellingen]-menu wordt weergegeven op het Home-scherm van uw apparaat, slaat u het [Instellingen]-menu over.
  3. Wanneer [WLAN inschakelen?] verschijnt, drukt u op [Ja].
    Hiermee wordt de installatiewizard voor het draadloze netwerk gestart. Druk op [Nee] om te annuleren.
  4. Het apparaat zoekt uw netwerk en toont een lijst met beschikbare SSID's. Veeg omhoog of omlaag of druk op image of image om [<Nieuwe SSID>] weer te geven. Druk op [<Nieuwe SSID>] en vervolgens op [OK].
  5. Voer de SSID-naam in en druk vervolgens op [OK].
  6. Selecteer de verificatiemethode.
  7. Voer een van de volgende handelingen uit:
    • Als u de optie [EAP-FAST], [PEAP] of [EAP-TTLS] selecteerde, selecteert u de inwendige verificatiemethode [NONE], [CHAP], [MS-CHAP], [MS-CHAPv2], [GTC] of [PAP].
      image

Afhankelijk van uw verificatiemethode kunnen de selecties van de interne verificatiemethode verschillen.

Selecteer het versleutelingstype [TKIP+AES] of [AES].

Selecteer de verificatiemethode [Geen verificatie], [CA] of [CA + Server ID].

• Als u de optie [CA + Server ID] hebt geselecteerd, voert u de server-ID, gebruikers-ID en het wachtwoord in (indien vereist) en drukt u op [OK] voor elke optie.
      • Voor andere selecties voert u het gebruikers-ID en wachtwoord in en drukt u op [OK] voor elke optie.
      image
      Als u geen CA-certificaat hebt geïmporteerd in het apparaat, geeft het apparaat [Geen verificatie] weer.
    • Als u de optie [EAP-TLS] hebt geselecteerd, selecteert u op het versleutelingstype [TKIP+AES] of [AES].

Het apparaat geeft een lijst weer met beschikbare clientcertificaten. Selecteer het certificaat.

Selecteer de verificatiemethode [Geen verificatie], [CA] of [CA + Server ID].

• Als u de optie [CA + Server ID] hebt geselecteerd, voert u het server-ID en gebruikers-ID in en drukt u op [OK] voor elke optie.
      • Voer voor andere selecties het gebruikers-ID in en druk vervolgens op [OK].
  8. Het apparaat probeert verbinding te maken met het draadloze apparaat dat u hebt geselecteerd.
Als uw draadloos apparaat correct is verbonden, wordt [Verbonden] weergegeven op het LCD-scherm. Druk op [OK] en vervolgens op image.

De installatie van het draadloze netwerk is nu voltooid. Voor de installatie van de benodigde drivers of toepassing voor het apparaat gaat u naar de pagina Downloads van uw model op support.brother.com/downloads.