Hjem > Fejlfinding > Udskrivningsproblemer

Udskrivningsproblemer

Indikatoradvarsler

Problem Løsning
Power-Indikator-lampen lyser ikke. Printeren modtager ikke strøm.

Hvis du bruger veksel- eller jævnstrøm, skal du tilslutte lysnetadapteren eller biladapteren korrekt, og slå veksel- eller jævnstrømmens strømtilslutning til.

Mere information imageimage Relaterede emner: Tilslutning af printeren til ekstern strømkilde.

Hvis du bruger et genopladeligt Li-ion-batteri, skal du sørge for, at batteriet er solidt monteret i printeren, og at det er fuldt opladet.

Modtagne data i buffer Udskriftsdata er gemt i buffer. Hvis printeren modtager ufuldstændige data (f.eks. på grund af en afbrudt Wi-Fi-forbindelse), vil udskrivningen ikke starte. Sluk printeren, og tænd den derefter igen.
Hovedet, motoren eller det genopladelige Li-ion-batteri er ved at køle ned. Termohovedet, motoren eller det genopladelige Li-ion-batteri er for varmt.

Hoved:

Printeren stopper og fortsætter først udskrivningen, når termohovedet er kølet af. Hovedet kan blive for varmt, hvis du udskriver et stort antal dokumenter med et højt tekstindhold.

Hvis termohovedet bliver for varmt, kan der blive udskrevet på papiret i områder, hvor der ikke skulle udskrives.

For at undgå eller udskyde denne tilstand kan du udskrive med en lysere tæthedsindstilling, reducere de sorte områder, der skal udskrives (fjern f.eks. baggrundsskygger og farver i grafer og præsentationsdokumenter), og sørge for, at printeren har tilstrækkelig ventilation og ikke er anbragt på et lukket område.

Motor eller genopladeligt Li-ion-batteri:

Brug ikke printeren konstant. Hvis printeren bruges kontinuerligt, vil motoren eller det genopladelige Li-ion-batteri blive for varmt. I dette tilfælde stopper printeren og genoptager udskrivningen, når motoren eller det genopladelige Li-ion-batteri er kølet ned.

BEMÆRK
Denne tilstand kan opstå oftere, hvis printeren bruges i store højder (over 3048 m) pga. en lavere lufttæthed til afkøling af printeren.

Fejl ved modtagelse af data Ved ustabil kommunikation er det muligvis ikke muligt at modtage data korrekt. Forbedr kommunikationsforholdene, og opret derefter forbindelsen igen.
Printeren er i boot-tilstand. For at løse dette problem, kan du kontakte din Brother-forhandler eller Brother Support for at få hjælp.

Papirproblemer

Problem Løsning
Der er opstået papirstop i printeren. imageimage Relaterede emner: Vedligeholdelse.
Papiret føres gennem printeren, men der ses intet på papiret.
  • Kontrollér, at du bruger termopapir.
  • Udskriftsfladen skal vende mod bagsiden, når du ser fra printerens forside.
  • Kontrollér indstillingen af udskriftstætheden ved hjælp af printerindstillingsværktøjet.

Mere information imageimage Relaterede emner: Ændring af printerindstillinger ved hjælp af printerindstillingsværktøjet (Windows).

Mere information imageimage Relaterede emner: Ændring af printerindstillinger ved hjælp af printerindstillingsværktøjet (Mac).

Papiret føres ikke frem, selv om motoren kører.
  • Udløserdækslet skal være helt lukket.
  • Kontrollér, at du bruger originalt Brother termopapir. Andet papir fremføres muligvis ikke korrekt gennem printeren.
  • Rengør valserullen.

Mere information imageimage Relaterede emner: Vedligeholdelse.

Hvis du fortsat har problemer, kan printeren være beskadiget. Kontakt din Brother-forhandler eller Brother Support for at få hjælp til at løse problemet.

Problemer med det udskrevne billede

Problem Løsning
Det udskrevne billede er ikke justeret korrekt. Kontrollér, at du bruger originalt Brother termopapir, og at papiret er sat korrekt i.

Mere information imageimage Relaterede emner: Ilægning af papir i printeren.

Kontrollér om valserullen er snavset. Hvis den er snavset, skal du rengøre den.

Mere information imageimage Relaterede emner: Vedligeholdelse.

Udskriftskvaliteten er dårlig, og det udskrevne billede er for lyst eller for mørkt. Juster indstillingen for udskriftstæthed i printerdriverens dialogboks, eller i printerindstillingsværktøjet.

Mere information imageimage Relaterede emner: Ændring af printerindstillinger ved hjælp af printerindstillingsværktøjet (Windows).

Mere information imageimage Relaterede emner: Ændring af printerindstillinger ved hjælp af printerindstillingsværktøjet (Mac).

Kontrollér, at du bruger originalt Brother termopapir.

Billedet er komprimeret og strakt mange steder. Kontrollér, at udløserdækslet ikke blev efterladt åbent under udskrivningen. Hvis det er åbent, skal du lukke det fuldstændigt.

Kontrollér, om papiret glider i printeren. Hvis det glider, skal du kontrollere, at valserullen er ren.

Mere information imageimage Relaterede emner: Vedligeholdelse.

Du skal bruge originalt Brother termopapir. Kontrollér, at papiret ikke er krøllet, før du ilægger det.

Den øverste margen er forkert. Kontrollér, at de korrekte margener er indstillet i printerindstillingsværktøjet eller i dit program. Juster den øverste og nederste margener efter behov.

Sørg for, at du ikke sætter papiret med magt ind i papirindgangsåbningen. Indsæt altid papiret forsigtigt.

Sidemargenerne er forkerte. Kontrollér, at de korrekte margener er indstillet i printerindstillingsværktøjet eller i dit program. Juster den venstre margen efter behov.

Sørg for, at programmet, printeren og printerdriveren er indstillet til at matche papirstørrelsen på det papir, der er lagt i printeren. Hvis programmet eller printerdriveren er indstillet til en anden papirbredde, vil billedet ikke blive udskrevet i den korrekte vandrette position. Juster indstillingerne efter behov.

Den udskrevne side indeholder forkerte tegn. Kontrollér, at du har defineret det korrekte tegnsæt (skrifttype) i programmet. Prøv at ændre den skrifttype, der anvendes i dokumentet.
Denne printer registreres ikke, når der oprettes en Bluetooth-forbindelse.(PJ-862/PJ-863)
  1. Kontrollér, at Bluetooth-indikatoren image lyser blåt image.

Hvis Bluetooth-indikatoren image blinker, eller er slået fra, er Bluetooth-forbindelsen ikke oprettet.

For flere oplysninger om, hvordan du opretter en Bluetooth-forbindelse, kan du imageimage Relaterede emner: Tilslutning af printeren til en computer ved hjælp af Bluetooth-forbindelse.

image
    Afhængigt af computerens eller mobilenhedens operativsystem opretter printeren kun forbindelse via Bluetooth, når den modtager data. Bluetooth-indikatoren lyser blåt, image når der modtages data, og den vil begynde at blinke, når modtagelsen er fuldført.
  2. Kontrollér Bluetooth-indstillingerne.

For at få flere oplysninger om, hvordan du udskriver konfigurationsrapport, kan du imageimage Relaterede emner: Bekræftelse af printerindstillinger.

Angiv de korrekte Bluetooth-indstillinger i printerindstillingsværktøjet.

Mere information imageimage Relaterede emner: Ændring af printerindstillinger ved hjælp af printerindstillingsværktøjet (Windows).

Mere information imageimage Relaterede emner: Ændring af printerindstillinger ved hjælp af printerindstillingsværktøjet (Mac).

Denne printer registreres ikke, når der oprettes en Bluetooth-forbindelse. (PJ-883)
  1. Kontrollér, at Bluetooth- og Wi-Fi-indikatoren image lyser blåt image eller cyan image.

Når Bluetooth- og Wi-Fi-indikatoren image lyser cyan image, er Wi-Fi muligvis tilsluttet, men Bluetooth er muligvis ikke tilsluttet.

Hvis Bluetooth- og Wi-Fi-indikatoren image blinker, eller er slået fra, er Bluetooth-forbindelsen ikke oprettet.

For flere oplysninger om, hvordan du opretter en Bluetooth-forbindelse, kan du imageimage Relaterede emner: Tilslutning af printeren til en computer ved hjælp af Bluetooth-forbindelse.

image
    Afhængigt af computerens eller mobilenhedens operativsystem opretter printeren kun forbindelse via Bluetooth, når den modtager data. Bluetooth- og Wi-Fi-indikatoren lyser blåt image eller cyan image, når der modtages data, og den vil begynde at blinke, når modtagelsen er fuldført.
  2. Kontrollér Bluetooth-indstillingerne.

For at få flere oplysninger om, hvordan du udskriver konfigurationsrapport, kan du imageimage Relaterede emner: Bekræftelse af printerindstillinger.

Angiv de korrekte Bluetooth-indstillinger i printerindstillingsværktøjet.

Mere information imageimage Relaterede emner: Ændring af printerindstillinger ved hjælp af printerindstillingsværktøjet (Windows).

Mere information imageimage Relaterede emner: Ændring af printerindstillinger ved hjælp af printerindstillingsværktøjet (Mac).

Denne printer registreres ikke, når der oprettes en Wi-Fi-forbindelse. (PJ-883)
  1. Kontrollér, at Bluetooth- og Wi-Fi-indikatoren image lyser grønt image eller cyan image.

Når Bluetooth- og Wi-Fi-indikatoren image lyser cyan image, er Bluetooth muligvis tilsluttet, men Wi-Fi er muligvis ikke tilsluttet.

Hvis Bluetooth- og Wi-Fi-indikatoren image blinker, eller er slået fra, er Wi-Fi-forbindelsen ikke oprettet.

For flere oplysninger om, hvordan du opretter en Wi-Fi-forbindelse, kan du imageimage Relaterede emner: Tilslutning af printeren til en computer ved hjælp af Wi-Fi.

2. Kontrollér indstillinger for Wi-Fi.

For at få flere oplysninger om, hvordan du udskriver konfigurationsrapport, kan du imageimage Relaterede emner: Bekræftelse af printerindstillinger.

Kontakt netværksadministratoren, og angiv de korrekte Wi-Fi-indstillinger i printerindstillingsværktøjet.

Mere information imageimage Relaterede emner: Ændring af printerindstillinger ved hjælp af printerindstillingsværktøjet (Windows).

Mere information imageimage Relaterede emner: Ændring af printerindstillinger ved hjælp af printerindstillingsværktøjet (Mac).

Det tager for lang tid at oprette Wi-Fi-forbindelsen. (PJ-883) Fra initialisering til fuldførelse af forbindelsen, kan der godt gå noget tid, så det kan tage op til et minut eller længere for at oprette forbindelsen til Wi-Fi. Da dette varierer afhængigt af den enhed, du bruger med din Brother-printer, og af miljøet, skal du kontakte producenten af enheden.
Jeg vil nulstille printeren/slette de data, der er overført fra en computer eller mobilenhed. imageimage Relaterede emner: Nulstilling af printeren.

Sider udskrives ikke

Problem Løsning
Data-indikatoren vedbliver at lyse grønt, image men printeren udskriver ikke.
  • Udskrivning af alle modtagne data er ikke afsluttet. Vent, indtil alt er færdigt.
  • Hvis der ikke er ilagt papir, skal du ilægge papir.
  • Hvis printeren ikke udskriver, selv om der er papir i, skal du fjerne papiret og derefter ilægge det igen.
  • Prøv at udskrive igen efter at have slukket printeren og derefter tændt den igen.
    image
    Hvis printeren er tilsluttet via Wi-Fi, mistes forbindelsen når printeren slukkes. Når printeren tændes igen, vil det tage op til 15 sekunder, før Wi-Fi er funktionsdygtigt. (PJ-883)
  • Der kan være problemer med at sende simple ASCII-tekstdata til printeren. Hvis CR/LF-kommandoen ikke er i slutningen af linjerne eller formfremføringskommandoen ikke er i slutningen af den sidste linje, venter printeren muligvis på at få sendt disse data. Udskriv en anden side, eller tryk på knappen Fremfør image for at fremføre papiret.
  • Printeren er måske startet i masselagringstilstand.

Mere information imageimage Relaterede emner: Udskrivning ved hjælp af USB-interfacet (masselagringstilstand).

Sluk printeren, og tænd den derefter igen.
Programmet skulle sende data til printeren, men data-indikatoren lyser ikke grønt image.
  • Med en USB-forbindelse:
    1. Tilslut USB-kablet fast og korrekt.
    2. Prøv med et andet USB-kabel.
  • Med en Bluetooth-forbindelse (PJ-862/PJ-863/PJ-883):
      • (PJ-862/PJ-863) Kontrollér, at Bluetooth-indikatoren image lyser blåt image.

Hvis Bluetooth-indikatoren image blinker, eller er slået fra, er Bluetooth-forbindelsen ikke oprettet.

For flere oplysninger om, hvordan du opretter en Bluetooth-forbindelse, kan du imageimage Relaterede emner: Tilslutning af printeren til en computer ved hjælp af Bluetooth-forbindelse.

image
        Afhængigt af computerens eller mobilenhedens operativsystem opretter printeren kun forbindelse via Bluetooth, når den modtager data. Bluetooth-indikatoren lyser blåt, image når der modtages data, og den vil begynde at blinke, når modtagelsen er fuldført.
      • (PJ-883) Kontrollér, at Bluetooth- og Wi-Fi-indikatoren image lyser blåt image eller cyan image.

Når Bluetooth- og Wi-Fi-indikatoren image lyser cyan image, er Wi-Fi muligvis tilsluttet, men Bluetooth er muligvis ikke tilsluttet.

Hvis Bluetooth- og Wi-Fi-indikatoren image blinker, eller er slået fra, er Bluetooth-forbindelsen ikke oprettet.

For flere oplysninger om, hvordan du opretter en Bluetooth-forbindelse, kan du imageimage Relaterede emner: Tilslutning af printeren til en computer ved hjælp af Bluetooth-forbindelse.

image
        Afhængigt af computerens eller mobilenhedens operativsystem opretter printeren kun forbindelse via Bluetooth, når den modtager data. Bluetooth- og Wi-Fi-indikatoren lyser blåt image eller cyan image, når der modtages data, og den vil begynde at blinke, når modtagelsen er fuldført.
    1. Angiv de korrekte Bluetooth-indstillinger i printerindstillingsværktøjet.

Mere information imageimage Relaterede emner: Ændring af printerindstillinger ved hjælp af printerindstillingsværktøjet (Windows).

Mere information imageimage Relaterede emner: Ændring af printerindstillinger ved hjælp af printerindstillingsværktøjet (Mac).

• Med en Wi-Fi-forbindelse (PJ-883):
    1. Kontrollér, at Bluetooth- og Wi-Fi-indikatoren image lyser grønt image eller cyan image.

Når Bluetooth- og Wi-Fi-indikatoren image lyser cyan image, er Bluetooth muligvis tilsluttet, men Wi-Fi er muligvis ikke tilsluttet.

Hvis Bluetooth- og Wi-Fi-indikatoren image blinker, eller er slået fra, er Wi-Fi-forbindelsen ikke oprettet.

For flere oplysninger om, hvordan du opretter en Wi-Fi-forbindelse, kan du imageimage Relaterede emner: Tilslutning af printeren til en computer ved hjælp af Wi-Fi.

2. Angiv de korrekte Wi-Fi-indstillinger i printerindstillingsværktøjet.

Mere information imageimage Relaterede emner: Ændring af printerindstillinger ved hjælp af printerindstillingsværktøjet (Windows).

Mere information imageimage Relaterede emner: Ændring af printerindstillinger ved hjælp af printerindstillingsværktøjet (Mac).

Sider udskrives delvist

Problem Løsning
Data-indikatoren slukker, mens der stadig er en side i printeren.
  • Computeren eller mobilenheden har muligvis ikke sendt en hel side med data. Prøv at udskrive dokumentet igen.
  • Computeren eller mobilenheden har muligvis sendt de forkerte oplysninger om sidestørrelse, eller størrelsen på det ilagte papir er forkert. Kontrollér indstillingerne for papirstørrelse i programmet, printerindstillingsværktøjet og printerdriveren for at sikre, at den angivne papirstørrelse passer til det papir, der er ilagt.
  • Prøv at trykke på knappen Fremfør image for at fremføre papiret manuelt.
Printeren skubber en delvist udskrevet side ud, og Data-indikatoren forbliver tændt eller blinker grønt image / image. Brug den korrekte indstilling for papirstørrelse.