Hjem > Feilsøking > Meldinger om feil og vedlikehold

Meldinger om feil og vedlikehold

Som i ethvert annet avansert kontorutstyr kan feil oppstå, og rekvisita må skiftes ut. Hvis dette skjer, vil maskinen din identifisere feilen eller trenge rutinemessig vedlikehold og vise passende melding. De vanligste feil- og vedlikeholdsmeldingene vises i tabellen.

Du kan selv rette de fleste feil og utføre rutinemessig vedlikehold. Du finner flere tips på modellens Vanlige spørsmål og feilsøking-side på support.brother.com.

image
  • Referanser med Beslektet informasjon står nederst på siden.
Feilmelding Årsak Tiltak

Blekks. nesten full

Blekksamleren er nesten full.

Blekksamleren må skiftes ut snart. Brother-kundeservice eller den lokale Brother-forhandleren din.

Blekksamlerpute full

Blekksamleren er full. Disse komponentene trenger vedlikehold nå og da, og må muligens også skiftes ut etter en viss periode for å garantere optimal ytelse fra Brother-maskinen. Siden disse komponentene trenger vedlikehold nå og da, dekkes ikke utskifting av garantien. Behovet for å skifte ut disse komponentene og tiden det tar før dette behovet oppstår, avhenger av antallet tømminger og skyllinger som trengs for å rengjøre blekksystemet. Disse boksene samler opp blekk under de ulike tømmingene og skyllingene. Antallet ganger maskinen tømmer og skyller for rensing varierer avhengig av ulike situasjoner. For eksempel blir det mange rengjøringer hvis man slår maskinen ofte av og på, da maskinen automatisk rengjøres ved oppstart.

Blekksamleren må skiftes ut. Ta kontakt med Brother kundeservice eller nærmeste autoriserte Brother-servicesenter for å få service utført på maskinen.

Maskinen rengjøres automatisk når:

• Du trekker ut og setter i støpselet igjen.
  • Papirstopp er blitt fjernet.

• Den ikke er blitt brukt på mer enn 30 dager (sjelden bruk).

• Blekkassetter med samme farge er blitt skiftet 12 ganger.

Bytt blekk

Én eller flere av blekkassettene er oppbrukt. Maskinen stanser all utskriftsaktivitet.

Skift ut blekkassettene.

imageimage Beslektet informasjon: Skift blekkassettene

Data i minnet

Det finnes utskriftsdata i maskinens minne.

Trykk på image. Maskinen vil avbryte jobben og slette den fra minnet. Prøv å skrive ut på nytt.

Deks. er åpent

Toppdekselet er ikke låst i lukket stilling.

Åpne toppdekselet og lukk det igjen.

Kontroller at grensesnittkabelen (hvis den brukes) er ført riktig gjennom kabelkanalen og ut på baksiden av maskinen.

Dekselet på blekkassetten er ikke låst i lukket stilling.

Lukk dekselet på blekkassetten bestemt til det klikker på plass.

Feil blekkfarge

En blekkassett er satt inn på feil sted.

Kontroller hvilke blekkassetter som har en farge som ikke stemmer overens med posisjonen til blekkassetten, og flytt dem til riktig posisjon.

Feil blekkpatron

Modellnummeret på blekkassetten er ikke kompatibelt med din maskin.

Kontroller at modellnummeret på kassetten vil fungere med maskinen din.

Feil papirstørrelse

Papirstørrelsesinnstillingen stemmer ikke overens med papirstørrelsen i magasinet.

-ELLER-

Papirretningen er ikke korrekt for papirstørrelsen.

-ELLER-

Du har ikke justert papirførerne i magasinet til indikatorene for papirstørrelsen du bruker.

1. Kontroller at papirstørrelsen du har valgt i maskinens display, tilsvarer størrelsen på papiret i magasinet.

imageimage Beslektet informasjon: Endre papirstørrelse og papirtype

2. Kontroller at du har satt i papiret i korrekt retning og juster papirførerne til indikatorene for papirstørrelsen du bruker.

imageimage Beslektet informasjon: Legg i papir

3. Når du har kontrollert papirstørrelsen og papirretningen, følger du instruksjonene på LCD-skjermen.

Hvis du skriver ut fra datamaskinen, må du forsikre deg om at papirstørrelsen du valgte i skriverdriveren eller programmet du bruker til utskrift, tilsvarer størrelsen på papiret i magasinet.

imageimage Beslektet informasjon: Utskriftsinnstillinger (Windows)

Feil skuffinnstillinger

Maskinens innstillinger for papirstørrelse og magasinvalg stemmer ikke med størrelsen på papiret i magasinet du bruker.

Følg instruksjonene på pekeskjermen og prøv å skrive ut på nytt.

Konfigurer papirstørrelsesinnstillingen for magasinet i henhold til instruksjonene på LCD-skjermen.

Finner ikke

Du satte inn en ny blekkassett for raskt, og maskinen registrerte det ikke.

Ta ut den nye blekkassetten, og sett den deretter forsiktig inn til den låses på plass.

imageimage Beslektet informasjon: Skift blekkassettene

En blekkassett er ikke satt inn riktig.

Det ble satt inn en blekkassett for feil Brother-modell.

Kontroller modellnumrene på blekkassetten og sett inn korrekte blekkassetter.

Gjentatt ingen papirmat.

Maskinen er tom for papir, eller papiret er ikke lagt riktig inn i papirmagasinet.

Gjør ett av følgende:

• Fyll opp papirmagasinet, og følg deretter instruksjonene på LCD-skjermen.
  • Ta ut og legg i papiret igjen, og følg deretter instruksjonene på LCD-skjermen.

imageimage Beslektet informasjon: Legg i papir

Det har samlet seg papirstøv på overflaten av rullene for papiropphenting.

Rengjør rullene for papiropphenting.

imageimage Beslektet informasjon: Rengjør valsene for papiropphenting for papirmagasin 1 eller Rengjør valsene for papiropphenting for papirmagasin 2

Gjentatte papirstopp

Et fremmedlegeme, som en binders eller istykkerrevet papir, har kommet inn i maskinen.

Fjern eventuelle fremmedlegemer og papirrester i maskinen.

imageimage Beslektet informasjon: Fjerne papirbiter

Hub er ubrukelig.

En HUB eller et USB flash-minne med HUB er koblet til USB-grensesnittet.

Hubber, blant annet USB Flash-minne med innebygd hub, støttes ikke. Ta enheten ut av USB-kontakten.

Høy temperatur

Romtemperaturen er for høy.

Kjøl først ned rommet, og la så maskinen avkjøles til romtemperatur. Prøv igjen når maskinen har kjølt seg ned.

Ingen enhet

Ved konfigurering av Wi-Fi Direct-nettverket kan ikke Brother-maskinen finne den mobile enheten.

• Sørg for at maskinen din og den mobile enheten er i Wi-Fi Direct-modus.
  • Flytt den mobile enheten nærmere Brother-maskinen.
  • Flytt Brother-maskinen og den mobile enheten til et område uten hindringer.
  • Hvis du manuelt konfigurerer Wi-Fi Direct-nettverket, sørger du for at du har angitt riktig passord.
  • Dersom den mobile enheten har en konfigurasjonsside for hvordan du kan få tildelt en IP-adresse, må du sørge for at IP-adressen til den mobile enheten har blitt konfigurert via DHCP.

Ingen fil

USB Flash-minnet i mediestasjonen inneholder ikke en .JPG-fil.

Sett inn riktig USB Flash-stasjon i sporet igjen.

Ingen respons

Den tilkoblede USB-enheten svarer ikke.

Ta enheten ut av USB-kontakten.

Installer blekk

En blekkassett er ikke satt inn riktig.

Ta ut blekkassetten og sett den deretter forsiktig inn igjen, til den låses på plass.

imageimage Beslektet informasjon: Skift blekkassettene

Kan ikke rengjøre XX

Kan ikke starte. XX

Utskr. misl. XX

Maskinen har et mekanisk problem.

-ELLER-

Et fremmedlegeme, som en binders eller istykkerrevet papir, har kommet inn i maskinen.

Åpne toppdekselet, og fjern eventuelle fremmedlegemer og papirbiter i maskinen. Dersom feilmeldingen vedvarer, kobler du fra maskinen i flere minutter før du kobler den til igjen.

Du kan prøve andre metoder for å fjerne papirstopp.

imageimage Beslektet informasjon: Fjerne papirbiter

Kun svart/hvitt

Én eller flere av fargeblekkassettene er oppbrukt.

Du kan bruke maskinen i svart-hvitt-modus i ca. fire uker, avhengig av hvor mange sider du skriver ut.

Hvis denne meldingen vises på LCD-skjermen, fungerer utskriftsoperasjonen på følgende måte:

• Utskrift

Hvis medietypen er satt til Vanlig papir og du valgte Gråtone i skriverdriveren, kan du bruke maskinen som svart/hvitt-skriver.

Skift ut blekkassettene.

imageimage Beslektet informasjon: Skift blekkassettene

Selv om årsakskolonnen viser alternativer for å bruke maskinen etter at denne feilen vises, kan det hende du ikke kan bruke maskinen før du bytter ut en eller flere blekkpatroner under følgende forhold:

• Hvis du kobler fra maskinen eller tar ut blekkpatronen.

Lav Temperatur

Romtemperaturen er for lav.

Etter at du har varmet opp rommet, lar du maskinen varme opp til romtemperatur. Prøv igjen når maskinen er varmet opp.

Lite blekk

Lavt blekknivå.

Gjør klar en ny blekkassett. Du kan fortsette utskriften til pekeskjermen viser Bytt blekk.

imageimage Beslektet informasjon: Skift blekkassettene

Lite papir magasin 1

Lite papir magasin 2

Papirmagasinet er nesten tomt.

Fyll på papiret i papirmagasinet som er indikert på LCD-skjermen.

Maksimalt antall enheter er allerede koblet til via Wi-Fi Direct.

Maksimalt antall mobile enheter er allerede koblet til Wi-Fi Direct-nettverket når Brother-maskinen er gruppeeier.

Når den nåværende tilkoblingen mellom Brother-maskinen og en annen mobil enhet er avsluttet, kan du prøve å konfigurere Wi-Fi Direct-innstillingene igjen. Du kan kontrollere tilkoblingsstatusen ved å skrive ut nettverksinnstillingsrapporten.

imageimage Beslektet informasjon: Skrive ut rapporten for nettverkskonfigurasjon

Minnet er fullt

Maskinens minne er fullt.

Trykk på image og redusere utskriftsoppløsningen.

Misl. start av berøringsskjerm

Du trykket på pekeskjermen før initialiseringen som gjøres når strømmen slås på, var ferdig.

Sjekk at ingenting er i kontakt med eller hviler på berøringsskjermen, spesielt når du kobler til maskinen.

Det kan hende det har lagt seg restprodukter mellom nedre del av pekeskjermen og rammen.

Legg et stivt papir mellom nedre del av pekeskjermen og rammen, og skyv det frem og tilbake for å få ut restproduktene.

Papirmatefeil

Maskinen er tom for papir, eller papiret er ikke lagt riktig inn i papirmagasinet.

Gjør ett av følgende:

• Fyll opp papirmagasinet, og følg deretter instruksjonene på LCD-skjermen.
  • Ta ut og legg i papiret igjen, og følg deretter instruksjonene på LCD-skjermen.

imageimage Beslektet informasjon: Legg i papir

Papiret ble ikke lagt inn i midtre posisjon i FB-skuffen.

Fjern papiret og legg det inn igjen midt i FB-skuffen. Følg deretter instruksjonene på LCD-skjermen.

imageimage Beslektet informasjon: Legg papir i flerbruksskuffen (FB-skuff)

Papirstoppdekselet er ikke lukket på riktig måte.

Kontroller at papirstoppdekselet er jevnt lukket på begge sider.

imageimage Beslektet informasjon: Skriverstopp eller papirstopp

Det har samlet seg papirstøv på overflaten av rullene for papiropphenting.

Rengjør rullene for papiropphenting.

imageimage Beslektet informasjon: Rengjør valsene for papiropphenting for papirmagasin 1 eller Rengjør valsene for papiropphenting for papirmagasin 2

Papirskuff 1 ikke funnet

Papirskuff 2 ikke funnet

Papirmagasinet er ikke satt helt inn.

Skyv papirmagasinet sakte helt inn i maskinen.

Papir eller et fremmedlegeme har forhindret papirmagasinet i å bli satt riktig inn.

Trekk papirmagasinet ut av maskinen, og fjern det fastkjørte papiret eller fremmedlegemet. Hvis du ikke kan se eller fjerne det fastkjørte papiret imageimage Beslektet informasjon: Skriverstopp eller papirstopp

Papirstopp foran/bak

Papirstopp foran

Stopp bak

Papirstopp MP-skuff

Papirstopp foran/MP-skuff

Papirstopp skuff2

Gjenta papirstopp XX

Papiret sitter fast i maskinen.

Ta forsiktig ut det fastkjørte papiret.

imageimage Beslektet informasjon: Skriverstopp eller papirstopp

Ved gjentatt papirstopp må du prøve en annen metode for fjerning av fastkjørt papir.

imageimage Beslektet informasjon: Fjerne papirbiter

Papirførerne er ikke tilpasset papirstørrelsen.

Kontroller at papirførerne er tilpasset papirstørrelsen.

Maskinens papirstøtte er ikke korrekt innstilt.

Påse at papirstøtten er ført helt inn i maskinen.

imageimage Beslektet informasjon: Papir sitter fast foran i maskinen

Det har samlet seg papirstøv på overflaten av rullene for papiropphenting.

Rengjør rullene for papiropphenting.

imageimage Beslektet informasjon: Rengjør valsene for papiropphenting for papirmagasin 1 eller Rengjør valsene for papiropphenting for papirmagasin 2

Skuff 1 innstillinger

Skuff 2 innstillinger

MP-skuffinnstillinger

Denne meldingen vises når innstillingen for å bekrefte papirtype og -størrelse er aktivert.

Endre innstillingen til Av hvis du ikke vil vise denne bekreftelsesmeldingen.

imageimage Beslektet informasjon: Endre Kontroller papir-innstillingen

Tilkobling mislyktes

Brother-maskinen og den mobile enheten kan ikke kommunisere under konfigurasjonen av Wi-Fi Direct-nettverket.

• Flytt den mobile enheten nærmere Brother-maskinen.
  • Flytt Brother-maskinen og den mobile enheten til et område uten hindringer.
  • Hvis du bruker PIN-metoden til WPS, må du sørge for at du har skrevet inn riktig PIN-kode.

Tilkoblingsfeil

Andre enheter forsøker å koble til Wi-Fi Direct-nettverket samtidig.

Sørg for at det er ingen andre enheter som forsøker å koble til Wi-Fi Direct-nettverket, og forsøk deretter å konfigurere Wi-Fi Direct-innstillingene igjen.

Ubrukelig enhet

Ta ut kontakten foran og slå maskinen av og på

En ødelagt enhet er koblet til USB-kontakten.

Koble enheten fra USB-kontakten. Slå maskinen av og deretter på igjen.

Ubrukelig enhet

USB-enheten må kobles fra.

En USB-enhet eller et USB flash-minne som ikke støttes, er koblet til USB-kontakten.

Ta enheten ut av USB-kontakten.