Hjem > Feilsøking > Hvis du har problemer med maskinen > Papirhåndtering og utskriftsproblemer

Papirhåndtering og utskriftsproblemer

Hvis du fortsatt trenger hjelp etter å ha lest tabellen nedenfor, finner du de nyeste Vanlige spørsmål og feilsøking-tipsene på support.brother.com.

Problemer med utskrift

Problemer Forslag

Ingen utskrift

(Windows)

Kontroller at korrekt skriverdriver er installert og valgt.

Sjekk om maskinens display viser en feilmelding.

imageimage Beslektet informasjon: Meldinger om feil og vedlikehold

Sjekk at maskinen er online:

• Windows 10, Windows Server 2016 og Windows Server 2019

Klikk på image > Windows Systemverktøy > Kontrollpanel. I Maskinvare og lyd-gruppen, klikk på Vis enheter og skrivere. Høyreklikk på Brother XXX-XXXX Printer (der XXX-XXXX er navnet på modellen). Klikk på Se hva som skrives ut. Hvis skriverdriveralternativene vises, skal du velge skriverdriveren. Klikk Skriver i menylinjen og sørg for at Bruk skriver frakoblet ikke er valgt.

• Windows 8.1

Flytt musen til nedre høyre hjørne på skrivebordet. Klikk på Innstillinger > Kontrollpanel når menylinjen vises. I Maskinvare og lyd-gruppen, klikk på Vis enheter og skrivere. Høyreklikk på Brother XXX-XXXX Printer (der XXX-XXXX er navnet på modellen). Klikk på Se hva som skrives ut. Hvis skriverdriveralternativene vises, skal du velge skriverdriveren. Klikk Skriver i menylinjen og sørg for at Bruk skriver frakoblet ikke er valgt.

• Windows Server 2012 R2

Klikk på KontrollpanelStart skjermen. I Maskinvare-gruppen, klikk på Vis enheter og skrivere. Høyreklikk på Brother XXX-XXXX Printer (der XXX-XXXX er navnet på modellen). Klikk på Se hva som skrives ut. Hvis skriverdriveralternativene vises, skal du velge skriverdriveren. Klikk Skriver i menylinjen og sørg for at Bruk skriver frakoblet ikke er valgt.

• Windows Server 2012

Flytt musen til nedre høyre hjørne på skrivebordet. Klikk på Innstillinger > Kontrollpanel når menylinjen vises. I Maskinvare-gruppen, klikk på Vis enheter og skrivere. Høyreklikk på Brother XXX-XXXX Printer (der XXX-XXXX er navnet på modellen). Klikk på Se hva som skrives ut. Hvis skriverdriveralternativene vises, skal du velge skriverdriveren. Klikk Skriver i menylinjen og sørg for at Bruk skriver frakoblet ikke er valgt.

• Windows 7 og Windows Server 2008 R2

Klikk på image (Start) > Enheter og skrivere. Høyreklikk på Brother XXX-XXXX Printer (der XXX-XXXX er navnet på modellen), og klikk på Se hva som skrives ut. Hvis skriverdriveralternativene vises, skal du velge skriverdriveren. Klikk på Skriver på menylinjen. Kontroller at det ikke er merket av for Bruk skriver frakoblet.

• Windows Server 2008

Klikk image(Start) > Kontrollpanel > Maskinvare og lyd > Skrivere. Høyreklikk på Brother XXX-XXXX Printer (der XXX-XXXX er navnet på modellen). Sørg for at Bruk skriveren når tilkoblet ikke er oppført. Hvis den står på listen, klikker du på dette alternativet for å stille inn driveren på nettet.

Én eller flere blekkassetter har nådd slutten av sin levetid.

imageimage Beslektet informasjon: Skift blekkassettene

Hvis gamle, ikke utskrevne data forblir i skriverdriverens utskriftskø, vil dette forhindre at nye jobber skrives ut. Åpne skriverikonet og slett all data som følger:

• Windows 10, Windows Server 2016 og Windows Server 2019

Klikk på image > Windows Systemverktøy > Kontrollpanel. I Maskinvare og lyd-gruppen, klikk på Vis enheter og skrivere > Skrivere.

• Windows 8.1

Flytt musen til nedre høyre hjørne på skrivebordet. Klikk på Innstillinger > Kontrollpanel når menylinjen vises. I Maskinvare og lyd-gruppen, klikk på Vis enheter og skrivere > Skrivarar.

• Windows Server 2012 R2

Klikk på Kontrollpanel fra Start-skjermen. I Maskinvare-gruppen, klikker du Vis enheter og skrivere > Skriver.

• Windows Server 2012

Flytt musen til nedre høyre hjørne på skrivebordet. Klikk på Innstillinger > Kontrollpanel når menylinjen vises. I Maskinvare-gruppen, klikker du Vis enheter og skrivere > Skriver.

• Windows 7 og Windows Server 2008 R2

Klikk på image/Start > Enheter og skrivere > Skrivere og telefakser.

• Windows Server 2008

Klikk på image (Start) > Kontrollpanel > Maskinvare og lyd > Skrivere.

• Mac

Klikk på Systemvalg > Skrivere og skannere.

Topptekstene eller bunntekstene vises når dokumentet vises på skjermen, men de vises ikke når dokumentet skrives ut.

Det er et område som ikke er skrivbart, på toppen og bunnen av siden. Juster topp- og bunnmargene på dokumentet for å tillate dette.

imageimage Beslektet informasjon: Ikke skrivbart område

Kan ikke utføre "sideoppsett"-utskrift.

(Windows)

Kontroller at papirstørrelseinnstillingen i programmet og i skriverdriveren samsvarer.

Utskriftshastigheten er for lav.

(Windows)

Prøv å endre innstillingene for skriverdriveren. Høyeste oppløsning trenger lengre tid til databehandling, sending og utskrift. Prøv de andre kvalitetsinnstillingene i skriverdriveren som følger:

Fjern merket for Fargeforsterkning i kategorien Avansert i skriverdriveren.

Deaktiver funksjonen Uten kanter. Utskrift uten kanter er tregere enn normal utskrift.

imageimage Beslektet informasjon: Utskriftsinnstillinger (Windows)

Slå av Stillemodus-innstillingen. Utskriftshastighet er langsommere i stillemodus. imageimage Beslektet informasjon: Redusere utskriftsstøy

Sørg for at innstillingen for medietype i skriverdriveren, programmet eller innstillingen for papirtype på maskinen samsvarer med papirtypen du bruker.

imageimage Beslektet informasjon: Endre papirstørrelse og papirtype

imageimage Beslektet informasjon: Utskriftsinnstillinger (Windows)

Utskriftskvalitetsproblemer

Problemer Forslag

Dårlig utskriftskvalitet

Kontroller utskriftskvaliteten.

imageimage Beslektet informasjon: Kontroller utskriftskvaliteten

Sørg for at innstillingen for medietype i skriverdriveren, programmet eller innstillingen for papirtype på maskinen samsvarer med papirtypen du bruker.

imageimage Beslektet informasjon: Endre papirstørrelse og papirtype

imageimage Beslektet informasjon: Utskriftsinnstillinger (Windows)

Sørg for at blekkassettene dine er ferske. Følgende kan føre til at blekket klumper seg:

• Datoen som er skrevet på kassettesken er utløpt.
  • Blekkassetten har kanskje ikke blitt riktig oppbevart før bruk.

Kontroller at du bruker en av de anbefalte papirtypene.

imageimage Beslektet informasjon: Anbefalte utskriftsmedier

Anbefalt miljø for maskinen er mellom 20 °C til 33 °C.

Det er hvite streker i tekst eller grafikk.

image

Rengjør skrivehodet.

imageimage Beslektet informasjon: Rengjør skriverhodet fra Brother-maskinen

imageimage Beslektet informasjon: Rengjør skriverhodet med webbasert administrasjon

imageimage Beslektet informasjon: Rengjør skrivehodet fra datamaskinen (Windows)

Kontroller og juster papirmatingen. imageimage Beslektet informasjon: Korriger papirmatingen for å fjerne vertikale linjer

Prøv å bruke de anbefalte papirtypene.

imageimage Beslektet informasjon: Anbefalte utskriftsmedier

For å forlenge levetiden til skrivehodet, få mest mulig ut av blekkassettene og opprettholde utskriftskvaliteten, anbefaler vi ikke at du ofte trekker ut maskinens strømledning og/eller lar maskinen være frakoblet i lengre perioder. Vi anbefaler at du bruker image til å slå av maskinen. Bruk av image gjør at maskinen bruker mindre strøm, noe som fører til periodisk, men mindre hyppig rengjøring av skriverhodet.

Det er mørke streker med jevn avstand mellom dem.

image

Kontroller og juster papirmatingen.

imageimage Beslektet informasjon: Korriger papirmatingen for å fjerne vertikale linjer

Maskinen skriver ut tomme sider.

Kontroller utskriftskvaliteten.

imageimage Beslektet informasjon: Kontroller utskriftskvaliteten

For å forlenge levetiden til skrivehodet, få mest mulig ut av blekkassettene og opprettholde utskriftskvaliteten, anbefaler vi ikke at du ofte trekker ut maskinens strømledning og/eller lar maskinen være frakoblet i lengre perioder. Vi anbefaler at du bruker image til å slå av maskinen. Bruk av image gjør at maskinen bruker mindre strøm, noe som fører til periodisk, men mindre hyppig rengjøring av skriverhodet.

Tegn og linjer er uskarpe.

image

Kontroller innrettingen av papiret.

imageimage Beslektet informasjon: Kontroller innrettingen av papiret fra Brother-maskinen

Endre utskriftsalternativene.

imageimage Beslektet informasjon: Endre utskriftsalternativene for å forbedre utskriftene

Utskrevet tekst eller bilder er skjeve.

Kontroller at papiret ligger riktig i papirmagasinet, og at papirførerne er riktig justert.

imageimage Beslektet informasjon: Legg i papir

Kontroller at papirstoppdekselet er lukket ordentlig.

Det er flekker eller smuss øverst på midten av utskriftssiden.

Kontroller at papiret ikke er for tykt, og at det ikke er krøllet.

imageimage Beslektet informasjon: Anbefalte utskriftsmedier

Utskriften ser skitten ut, eller blekket later til å renne.

Kontroller at du bruker de anbefalte papirtypene. Ikke ta på papiret før blekket er tørt.

imageimage Beslektet informasjon: Anbefalte utskriftsmedier

Utskriftssiden skal ligge med utskriftssiden ned i papirmagasinet.

Hvis du bruker fotopapir, passer du på at glanset side av fotopapiret ligger vendt ned i magasinet og at du har angitt riktig papirtype. Hvis du skriver ut et fotografi fra datamaskinen, stiller du inn Medietype i skriverdriveren eller programmet du bruker til utskrift.

Blekket er gnidd utover eller renner ved bruk av glanset fotopapir.

Sørg for å sjekke begge sider av papiret. Legg den glansede overflaten (utskriftsoverflaten) ned.

imageimage Beslektet informasjon: Endre papirstørrelse og papirtype

Sørg for at innstillingen for papirtype er riktig hvis du skal bruke glanset fotopapir.

Det er flekker på baksiden eller nederst på arket.

Kontroller at det ikke er blekkflekker på skriverplaten.

imageimage Beslektet informasjon: Rengjør maskinens skriverplate

Kontroller at du bruker papirstøtteklaffen.

imageimage Beslektet informasjon: Legg i papir

Sørg for at papirmaterullene ikke er tilskitnet med blekk.

imageimage Beslektet informasjon: Rengjør papirmaterullene

Utskriftene er skrukkete.

(Windows)

Velg fanenAvansert i skriverdriveren, og klikk Andre utskriftsalternativer og klikk så Avanserte fargeinnstillinger. Tøm Toveis utskrift-avmerkingsboksen.

Flekker på baksiden av arket ved bruk av funksjonen for automatisk 2-sidig utskrift.

(Windows)

Endre alternativet for å redusere flekker i egenskapene eller innstillingene til skriverdriveren.

imageimage Beslektet informasjon: Forhindre flekker på utskrifter og papirstopp (Windows)

Problemer med papirhåndtering

Problemer Forslag

Maskinen mater ikke inn papir.

Pass på at papirmagasinet er skjøvet helt inn til det låses på plass.

Sørg for at papirstansdekselet på baksiden av maskinen er stengt.

Hvis maskinens LCD-skjerm viser en melding om papirstopp og problemet vedvarer, imageimage Beslektet informasjon: Meldinger om feil og vedlikehold

Hvis papirmagasinet er tomt, legger du inn en ny stabel med papir i papirmagasinet.

Hvis det er papir i papirmagasinet, kontrollerer du at det ligger rett. Glatt ut papiret hvis det er krøllete. Noen ganger er det nyttig å fjerne papiret, snu papirstabelen og legge den tilbake i papirmagasinet.

Reduser mengde papir i papirmagasinet, og prøv deretter igjen.

Rengjør rullene for papiropphenting.

imageimage Beslektet informasjon: Rengjør valsene for papiropphenting for papirmagasin 1 eller Rengjør valsene for papiropphenting for papirmagasin 2

Pass på at papiret er innenfor maskinens spesifikasjoner.

imageimage Beslektet informasjon: Papirretning og kapasitet for papirmagasinene

Fotopapir mates ikke på korrekt måte.

Når du skriver ut på fotopapir, skal du legge i ett ekstra ark av det samme fotopapiret i papirmagasinet.

Maskinen mater flere sider samtidig.

• Kontroller at papiret er lagt riktig i papirmagasinet.
  • Fjern alt papiret fra papirmagasinet og luft papirstabelen godt før du legger den tilbake i magasinet.
  • Ikke dytt papiret for langt inn.

imageimage Beslektet informasjon: Legg i papir

Kontroller at papirstoppdekselet er lukket ordentlig.

imageimage Beslektet informasjon: Skriverstopp eller papirstopp

Påse at bunnplaten i papirmagasinet ikke er skitten.

imageimage Beslektet informasjon: Rengjøre bunnputen

Papirstopp.

imageimage Beslektet informasjon: Skriverstopp eller papirstopp

Kontroller at papirførerne er tilpasset papirstørrelsen.

Bruk innstillingene som forhindrer papirstopp.

imageimage Beslektet informasjon: Forhindre flekker på utskrifter og papirstopp (Windows)

Papirstopp oppstår på nytt.

Ved gjentatte papirstopp kan det hende at en liten papirbit sitter fast i maskinen. Kontroller at det fremdeles ikke sitter fast papir i maskinen.

imageimage Beslektet informasjon: Fjerne papirbiter

Papirstopp ved bruk av 2-sidig utskrift.

Hvis det ofte oppstår papirstopp ved 2-sidig utskrift, kan det være blekkflekker på papirmaterullene. Rengjør papirmaterullene.

imageimage Beslektet informasjon: Rengjør papirmaterullene