Beheer via een webbrowser openen

• Wij raden u aan de meest recente versie van de volgende webbrowsers te gebruiken:
    • Microsoft Edge, Firefox en Google Chrome voor Windows
    • Safari, Firefox en Google Chrome voor Mac
    • Google Chrome voor Android
    • Safari en Google Chrome voor iOS
  • Zorg ervoor dat JavaScript en cookies altijd zijn ingeschakeld, ongeacht de browser die u gebruikt.
  • We raden u aan het HTTPS-beveiligingsprotocol te gebruiken wanneer u instellingen configureert via Beheer via een webbrowser.

• Wanneer u HTTPS gebruikt voor de configuratie van Beheer via een webbrowser, geeft uw browser een waarschuwingsscherm weer. Als u wilt voorkomen dat het waarschuwingsscherm wordt weergegeven, kunt u een zelfondertekend certificaat gebruiken voor SSL/TLS-communicatie. Voor meer informatie, imageimage Verwante informatie

• Het standaardwachtwoord voor het beheer van de apparaatinstellingen vindt u op de achterzijde van het apparaat bij "Pwd". Het verdient aanbeveling het standaardwachtwoord onmiddellijk te wijzigen om ongeautoriseerde toegang tot het apparaat te voorkomen.

U kunt het standaardwachtwoord ook vinden door het netwerkconfiguratierapport af te drukken.

Open Beheer via een webbrowser via uw webbrowser

1. Start uw webbrowser.
  2. Voer "https://IP-adres van apparaat" in de adresbalk van uw browser in (waarbij "IP-adres van apparaat" staat voor het IP-adres van het apparaat).
    Bijvoorbeeld:

https://192.168.1.2

image
    • Als u een DNS (domeinnaamsysteem) of een NetBIOS-naam gebruikt, kunt u in plaats van het IP-adres een andere naam invoeren zoals "GedeeldePrinter".

Voorbeeld: https://GedeeldePrinter

• Als u een NetBIOS-naam inschakelt, kunt u ook de naam van het knooppunt gebruiken.

Voorbeeld: https://brn123456abcdef

• De NetBIOS-naam staat in het rapport van de netwerkconfiguratie.
  3. Voer zo nodig het wachtwoord in in het veld Log in en klik vervolgens op Log in.
    image
    Het standaardwachtwoord voor het beheer van de apparaatinstellingen vindt u op de achterzijde van het apparaat bij "Pwd".
  4. Als u het navigatiemenu wilt vastmaken aan de linkerkant van het scherm, klik dan op image en vervolgens op image.
U kunt de instellingen van het apparaat nu wijzigen.

Open Beheer via een webbrowser via Brother iPrint&Scan (Windows/Mac)

1. Start Brother iPrint&Scan.
    • Windows

Start image(Brother iPrint&Scan).

• Mac

Klik in de menubalk Finder op Go>Programma’s en dubbelklik vervolgens op het pictogram van iPrint&Scan.

Het scherm Brother iPrint&Scan verschijnt.
  2. Als uw Brother-apparaat niet is geselecteerd, klikt u op de knop Selecteer uw apparaat en selecteert u vervolgens de naam van uw model in de lijst. Klik op OK.
  3. Klik op image(Apparaatinstellingen).
  4. Klik op Alle instellingen.
    De pagina Beheer via een webbrowser wordt weergegeven.
  5. Voer zo nodig het wachtwoord in in het veld Log in en klik vervolgens op Log in.
    image
    Het standaardwachtwoord voor het beheer van de apparaatinstellingen vindt u op de achterzijde van het apparaat bij "Pwd".
  6. Als u het navigatiemenu wilt vastmaken aan de linkerkant van het scherm, klik dan op image en vervolgens op image.
U kunt de instellingen van het apparaat nu wijzigen.
image
U kunt Beheer via een webbrowser ook openen vanuit Brother Mobile Connect voor mobiele apparaten.

Open Web Based Management via het Brother Hulpprogramma (Windows)

1. Klik op image (Brother Utilities) en vervolgens op de vervolgkeuzelijst en selecteer uw modelnaam (indien nog niet geselecteerd).
  2. Klik in de linkernavigatiebalk op Hulpmiddelen en klik vervolgens op Apparaatinstellingen.
    De pagina Beheer via een webbrowser wordt weergegeven.
  3. Voer zo nodig het wachtwoord in in het veld Log in en klik vervolgens op Log in.
    image
    Het standaardwachtwoord voor het beheer van de apparaatinstellingen vindt u op de achterzijde van het apparaat bij "Pwd".
  4. Als u het navigatiemenu wilt vastmaken aan de linkerkant van het scherm, klik dan op image en vervolgens op image.
U kunt de instellingen van het apparaat nu wijzigen.

Als u de protocolinstellingen wijzigt, moet u, nadat u op Indienen hebt geklikt, het apparaat opnieuw opstarten om de configuratie te activeren.

Klik na het configureren van de instellingen op Uitloggen.