Home > Beveiliging > Gebruik SSL/TLS > Uw netwerk veilig beheren met SSL/TLS > Het zelfondertekende certificaat voor Windows-gebruikers installeren als beheerder

Het zelfondertekende certificaat voor Windows-gebruikers installeren als beheerder

• De volgende stappen zijn voor Microsoft Edge. Als u een andere webbrowser gebruikt, raadpleeg dan de documentatie of online-Help van die browser voor aanwijzingen voor het installeren van certificaten.
  • Zorg ervoor dat u een zelfondertekend certificaat hebt aangemaakt met Beheer via een webbrowser.
  1. Klik met de rechtermuisknop op het pictogram Microsoft Edge en klik vervolgens op Als administrator uitvoeren.
    Als het scherm Gebruikersaccountbeheer verschijnt, klik dan op Ja.
  2. Voer "https://IP-adres van apparaat" in de adresbalk van uw browser in (waarbij "IP-adres van apparaat" staat voor het IP-adres van het apparaat).
    Bijvoorbeeld:

https://192.168.1.2

image
    • Als u een DNS (domeinnaamsysteem) of een NetBIOS-naam gebruikt, kunt u in plaats van het IP-adres een andere naam invoeren zoals "GedeeldePrinter".

Voorbeeld: https://GedeeldePrinter

• Als u een NetBIOS-naam inschakelt, kunt u ook de naam van het knooppunt gebruiken.

Voorbeeld: https://brn123456abcdef

• De NetBIOS-naam staat in het rapport van de netwerkconfiguratie.
  3. Als uw verbinding niet privé is, klik dan op de knop Geavanceerd en ga door naar de webpagina.
  4. Voer zo nodig het wachtwoord in in het veld Log in en klik vervolgens op Log in.
    image
    Het standaardwachtwoord voor het beheer van de apparaatinstellingen vindt u op de achterzijde van het apparaat bij "Pwd".
  5. Ga naar het navigatiemenu en klik vervolgens op Netwerk>Beveiliging>Certificaat.
    image
    Begin bij image als het navigatiemenu niet wordt weergegeven aan de linkerkant van het scherm.
  6. Klik op Exporteren.
  7. Als u het uitvoerbestand wilt versleutelen, typ dan een wachtwoord in het veld Wachtwoord invoeren. Als het veld Wachtwoord invoeren leeg is, wordt uw uitvoerbestand niet versleuteld.
  8. Voer het wachtwoord opnieuw in het veld Wachtwoord opnieuw invoeren in en klik vervolgens op Indienen.
  9. Klik op het gedownloade bestand om het te openen.
  10. Wanneer de Wizard Certificaat importeren verschijnt, klikt u op Volgende.
  11. Klik op Volgende.
  12. Typ een wachtwoord indien nodig en klik vervolgens op Volgende.
  13. Selecteer Alle certificaten in het onderstaande archief opslaan en klik daarna op Bladeren….
  14. Selecteer Vertrouwde basiscertificeringsinstanties en klik vervolgens op OK.
  15. Klik op Volgende.
  16. Klik op Voltooien.
  17. Klik op Ja als de vingerafdruk (duimafdruk) correct is.
  18. Klik op OK.