Home > Beveiliging > Certificaten configureren voor een veilig apparaat > Een zelf ondertekend certificaat aanmaken

Een zelf ondertekend certificaat aanmaken

1. Start uw webbrowser.
  2. Voer "https://IP-adres van apparaat" in de adresbalk van uw browser in (waarbij "IP-adres van apparaat" staat voor het IP-adres van het apparaat).
    Bijvoorbeeld:

https://192.168.1.2

image
    • Als u een DNS (domeinnaamsysteem) of een NetBIOS-naam gebruikt, kunt u in plaats van het IP-adres een andere naam invoeren zoals "GedeeldePrinter".

Voorbeeld: https://GedeeldePrinter

• Als u een NetBIOS-naam inschakelt, kunt u ook de naam van het knooppunt gebruiken.

Voorbeeld: https://brn123456abcdef

• De NetBIOS-naam staat in het rapport van de netwerkconfiguratie.
  3. Voer zo nodig het wachtwoord in in het veld Log in en klik vervolgens op Log in.
    image
    Het standaardwachtwoord voor het beheer van de apparaatinstellingen vindt u op de achterzijde van het apparaat bij "Pwd".
  4. Ga naar het navigatiemenu en klik vervolgens op Netwerk>Beveiliging>Certificaat.
    image
    Begin bij image als het navigatiemenu niet wordt weergegeven aan de linkerkant van het scherm.
  5. Klik op Zelf ondertekend certificaat maken.
  6. Voer een Algemene naam en een Geldigheidsdatum in.
    • De lengte van de Algemene naam is minder dan 64 bytes. Voer een identificator in zoals een IP-adres, naam van een knooppunt of domeinnaam die u zult gebruiken om toegang te krijgen tot dit apparaat via SSL/TLS-communicatie. De naam van het knooppunt wordt standaard weergegeven.
    • Een waarschuwing wordt weergegeven als u het IPPS- of HTTPS-protocol gebruikt en een andere naam in de URL invoert dan de Algemene naam die werd gebruikt voor het zelfondertekende certificaat.
  7. Selecteer uw instelling in de vervolgkeuzelijst Algoritme van openbare sleutel. De standaardinstelling is RSA (2048-bits).
  8. Selecteer uw instelling in de vervolgkeuzelijst Digest-algoritme. De standaardinstelling is SHA256.
  9. Klik op Indienen.