Hem > Felsökning > Utskriftsproblem

Utskriftsproblem

Problem Lösning
Skrivaren skriver inte ut eller också har det inträffat ett utskriftsfel.
  • Är kabeln inte helt ansluten (när du använder en USB-kabel)?

Se till att kabeln är säkert ansluten.

• Är rullen rätt isatt?

I annat fall tar du bort rullen och installerar den igen. Mer information imageimage Liknande ämnen

• Finns det tillräckligt med rulle kvar?

I annat fall installerar du en ny rulle.

• Är luckan till rullesutrymmet öppen?

Se till att luckan till rullesutrymmet är stängd.

• Har ett utskriftsfel eller överföringsfel uppstått?

Stäng av skrivaren och slå på den igen. Om problemet kvarstår ber vi dig kontakta Brothers kundtjänst.

Skrivaren matar inte ut papper.
  • Finns det smuts eller ludd på matningsrullen som gör att den inte kan rotera fritt?

Rengör rullen. Mer information imageimage Liknande ämnen

• Se till att papperets utmatningsväg inte är blockerad.
  • Ta bort rullen och installera den igen. Mer information imageimage Liknande ämnen
  • Se till att luckan till rullesutrymmet är helt stängd.
Skrivaren matar papper kontinuerligt.
  • Öppna luckan till rullesutrymmet.
  • Tryck på strömbrytaren image eller knappen image (Tillbaka) för att avbryta utskriften.
  • Stäng av skrivaren.
Skrivaren pausar inte mellan etiketterna.
  • Se till att du har angett medieinformationen korrekt. Du kan ställa in mediainformationen med Inställning av pappersformat i Printer Setting Tool.
  • Torka av sensorn med en torr bomullspinne om den är smutsig.
    image
    image
    1. Mediasensor
  • Se till att inga föremål blockerar sensorn.
Vid utskrift via USB-kabeln pausar skrivaren upprepade gånger och fortsätter sedan att skriva ut. Är skrivaren inställd på sekventiell utskrift? Om den är det ställer du in utskriftsläget till buffrad utskrift.
  • Windows 10/Windows Server 2016/Windows Server 2019:

Klicka på Start > Inställningar > Enheter > Skrivare och skannrar. Klicka på skrivaren som du vill ställa in och klicka sedan på Öppna kön. Klicka på Skrivare > Utskriftsinställningar.

Klicka på fliken Övrigt och välj alternativet Efter att en sida har mottagits.

• Windows 8,1/Windows Server 2012/Windows Server 2012 R2:

Klicka på Kontrollpanelen på skärmen Appar. Klicka på Maskinvara och ljud > Enheter och skrivare. Högerklicka på skrivaren du vill ställa in och klicka sedan på menyn Utskriftsinställningar.

Klicka på fliken Övrigt och välj alternativet Efter att en sida har mottagits.

• Windows 7:

Klicka på Start > Enheter och skrivare. Högerklicka på skrivaren du vill ställa in och klicka sedan på menyn Utskriftsinställningar.

Klicka på fliken Övrigt och välj alternativet Efter att en sida har mottagits.

Ett fel inträffade när rullen inte kan matas till utskriftens startposition. Om det inträffar ett fel med matningen använder du Inställning av pappersformat i Printer Setting Tool för att tilldela skrivaren rätt pappersinställningar. Du kan också klicka på Välj media för att kontrollera om rätt media är inställd på skrivaren.

Problem med den utskrivna bilden

Problem Lösning
Utskrivna papper innehåller strimmor eller tecken av dålig kvalitet eller pappret matas inte korrekt. Är skrivhuvudet eller rullen smutsig?

Trots att skrivhuvudet i allmänhet förblir rent under normal användning kan ludd eller smuts från rullen fastna på skrivarhuvudet. Om det händer ska du rengöra matningsrullen. Mer information imageimage Liknande ämnen

Utskriftskvaliteten är låg.
  • Finns det damm eller smuts på skrivhuvudet eller rullen som hindrar att de roterar fritt?

Rengör skrivhuvudet eller rullen. Mer information imageimage Liknande ämnen

• Justera utskriftsdensiteten. Svärtningsgraden kan specificeras i Verktyg för skrivarinställning.
Utskrivna streckkoder kan inte läsas.
  • Etiketter med streckkoder ska skrivas ut i skrivhuvudets riktning enligt bilden nedan:

image
    1. Skrivhuvud
    2. Streckkod
    3. Utskriftsriktning
  • Prova med en annan streckkodsläsare.
  • Ställ in Utskriftshastighet på ett långsammare alternativ. Utskriftshastigheten kan specificeras i Verktyg för skrivarinställning. Mer information imageimage Liknande ämnen
  • Justera Utskriftsdensitet. Svärtningsgraden kan specificeras i Verktyg för skrivarinställning. Mer information imageimage Liknande ämnen
  • Kontrollera alltid att streckkodsetiketterna kan läsas av streckkodsläsaren.
Papperets huvudmarginal skiljer sig från skrivarinställningen.
  • Se till att rullens ytterdiameter är inom 66 mm.
  • Kontrollera att avrivningspositionsinställningen (uppåt/nedåt) stämmer.
  • Är de korrekta medierullhållarna installerade i skrivaren?

Problem med skrivaren

Problem Lösning
LED-indikatorn eller LCD-skärmen tänds inte.
  • Är batteriet korrekt installerat?

Se till att batteriet är korrekt isatt. Om så är fallet, kontrollera att batteriet har tillräcklig laddning kvar.

• Har adaptersladden anslutits korrekt?

Se till att kabeln är korrekt ansluten.

• Om LED-indikatorn eller LCD-skärmen ändå inte tänds, kontaktar du Brothers kundtjänst.
Ett dataöverföringsfel visas på datorn.
  • Har rätt port valts?

Kontrollera att du har valt rätt port.

• Är skrivaren i avsvalningsläge?

Meddelandet Svalnar visas på LCD-skärmen.

Vänta tills meddelandet försvinner och försök sedan att skriva ut igen.

• Finns det utskriftsjobb som inte är klara?

Om du försöker skriva ut samtidigt som andra skriver ut stora datamängder kan inte skrivaren ta emot ditt utskriftsjobb förrän de aktuella utskriftsjobben är avslutade. Om detta inträffar, skickar du om utskriftsjobbet efter att de andra jobben har avslutats.

Jag vill återställa skrivaren/radera data som har överförts från datorn. imageimage Liknande ämnen
Jag vill avbryta det aktuella utskriftsjobbet. Kontrollera att skrivaren är På och tryck sedan på strömbrytaren image eller knappen image (Tillbaka).
Skrivhuvudet, motorn eller batteriet är för heta.
  • Huvud:

Om skrivhuvudet blir för varmt kan det orsaka felaktig bildåtergivning på papperet. Det här förhållandet är normalt vid utskrift av dokument med större mängder ”svart” innehåll.

Skrivaren stoppar och utskriften återupptas när skrivhuvudet har svalnat.

Du kan undvika eller skjuta upp det här tillståndet genom att skriva ut med en lägre densitetsinställning, minska mängden svart område som ska skrivas ut (t.ex. genom att ta bort bakgrundsfyllning och färger i diagram och presentationer), och se till att skrivaren har tillräcklig ventilation och att den inte står i ett tillslutet utrymme.

• Motor eller batteri:

Överbelasta inte skrivaren. Om skrivaren överbelastas kan motorn eller batteriet bli för varma. I så fall kommer skrivaren att stanna och utskriften återupptas när motorn eller batteriet har svalnat.

Överföringen av programmet misslyckades. Systemet återställs om programmet överförs igen. Kontakta din Brother-återförsäljare eller Brothers kundtjänst för att få hjälp.