Hem > Felsökning > Nätverksproblem

Nätverksproblem

Problem med nätverksinstallation

Problem Lösning
Du använder säkerhetsprogramvara
  • Kontrollera inställningarna i installationsdialogrutan för skrivardrivrutinen.
  • Tillåt åtkomst när säkerhetsprogramvarans varningsmeddelande visas under skrivardrivrutinsinstallationen.
Säkerhetsinställningarna (SSID/nätverksnyckel) är felaktiga Se till att inställningarna för nätverkssäkerhet stämmer:
  • Se instruktionerna som medföljer Wi-Fi-routern/åtkomstpunkten om du vill ha mer information om hur du hittar säkerhetsinställningarna.
  • Standard-SSID (nätverksnamn) kan vara din Wi-Fi-routers/åtkomstpunkts tillverkarnamn eller modellnummer.
  • Kontakta Wi-Fi-routerns/åtkomstpunktens tillverkare, internetleverantören eller nätverksadministratören.
Skrivaren kan inte ansluta till den mobila enheten med Wi-Fi eller Bluetooth.
  • Ställ skrivaren inom cirka en meter från den mobila enheten när du konfigurerar Wi-Fi-nätverksinställningarna.
  • Flytta skrivaren till ett hinderfritt område.
  • Om du har en trådlös dator, Bluetooth-utrustad enhet, mikrovågsugn, digital trådlös telefon eller annan enhet i närheten av skrivaren eller Wi-Fi-routern/åtkomstpunkten ska du flytta enheten från skrivaren eller Wi-Fi-routern/åtkomstpunkten.
Skrivaren kan inte skriva ut med Wi-Fi eller Bluetooth.
Du använder MAC-adressfiltrering.
  • Du hittar MAC-adressetiketten undertill på skrivaren. Du kan även bekräfta serienumret genom att skriva ut skrivarinformationen.
    image
    Serienummer och MAC-adressetiketter sitter på skrivarens underdel.
    image
    1. Serienummer
    2. MAC-adress
  • Ställ in Wi-Fi-routern/åtkomstpunkten så att MAC-adressen för skrivaren tillåts för anslutningar. Mer information finns i instruktionerna som medföljer Wi-Fi-routern/åtkomstpunkten.
Wi-Fi-åtkomstpunkten/routern är i dolt läge (sänder inte SSID)
  • Ange rätt SSID-namn under installationen eller när du använder Communication Settings (Kommunikationsinställningar) i Printer Setting Tool.
  • Kontrollera SSID-namnet i instruktionerna som medföljde Wi-Fi-routern/åtkomstpunkten och ställ in det trådlösa nätverket igen.
Skrivaren är inte korrekt ansluten till nätverket. Kontrollera WLAN-ikonen på LCD-skärmen.
image
: Skrivaren är redan ansluten till ett trådlöst nätverk. Kontrollera informationen om trådlöst nätverk och anslut din Wi- Fi-router/åtkomstpunkt korrekt.
image
: Skrivaren söker efter nätverket. Kontrollera att Wi-Fi-routern/åtkomstpunkten är tillgänglig och vänta ett tag. Om skrivaren fortfarande inte är ansluten ställer du in skrivarens Wi-Fi-anslutning igen.
Ingen ikon : Funktionen för trådlöst nätverk på skrivaren är avstängd. Kontrollera att skrivaren är i det läge du vill använda för att ansluta.
Jag har kontrollerat och provat förslagen ovan men jag kan fortfarande inte slutföra den trådlösa konfigurationen. Stäng av skrivaren och slå på den igen. Försök sedan konfigurera Wi-Fi-inställningarna igen.

Det går inte att skriva ut över nätverket/skrivaren hittas inte i nätverket även efter en lyckad installation

Problem Lösning
Du använder säkerhetsprogramvara Mer information imageimage Liknande ämnen
Skrivaren har inte tilldelats en tillgänglig IP-adress
  • Kontrollera IP-adressen och nätmasken.

Kontrollera att både IP-adresserna och nätmaskerna för datorn och skrivaren är korrekta och finns i samma nätverk.

Mer information om hur du verifierar IP-adressen och nätmasken får du från nätverksadministratören.

• Med Printer Setting Tool bekräftar du IP-adress, nätmask och andra nätverksinställningar i Communication Settings (Kommunikationsinställningar). Mer information imageimage Liknande ämnen
Ditt förra utskriftsjobb misslyckades. Om det misslyckade utskriftsjobbet ligger kvar i datorns utskriftskö tar du bort det.

Till exempel när du använder Windows 10:

Klicka på Start > Inställningar > Enheter > Skrivare och skannrar. Klicka skrivaren och klicka sedan på Öppna kön. Klicka på Skrivare > Avbryt alla dokument

Jag har kontrollerat och provat allt ovanstående men skrivaren skriver inte ut. Avinstallera skrivardrivrutinen och programvaran och installera om dem.

Problem med säkerhetsprogramvara

Problem Lösning
Du godkände inte dialogrutan med säkerhetsvarningen som visades under standardinstallationen, BRAdmin Light-installationen eller utskriften. Om du inte har godkänt säkerhetsvarningen i dialogrutan kan brandväggsfunktionen i säkerhetsprogramvaran neka åtkomst. I en del säkerhetsprogram blockeras åtkomsten utan att någon säkerhetsvarning visas. Läs mer om hur du tillåter åtkomst i instruktionerna för säkerhetsprogramvaran eller kontakta tillverkaren.
Fel portnummer används för skrivarens nätverksfunktioner Följande portnummer används för Brothers nätverksfunktioner:

BRAdmin Light: Portnummer 161/Protokoll UDP.

Mer information om hur du öppnar porten finns i instruktionerna till säkerhetsprogramvaran eller så kan du kontakta tillverkaren.

Kontrollera att nätverksenheterna fungerar som de ska

Problem Lösning
Skrivaren och Wi-Fi-routern/åtkomstpunkten är inte påslagen. Se till att du har bekräftat alla instruktioner i avsnitten Relaterad information.
Jag känner inte till skrivarens nätverksinställningar, t.ex. IP-adressen. Kontrollera Communication Settings (Kommunikationsinställningar) i Printer Setting Tool. Mer information imageimage Liknande ämnen