Hem > Felsökning > Felmeddelanden och underhållsmeddelanden

Felmeddelanden och underhållsmeddelanden

Felmeddelande Orsak/lösning
Hög temp.! Är skrivaren för varm?

När inställningen Linerless roll är aktiv och skrivaren överhettas visas felmeddelandet. Vänta tills skrivaren svalnar.

Ingen mall vald!
  • Det finns ingen mall med det angivna numret.

Ange rätt nummer.

• Vid utskrift av en mall indikeras ett fel om den angivna mallen inte finns.
  • Mallen överfördes inte. Registrera mallen med det angivna numret på skrivaren.
Kan ej uppdatera data Försök uppdat. data igen.
  • Kontrollera FTP-serverinställningen för funktionen Fjärruppdatering.
  • Se till att inställningsfilen lagras på angiven plats.
  • Kontrollera att filen som angavs av administratören finns i mappen på FTP-servern.
Klocka inte inställd Ställ in datum och tid.
Komm. fel!
  • Dataöverföringen lyckades inte. När du skickar en mall som en BLF-fil ska du se till att modellnamnet som har angetts i filen motsvarar skrivarens modellnamn.
  • Har Wi-Fi- eller Bluetooth-anslutningen avbrutits?

Stäng av skrivaren och slå sedan på den igen.

Kontrollera mediet!
  • Är rätt rulle installerad?

Kontrollera att rätt mediatyp har installerats (stansad etikett eller kontinuerlig tapelängd) och rätt storlek har installerats.

• Är rullen rätt isatt?

I annat fall tar du bort rullen och installerar om den. Mer information imageimage Liknande ämnen

• Finns det tillräckligt med rulle kvar?

I annat fall installerar du en ny rulle.

Ladda batteri! Börjar det uppladdningsbara batteriet bli urladdat?

Använd nätadaptern och nätadaptersladden för att ansluta skrivaren till ett eluttag eller använd biladaptern för att ansluta skrivaren till ett DC-uttag för att ladda batteriet.

Du kan även ladda batteriet med en USB-kabel (medföljer ej).

Laddningsfel Kan inte ladda Är batteriladdningen ofullständig trots kontinuerlig laddning?

Kontrollera att batteriet är korrekt installerat. Om det fortfarande inte går att ladda kan batteriets hälsa ha försämrats. Byt ut batteriet mot ett nytt.

M. svagt batt Ersätt batteri Batteriet kan vara uttömt. Byt ut batteriet mot ett nytt.

Gå till Brother support webbsida på support.brother.com.

Masslagring används fel! Är skrivaren i masslagringsläge?
  • Skrivarens filsystem kan vara skadat eller så ändrades en fils namn eller innehåll när filen överfördes eller bearbetades. Stäng av skrivaren och slå sedan på den igen.
  • Undvik ytterligare problem genom att inte använda filerna på skrivaren under bearbetning av masslagring.
Minnet fullt! Se till att de data du överför inte överskrider kapaciteten för användarens lagringsutrymme.
Problem med databaspost! Ett fel inträffar om du skriver ut en mall som specificerar en felaktig nyckelkod eller om nyckelkoden inte finns i en kopplad databas.
Stäng lucka! Är luckan till rullesutrymmet öppen?

Kontrollera att luckan till rullens utrymme är stängd.

Svagt batt.! Felmeddelandet visas strax före utskriften och när skrivaren inte kan skriva ut på grund av det svaga batteriet trots att skrivaren är ansluten och laddad med en adapter, USB-kabel eller laddningsvagga.
Systemfel! XX Kontakta Brothers kundtjänst om något av de här felmeddelandena visas.
Utskriftsdata är för stora
  • Skrivaren tar emot en utskrift som överskrider den maximal utskriftslängden.
  • Utskrifter som överskrider 3 m och inkompatibla filer kan inte skrivas ut.

WPS anslöts inte 1 Försök ansluta igen

WPS anslöts inte 2 Försök ansluta igen

Wi-Fi-routern/åtkomstpunkten hittades inte eller flera Wi-Fi-routrar/åtkomstpunkter hittades.
  • Kontrollera att det endast finns en Wi-Fi-åtkomstpunkt/router inom räckhåll där WPS är aktiverat och försök igen.
  • Försök igen efter några minuter för att undvika störning från andra routrar/åtkomstpunkter.