Hem > Konfigurera din skrivare > Ladda det uppladdningsbara litiumjonbatteriet

Ladda det uppladdningsbara litiumjonbatteriet

Tips om hur du använder det uppladdningsbara litiumjonbatteriet

Ladda det uppladdningsbara litiumjonbatteriet helt innan du använder skrivaren.
image
  • Utskrifter med hög densitet (mörka) laddar ur det uppladdningsbara litiumjonbatteriet snabbare än utskrifter med låg densitet. Ändra inställningarna för svärtningsgrad i skrivardrivrutinens dialogruta eller i Printer Setting Tool.

Mer information imageimage Liknande ämnen: Enhetsinställningar i Printer Setting Tool (Windows).

Mer information imageimage Liknande ämnen: Ändra skrivarinställningar med Printer Setting Tool (Mac).

• Ladda det uppladdningsbara litiumjonbatteriet i en miljö med en temperatur på mellan 0 °C och 40 °C, annars laddas inte batteriet.
  • Det rekommenderade temperaturintervallet för laddning av det uppladdningsbara litiumjonbatteriet är mellan 5 °C och 35 °C.
  • Om du använder skrivaren när både det uppladdningsbara litiumjonbatteriet är installerat och nät- eller biladaptern är ansluten kan status-indikatorn stängas av och laddningen avbrytas även om det uppladdningsbara litiumjonbatteriet inte har laddats helt.
  • För att förhindra att det uppladdningsbara litiumjonbatteriet försämras kommer laddning inte att ske när den återstående laddningen i batteriet är tillräcklig, även om nätadaptern eller nätadaptern för USB Type-C är ansluten.
Egenskaper för det uppladdningsbara litiumjonbatteriet

För att säkerställa högsta prestanda och längsta livslängd för det uppladdningsbara litiumjonbatteriet:

• Undvik att använda eller förvara det uppladdningsbara litiumjonbatteriet på platser där det utsätts för mycket höga eller låga temperaturer eftersom det då försämras snabbare.
  • Ta ut det uppladdningsbara litiumjonbatteriet om du inte använder skrivaren under en längre tid.
  • Förvara det uppladdningsbara litiumjonbatteriet med mindre än 50 % laddning på en sval och torr plats och utan direkt solljus.
  • Ladda om det uppladdningsbara litiumjonbatteriet var sjätte månad om det förvaras under längre perioder.

Ladda det uppladdningsbara litiumjonbatteriet

Ladda det uppladdningsbara litiumjonbatteriet så snart du har ställt in din skrivare.
  1. Stäng av skrivaren.
  2. Gör något av följande:
    • Använd nätadaptern och nätadaptersladden för att ansluta skrivaren till ett nätuttag.
    • Använd biladaptern och för att ansluta skrivaren till ett DC-uttag.
    • Använd nätadaptern för USB Type-C och nätadaptersladden för att ansluta skrivaren till ett nätuttag.
    • Använd en USB Type-C-kabel för att ansluta skrivaren till datorn eller en kompatibel USB-laddare.
    image
    • Laddning med en USB Type-C-kabel tar längre tid än andra laddningsmetoder.
    • USB-laddaren måste vara 5 V 0,5 A eller högre.
    • Om en USB Type-C-kabel inte medföljer kan du använda en USB Type-C-kabel som matchar USB-laddarens spänning och strömstyrka.
    image
    image
    1. Power-indikator
    2. Status-indikator
    När batteriet är fulladdat släcks status-indikatorn.
  3. Frånkoppla strömkällan från skrivaren.

image
När du använder den särskilda adaptern ska du ladda det uppladdningsbara litiumjonbatteriet i två timmar för att det ska bli fulladdat. När det uppladdningsbara litiumjonbatteriet är fulladdat skriver det ut cirka 600 sidor.

Sluta ladda det uppladdningsbara litiumjonbatteriet

Sluta ladda det uppladdningsbara litiumjonbatteriet och frånkoppla skrivaren från strömkällan.