Hem > Skrivarinställningar > Ändra skrivarinställningar med Printer Setting Tool (Windows) > Enhetsinställningar i Printer Setting Tool (Windows)

Enhetsinställningar i Printer Setting Tool (Windows)

• PJ-822/PJ-823:

Använd Enhetsinställningar i Printer Setting Tool för att specificera eller ändra skrivarinställningarna när du ansluter skrivaren och datorn med en USB-kabel.

• PJ-862/PJ-863/PJ-883:

Använd Enhetsinställningar i Printer Setting Tool till att specificera eller ändra skrivarinställningar när du ansluter skrivaren och datorn med en USB-kabel eller via en Bluetooth-anslutning.

Du kan bara ändra enhetsinställningar på en skrivare, utan även tillämpa samma inställningar på flera skrivare.

När du skriver ut från ett datorprogram kan olika utskriftsinställningar specificeras från skrivardrivrutinen. Genom att använda verktyget Enhetsinställningar i Printer Setting Tool kan dock mer avancerade inställningar anges. När du öppnar fönstret Enhetsinställningar hämtas och visas skrivarens nuvarande inställningar. Om det inte går att hämta de aktuella inställningarna visas de tidigare. Om det inte går att hämta de aktuella inställningarna och inga tidigare inställningar har angetts visas skrivarens fabriksinställningar.

Dialogrutan Inställningar

image
  1. Menyrad
    Ger tillgång till olika kommandon grupperade efter funktion under varje menytitel (menyerna Arkiv, Underhåll och om).
  2. Aktuella inställningar
    Hämtar inställningarna från den anslutna skrivaren och visar dem i dialogrutan. Inställningar kan även hämtas för parametrarna på flikar med image.
  3. Inaktivera inställningarna
    När denna kryssruta är markerad visas image på fliken och det går inte längre att ange eller ändra inställningarna. Inställningar på en flik där image visas tillämpas inte på skrivaren ens om du klickar på Verkställ. Dessutom sparas eller exporteras inte inställningarna på en flik när du använder kommandot Spara i kommandofil eller Exportera.
  4. Parametrar
    Visar de nuvarande inställningarna.
  5. Stäng
    Klicka för att avsluta fönstret Enhetsinställningar och återgå till huvudfönstret i Printer Setting Tool.
  6. Verkställ
    Tillämpa inställningarna på skrivaren. Spara de specificerade inställningarna i en kommandofil genom att välja alternativet Spara i kommandofil i rullgardinsmeny.

Den sparade kommandofilen kan användas med masslagringsläget för att tillämpa inställningarna på en skrivare.

7. Inställningsflikar
    Innehåller inställningar som kan specificeras eller ändras.
    image
    Om image visas på fliken går det inte att ändra inställningarna. Dessutom tillämpas inställningarna på fliken med ikonen inte på skrivaren även om du klickar på Verkställ. Inställningarna på fliken sparas inte när du använder kommandot Spara i kommandofil.
  8. Modell
    Ange skrivaren som du vill konfigurera.

Menyrad

Arkiv Menyalternativ
Tillämpa inställningar på skrivaren

Tillämpa inställningarna på skrivaren.

Kontrollera inst
Visar de nuvarande inställningarna.
Spara inställningar i kommandofil
Sparar de specificerade inställningarna i en kommandofil.
Importera
Importerar en exporterad fil.
Exportera
Sparar de nuvarande inställningarna i en fil.
Stäng
Klicka för att avsluta fönstret Enhetsinställningar och återgå till huvudfönstret i Printer Setting Tool.
Underhåll Menyalternativ
image
Du måste ha administratörsbehörighet för datorn eller skrivaren för att visa vissa objekt. Kontrollera om du har administratörsbehörighet för skrivaren genom att klicka på menyn Egenskaper för skrivare och sedan klicka på fliken Säkerhet.
Rengör enhet
Välj att rengöra matningsrullen genom att fylla på det särskilda rengöringsarket.
Automatisk justering av sensor
Justerar pappersdetekteringssensorn automatiskt.
Skriv ut enhetens inställningar
Skriv ut en rapport med uppgifter om firmware-version, pappersformat och konfiguration.
Fabriksåterställning

(PJ-822/PJ-823) Återställ alla inställningar till fabriksinställningarna, inklusive enhetsinställningar och överförda data.

(PJ-862/PJ-863/PJ-883) Återställ alla inställningar till fabriksinställningarna, inklusive enhetsinställningar, överförda data samt nätverksinställningar.

Återställ endast enhetsinställningar
Återställ inställningarna som kan ändras med Enhetsinställningar till fabriksinställningarna.
Radera mall
Ta bort alla mallar som finns lagrade i skrivaren.
Inställningar för alternativ
Om kryssrutan Visa inte felmeddelanden om aktuella inställningar inte kan hämtas vid start är markerad visas inte ett meddelande nästa gång.

Fliken Grundinställn.

Automatisk start

Ange om skrivaren ska slås på automatiskt när den ansluts via USB, nät- eller DC-eluttag.

Automatisk avstängning

Ange hur lång tid som går innan skrivaren stängs av automatiskt.

Automatisk vila
Ange hur lång tid som ska gå innan skrivaren automatiskt går över i viloläge.
image
  • Skrivaren kommer automatiskt att övergå i viloläge när den angivna tiden har löpt ut under följande förhållanden:
    • Skrivaren tar inte emot data.
    • I väntande läge.
  • Viloläge avbryts när följande åtgärder utförs:
    • En knapp på skrivaren trycks ned.
    • Skrivaren tar emot data.
    • USB-kabeln har kopplats från och sedan till.
    • Nätadaptern har kopplats från och sedan till.
    • Det uppladdningsbara litiumjonbatteriet tas bort och sätts sedan in igen.
Hybridströmförsörjning
Använd nätadaptern (PA-AD-600A) tillsammans med det uppladdningsbara litiumjonbatteriet (PA-BT-002) för att öka utskriftshastigheten.
Protokoll
Ange kommandoformat för skrivaren.
Utskriftsdensitet
Justerar skrivarens svärtningsgrad.
Utskriftshastighet
Välj skrivarens utskriftshastighet.
Alternativ Beskrivning
1.1 ips / 27 mm/s Välj dessa alternativ när du vill prioritera bildkvaliteten.
1.9 ips / 48 mm/s
2.7 ips / 70 mm/s
3.5 ips / 90 mm/s Den här inställningen balanserar hastighet och bildkvalitet. Välj det här alternativet när du skriver ut standarddokument.
Snabb (utkastkvalitet) Prioritetsläge för hastighet. Välj det här alternativet när du skriver ut dokument som innehåller fet text.
Snabb (linjekonvertering) Prioritetsläge för hastighet. Välj det här alternativet när du skriver ut dokument med linjerade sidor eller fet text.
Stencil pappers läge
Det här läget är lämpligt för utskrift på stencilpapper. Aktivera den här inställningen när du skriver ut på stencilpapper.
Hoppa över perforering
Lämnar en marginal på 25,4 mm i övre och nedre delen av pappret. Använd det när du skriver ut på perforerad pappersrulle så att skrivaren inte skriver ut på perforeringen.
Skriv ut streckad linje
Skriver ut streckade linjer mellan sidorna, vilket är användbart när du skriver ut på pappersrulle. Ställ in Formulär matningsläge till Fast sida, och välj sedan Aktivera. Observera att streckade linjer skrivs ut på pappret, de stansas inte in i pappret.

Fliken Avancerat (1)

Tillbehör för rulle/vikt papper
Ange inställningen för användning av det valfria rullskrivarhöljet. Beroende på det valda alternativet kan du justera matningsvärdet eller mängden papper som dras tillbaka för rullskrivarhöljet.
Alternativ Beskrivning
Rullskrivarfodral (med uträtning) Välj det här alternativet om du vill använda antirullmekanismen när du använder rullskrivarhöljet.
Rullskrivarfodral (utan uträtning) Välj det här alternativet om du inte vill använda antirullmekanismen när du använder rullskrivarhöljet.
Rullskrivarfodral (kort matning) Om du använder rullskrivarhöljet med papper som gått genom antirullmekanismen får pappret tryckmärken. Använd det här alternativet för att se till att tryckmärken inte skrivs ut.
Anpassat alternativ När du använder ett annat hölje än rullskrivarhöljet kan du anpassa matningsavståndet före och efter att utskriften startar.
Nej Välj det här alternativet när du inte använder rullskrivarhöljet.
Justering av rivavstånd
Justera avrivningskantens avrivarposition för pappersmedia. Den här inställningen är tillgänglig när Tillbehör för rulle/vikt papper är inställd på Rullskrivarfodral (med uträtning), Rullskrivarfodral (utan uträtning), eller Rullskrivarfodral (kort matning).
Justering av matningsavstånd
Ange mängden papper som matas in efter utskrift. Den här inställningen är tillgänglig när Tillbehör för rulle/vikt papper är inställd på Anpassat alternativ.
Starta positionsjustering
Ange justeringsvärdet för att anpassa papperets främre kant till rätt position. Den här inställningen är tillgänglig när Tillbehör för rulle/vikt papper är inställd på Anpassat alternativ.
Tid för pausa för klipp
Ange väntetiden för klippning mellan sidor.
Skalning för utskriftslängd
Ange minskning eller förstoring för utskrift.
Formulär matningsläge
Ange hur skrivaren reagerar på formmatningskommandon som tas emot från vilken källa som helst.
Tid för pappersgrepp
Ange fördröjningen innan skrivaren tar tag i pappret.
Förmatning
När du väljer Aktivera matar skrivaren ut en liten del av pappret när skrivaren slås på. När du använder perforerad pappersrulle eller pappersrulle som är förtryckt rekommenderar vi att du ställer in den här parametern till Inaktivera.
Tröskelvärde för Black Mark
Justerar tröskelvärdet för att fastställa black marks på papper med black marks. Om black marks är för lätta för att känna igen ställer du in ett värde som är mindre än det aktuella värdet.
Sidspill
Om utskriftsdata inte ryms på en sida och går över till den andra sidan väljer du om du vill avbryta eller skriva ut data på den andra sidan.

Fliken Avancerat (2)

Utskriftsdata efter utskrift
Gör det möjligt att radera utskriftsdata efter att de har skrivits ut.
JPEG-utskriftsinställning
Välj metod för bildbehandling när du skriver ut JPEG-bilder.
Enkel binärt tröskelvärde
Ange det enkla binära tröskelvärdet när JPEG-utskriftsinställning är inställt till Enkel binärt.
Skalanpassa JPEG-bilden för mediet
Gör det möjligt att förstora eller förminska en JPEG-bild så att den passar pappersformatet.
Flygplansläge
Låter dig inaktivera gränssnitten för Bluetooth eller Wi-Fi. Den här funktionen är användbar om du använder skrivaren på en plats där signalöverföring inte är tillåten.

Fliken ESC/P Legacy (1)

Pappersstorlek
Välj standardpappersformat.
image
Om den här parametern ändras i skrivardrivrutinens dialogruta har den prioritet.
Formulärlängd
Denna parameter kan endast ställas in när Pappersstorlek är inställd till Anpassa.

Formlängd bestäms genom att ange antalet rader per sida eller längden i tum för varje sida. De tillgängliga inställningarna skiljer sig åt beroende på vilka inställningar för Textradsmellanrum som valts.

Nedre marginal
Den inställning som anges för den här parametern träder endast i kraft när Pappersstorlek är inställd till Anpassa.

Höjden på den nedre marginalen uttrycks i textrader. De tillgängliga inställningarna skiljer sig åt beroende på vilka inställningar för Textradsmellanrum som valts.

Textradsmellanrum
Ange höjden på varje textrad.
Vänstermarginal
Ange den vänstra marginalen.
Högermarginal
Ange den högra marginalen.
Standardavstånd
Ange teckenbredd.
CR-LF-läge
Ange hur skrivaren reagerar när kommandon LF (radmatning) och CR (vagnretur) (ASCII-tecken 10 och 13) tas emot.

Fliken ESC/P Legacy (2)

Utökade tecken
Ange vilka tecken som används vid utskrift av ASCII-tecken 128 till 255.
Teckenuppsättning
Ange vilken teckenuppsättning som används, så att du kan skriva ut specialtecken som är lämpliga för det valda språket.
Standardteckensnitt
Ange vilket inbyggt teckensnitt som ska användas.
Minska teckenstorlek
Ange om texten ska skrivas ut i minskad storlek.
Teckenattribut
Ange de attribut som används för utskriven text.