Documenten opnieuw afdrukken

De laatste taak opnieuw afdrukken

U kunt de laatst afgedrukte taak meerdere malen afdrukken zonder de gegevens opnieuw vanaf de computer te sturen.
Opmerking Opmerking
•
Als Reprint is ingesteld op Uit en u op Reprint drukt, wordt op het LCD even de melding Geen dataopslag weergegeven.
•
Als u het opnieuw afdrukken van de taak wilt annuleren, drukt u op de toets Job Cancel.
•
Als de printer niet genoeg geheugen heeft om de hele taak te spoolen, wordt het document niet afgedrukt.
•
Gebruik de toets - of + om minder of meer exemplaren af te drukken. U kunt tussen de 1 en 999 exemplaren afdrukken door Kopieën te selecteren.
•
Raadpleeg Opties apparaat voor meer informatie over de instellingen in de printerdriver.
•
Wanneer u de printer uitzet, worden de gegevens van de laatste taak gewist.

De laatste taak opnieuw afdrukken

1
Gebruik de toetsen op het bedieningspaneel om het menu Standaardinst. te openen en controleer dat Reprint is ingesteld op Aan.
Opmerking Opmerking

Als u voor het afdrukken de driver van deze printer gebruikt, genieten de instellingen voor Taak spoolen in de driver de voorkeur over de instellingen die u met het bedieningspaneel hebt gemaakt. Raadpleeg Opties apparaat voor meer informatie hierover.
2
Druk op Reprint.
3
Druk op OK.
Print Menu
Laatste taak
4
Druk op de toets + of - om Print te selecteren. Druk op OK.
Laatste taak
Print
5
Druk tweemaal op + om aan te geven hoeveel exemplaren u wilt afdrukken.
Laatste taak
Kopieën= 3
6
Druk op OK of Go.
Printen

next
Laatste taak
Print
Opmerking Opmerking
•
Gebruik de toets - of + om minder of meer exemplaren af te drukken. U kunt tussen de 1 en 999 exemplaren afdrukken door Kopieën te selecteren.
•
Als u 30 seconden wacht zonder op een toets te drukken, wordt het menu Reprint automatisch afgesloten.

Beveiligde gegevens afdrukken

•
Beveiligde gegevens
Beveiligde documenten zijn documenten die met een wachtwoord zijn beveiligd en die alleen kunnen worden afgedrukt door mensen die het wachtwoord kennen. Het document wordt niet meteen afgedrukt wanneer u dit naar de printer stuurt. U kunt het document via het bedieningspaneel afdrukken (met het wachtwoord). Zodra beveiligde gegevens één keer zijn afgedrukt, worden ze gewist.
Als het geheugengedeelte voor gespoolde gegevens vol is, worden de oudste gegevens automatisch gewist. De volgorde van het wissen staat geheel los van de volgorde waarin gegevens opnieuw zijn afgedrukt.
U kunt de gespoolde gegevens wissen via het bedieningspaneel, of via de software voor printerbeheer via een webbrowser.
Opmerking Opmerking
•
De beveiligde gegevens worden gewist wanneer u de printer uitzet.
•
Raadpleeg voor meer informatie over de instellingen in de printerdriver en het aanmaken van veilige gegevens Opties apparaat (voor Windows® printerdriver), Geavanceerde opties (voor Windows® BR-Script printerdriver) of Taak spoolen (voor Macintosh® printerdriver).

Beveiligde gegevens afdrukken

1
Druk op Reprint.
2
Druk op de toets + of - om Beveil. print te selecteren. Druk op OK.
Print Menu
Beveil. print
3
Druk op de toets + of - om de gebruikersnaam te selecteren. Druk op OK.
Gebruiker
XXXXXX
4
Druk op de toets + of om de taak te selecteren. Druk op OK.
Taak
XXXXXX.doc
5
Druk op de toets + of - om uw wachtwoord in te voeren. Druk op OK.
XXXXXX.doc
Wachtwoord= XXXX
Opmerking Opmerking

Als u 30 seconden wacht zonder op een toets te drukken, wordt het menu Reprint automatisch afgesloten.
6
Druk op de toets + of - om Print te selecteren. Druk op OK.
XXXXXX.doc
Print
7
Druk op + of - om aan te geven hoeveel exemplaren u wilt afdrukken. Druk op OK of Go.
XXXXXX.doc
Kopieën = 1
next
Printen

Als er geen laatste taak of beveiligde gegevens in het printergeheugen zitten

Als er geen reprint-gegevens in het buffergeheugen zitten en u op de toets Reprint drukt, wordt op het LCD-scherm de melding Geen dataopslag weergegeven.

De laatste taak verwijderen

Beveiligde gegevens wissen

Kies in stap 1 t/m 5 de gebruikersnaam en de taak die u wilt wissen en kies in stap 6 van Beveiligde gegevens afdrukken de optie Verwijder.

De reprint-taak annuleren (gegevens opnieuw afdrukken en beveiligde gegevens afdrukken)

Als u de huidige reprint-taak wilt annuleren, drukt u op Cancel. U kunt de toets Cancel ook gebruiken om het opnieuw afdrukken van een gepauzeerde taak te annuleren.