Functies in de printerdriver (voor Macintosh®)

Deze printer ondersteunt Mac OS® X 10.2.4 of recenter.
Opmerking Opmerking

De schermen in dit onderdeel zijn afkomstig uit Mac OS® X 10.4. De schermen op uw Macintosh® kunnen er anders uitzien, afhankelijk van uw besturingssysteem.

Pagina-instelling

U kunt instellingen maken voor het Papierformaat, de Richting en Vergroot/verklein.
Scherm

Aantal en Pagina's

U kunt het Aantal exemplaren en Pagina's instellen.
Scherm

Voorblad (voor Mac OS® X 10.4)

U kunt de volgende instellingen kiezen voor het voorblad:
Scherm
•
Druk voorblad af
Gebruik deze functie als u een voorblad aan uw document wilt toevoegen.
•
Type voorblad
Kies een sjabloon voor het voorblad.
•
Extra Informatie
Voer tekst in het vak Extra Informatie in als u de extra informatie wilt toevoegen aan het voorblad.

Lay-out

Scherm
•
Pagina's per vel
Selecteer hoeveel pagina’s er op elke zijde van het papier moeten worden afgedrukt.
•
Lay-outrichting
Wanneer u het aantal Pagina’s per vel specificeert, kunt u tevens aangeven in welke richting deze moeten worden ingedeeld.
•
Rand
Gebruik deze functie als u ook een rand wilt gebruiken.

Taak spoolen

Scherm
De printer bewaart de laatste afdruktaak die hij heeft ontvangen in het geheugen.
U kunt een document nogmaals afdrukken, zonder de gegevens opnieuw vanaf uw computer te verzenden (behalve bij beveiligd afdrukken).
•
Laatste taak opnieuw afdrukken: de laatste taak wordt nogmaals afgedrukt
•
Afdruk beveiligen: Beveiligde documenten zijn documenten die met een wachtwoord werden beveiligd toen ze naar de printer werden gestuurd. Dergelijke documenten kunnen alleen worden afgedrukt door mensen die het wachtwoord kennen. Aangezien de documenten in de printer zijn beveiligd, moet u het wachtwoord via het bedieningspaneel van de printer invoeren om ze af te drukken.
Als u een veilige printtaak wilt aanmaken, dient u het vakje Gebruik Reprint te selecteren en daarna Afdruk beveiligen. Voer een gebruikersnaam, taaknaam en wachtwoord in en klik op Druk af.
(Raadpleeg Documenten opnieuw afdrukken voor meer informatie over deze functie.)
Opmerking Opmerking

Als u wilt voorkomen dat anderen uw gegevens afdrukken met behulp van de functie Reprint, dan moet u onder Taak spoolen het vakje Gebruik Reprint deselecteren.

Tweezijdig afdrukken (duplex)

•
Duplexbak gebruiken (alleen voor de HL-4050CDN / HL-4070CDW)
•
Voor Mac OS® X 10.3 of recenter
Selecteer Lay-out.
Kies bij Dubbelzijdig de optie Lange kant inbinden of Korte kant inbinden.
Scherm
•
Voor Mac OS® X 10.2
Selecteer Duplex.
Selecteer het vakje Duplex. Kies Duplexbak gebruiken en kies Over lange zijde spiegelen of Over korte zijde spiegelen.
Scherm
•
Handmatig tweezijdig afdrukken (voor Mac OS® X 10.3 of recenter)
Selecteer Papierafhandeling.
Kies Oneven pagina's en druk af, en kies Even pagina's en druk af.
Scherm

Afdrukinstellingen

U kunt de instellingen wijzigen door in de lijst Afdrukinstellingen een instelling te selecteren.
Het tabblad Normaal
Scherm
•
Soort papier
U kunt de papiersoort veranderen in een van de volgende:
•
Normaal papier
•
Dun papier
•
Dik papier
•
Dikker papier
•
Briefpapier
•
Kringlooppapier
•
Enveloppen
•
Env. Dik
•
Env. Dun
•
Briefkaart
•
Etiketten
•
Kleur/Mono
U kunt de instellingen voor Kleur/Mono als volgt wijzigen:
•
Kleur
Selecteer deze stand wanneer uw document kleuren bevat en u ook in kleur wilt afdrukken.
•
Mono
Selecteer deze stand wanneer uw document alleen uit zwarte en grijze tinten bestaat. In mono wordt sneller afgedrukt dan in kleur. Als uw document kleuren bevat en u Mono selecteert, wordt met 256 grijstinten afgedrukt.
•
Auto
De printer controleert de inhoud van uw documenten op kleur. Als er kleur wordt waargenomen, drukt de printer in kleur af. Als er geen kleur wordt waargenomen, drukt de printer in zwart-wit af. De afdruksnelheid kan afnemen.
Opmerking Opmerking

Als de cyaan, magenta of gele toner op is maar er wel voldoende zwarte toner is, kunt u Mono kiezen om door te gaan met afdrukken.
•
In spiegelbeeld afdrukken
Selecteer In spiegelbeeld afdrukken om de gegevens van links naar rechts om te keren.
•
Ondersteboven afdrukken
Selecteer Ondersteboven afdrukken om de gegevens van van boven naar beneden om te keren.
•
Tonerbespaarstand
Met deze functie kunt u toner besparen. Wanneer u de Tonerbespaarstand inschakelt, ziet de afdruk er lichter uit. De standaardinstelling is Uit.
Opmerking Opmerking

Het gebruik van de tonerbespaarstand wordt afgeraden als u foto's of beelden met verschillende grijstinten afdrukt.
•
Slaaptijd
Als de printer een bepaalde tijd lang geen gegevens ontvangt (time-out), schakelt hij over op de slaapstand. In de slaapstand lijkt het of de printer uitstaat. De standaardinstelling voor de time-out is 5 minuten. Als u de slaaptijd wilt wijzigen, kiest u Handmatig en voert u de tijd in het daarvoor bestemd vak in.
Wanneer de printer in de slaapstand staat, is het lampje uit, maar kan de printer nog wel gegevens ontvangen. Wanneer de printer een bestand of document ontvangt of er op een van de toetsen wordt gedrukt, wordt hij automatisch geactiveerd en gaat hij afdrukken.
Het tabblad Geavanceerd
Scherm
•
Afdrukkwaliteit
Voor de kwaliteit zijn de volgende instellingen mogelijk:
•
Normaal
600 x 600 dpi. Aanbevolen voor normale afdrukken. Goede kwaliteit met redelijke afdruksnelheid.
•
Fijn
2400 dpi klasse. De allerfijnste afdrukmethode. Gebruik deze stand als u precieze beelden zoals foto’s wilt afdrukken. In deze stand zijn er aanzienlijk meer afdrukgegevens, waardoor het verwerken, overdragen en afdrukken van de gegevens meer tijd in beslag neemt.
•
Kleurenmodus
U kunt de kleurenmodus als volgt wijzigen:
•
Normaal
Dit is de standaard-kleurenmodus.
•
Levendig
De kleur van alle elementen wordt aangepast, zodat deze levendiger wordt.
•
Grijstinten verbeteren
U kunt de beeldkwaliteit van grijze delen verbeteren door het selectievakje Grijstinten verbeteren te selecteren.
•
Zwarte tinten verbeteren
Als zwarte beelden niet correct worden afgedrukt, kiest u deze instelling.

Statusvenster (bij gebruik van Mac OS®X 10.3 of recenter)

Als deze functie is geactiveerd, wordt tijdens het afdrukken de printerstatus getoond (fouten die zijn opgetreden en dergelijke). Als u het statusvenster wilt activeren, opent u de applicatie Statusvenster (kies op de Macintosh HD (Startup Disk) Bibliotheek, Printers, Brother, Utilities).