Ta emot ett I-Fax automatiskt

För att ta emot ett I-Fax använder du Webbaserad hantering för att konfigurera alternativen för att ta emot vid behov:

1. Starta webbläsaren.
  2. Ange ”https://maskinens IP-adress” i webbläsarens adressfält (där ”maskinens IP-adress” är maskinens IP-adress).

Exempel:

https://192.168.1.2

3. Om så krävs skriver du in lösenordet i Login (Logga in)-fältet och klickar därefter på Login (Logga in).
    image
    Standardlösenordet för att hantera maskinens inställningar står på baksidan av maskinen och är märkt med texten ”Pwd”.
  4. Gå till navigeringsmenyn och klicka sedan på Fax>E-mail Receive (E-postmottagning).
    image
    Starta från image om navigeringsmenyn inte visas på skärmens vänstra sida.
  5. Konfigurera inställningarna efter behov.
    image
    image

E-postmeddelanden kan tas emot på två olika sätt:

• Via POP3/IMAP4-hämtning med regelbundna intervaller
    • Via POP3/IMAP4-hämtning som startas manuellt

Vid användning av POP3/IMAP4-mottagning anropar maskinen e-postservern för att ta emot data. Pollning kan ske vid förutbestämda intervaller (du kan t.ex. konfigurera maskinen att polla e-postservern var 10:e minut) eller så kan du polla servern manuellt.

6. Klicka på Submit (Skicka) när du är klar.
image
  • Om din maskin börjar ta emot e-postdata visas [Mottagning] på LCD-skärmen. Meddelande skrivs ut automatiskt.
  • Om papperet tar slut i maskinen när data tas emot sparas mottagna data i maskinens minne. Dessa data skrivs ut automatiskt när maskinen har fyllts på med papper.
  • Om det mottagna e-postmeddelandet inte är oformaterad text, eller om den bifogade filen inte är i TIFF-format, kommer följande felmeddelande att skrivas ut: ”INGET STÖD FÖR BIFOGAT FILFORMAT.”.
  • Om det mottagna e-postmeddelandet är för stort kommer följande felmeddelande att skrivas ut: ”E-POSTFILEN ÄR FÖR STOR.”.
  • Om Delete/Read Receive Error Mail (Radera/läs mottagen felaktig e-post) är On (På) (standard) så kommer det felaktiga meddelandet attraderas (POP3) eller läsas (IMAP4) från e-postservern automatiskt.